Designa en husingång – så här kan du sömlöst ansluta gården och huset!

hus ingång form trottoaren väg häck växter gräsmatta

Husets entré skapar en sömlös anslutning mellan insidan och utsidan, välkomnar gästerna och förmedlar husinvånarnas individuella möbleringsstil vid första anblicken. Inte konstigt att utgångsområdet ofta blir byggnadens telefonkort. Samtidigt utgör dess multifunktionalitet ofta en stor utmaning för ägaren – men med dessa planeringstips kan de enskilda elementen harmoniseras i karaktär och stil och en elegant husingång kan utformas.

Designa en husingång – skapa en harmonisk helhetsbild på gården

design framgård garagenweg

Så att designelementen på gården – trädgårdsväg, växter, ytterdörr och husfasad med fönster – skapar en harmonisk helhetsbild, är god planering särskilt avgörande. Optimalt sett bör yttergården vara utformad för att vara lättskött och samtidigt se inbjudande ut, matcha husstilen och ha en omisskännlig karaktär. Funktionaliteten kommer i alla fall först. Trädgårdsvägen, till exempel, ska löpa direkt – så utsikten riktas mot ytterdörren. En bredd på minst 1,5 meter garanterar snabb åtkomst till huset för alla familjemedlemmar.

hus entré design trädgård stig gräsmatta område prydnadsträd

Växterna och blommorna är inte bara iögonfallande på gården, utan kan också dölja fula platser (regnvattentank och soptunna). Häckväxter anses vara särskilt krävande och kan tillsammans med klätterväxter sätta accenter i den lantliga trädgården. Stenträdgården är modern med succulenter, palmer och marktäcke. En japansk trädgård med rakade grusytor och skurna buskar skapar en avslappnad Zen -atmosfär.

Belysningen på gården spelar en avgörande roll för säkerheten – flera utomhusbelysning på 2 meters avstånd säkerställer tillräcklig belysning över hela trädgårdsvägen. Sollampor med rörelsedetektorer erbjuder ett energieffektivt alternativ till traditionella trädgårdstrålkastare.

Design husets entré – ytterdörren i rampljuset

byggnad entré design aluminium ytterdörr natursten fasad

Ytterdörren ger ett viktigt första intryck, men den ska inte bara imponera med ett vackert utseende, utan också matcha husets stil. Trädörrar räknas som absoluta klassiker – genomarbetade prydnader och dörrhandtag i mässing ger finalen i barockstadsvilla, enkla trädörrar i ljusa färger som gult, rött eller grönt skapar spännande kontraster till träfasaden i viktoriansk stil, en dörrknackare kryddar upp enkla mönster och ger entrédörren till ett radhus individualitet. Men hur vackra de än ser ut kan trädörrar vanligtvis varken garantera säkerhet eller bra isolering.

I nya byggnader kommer energieffektiviteten först – en ytterdörr i aluminium garanterar utmärkt värmeisolering och är inbrottssäker. Samtidigt, med sitt tydliga formspråk och raka linjer, passar den perfekt in i den moderna fasaden av betong, metall och trä. Glasrutor släpper in tillräckligt med solljus i huset och lossnar visuellt dess minimalistiska utseende. Ett värmeskyddsglas, med högkvalitativa entrédörrar som designerna på mayerhaustueren.de säkerställer att inga energiförluster uppstår. Dessutom kan ingångsdörren utrustas med ett digitalt kikhål eller ett elektroniskt dörrlås med en fingerskanningsfunktion.

hus entré design hus dörr lägenhet terrass

Tillbehör som husnummer, brevlådor och klockor ska vara lätt igenkännliga och tillgängliga. Det infällda brevsystemet är mycket populärt – det gör att post enkelt kan tas bort och befintliga trädgårdsvägar behålls. Om så önskas kan den utrustas med en e -postsläppdetektor.

Designa husets entré – möblera hallen praktiskt och stilfullt

hus entré design trappor entré bilder deco vägg

Alltför ofta blir korridoren förvaringsutrymme för vinterkläder och skor. Den minimalistiska principen gäller för inredningen – “less is more” – särskilt i trånga rum är det bättre att klara sig utan för mycket möbler. Ett skoskåp, en liten garderob med spegeldörrar och en garderobspanel slutför vardagsprogrammet. Svartvita bilder eller en fotovägg är till exempel lämpliga som dekoration. Det finns bara plats för växter, statyer och vaser i den rymliga korridoren.