Fina balkongväxter du inte kan gå fel med

Rosa blommor doftande balkongväxter pryder balkongen

Det finns så många anledningar till varför många vackra balkongväxter använda för att dekorera sin balkong. Det är trots allt platsen i huset som är synlig för alla. De vill bara ha det vackert eller gömma lådor och kartonger som de har stuvat på balkongen från människor som går förbi. Eller så letar de efter mer intimitet och försöker undkomma sina grannars nyfikna ögon på detta sätt. Kanske vill de vackra balkongväxter men använd den bara för att göra grannarna avundsjuka, så att de också kommer på idén och imiterar den. Har du hittat din egen bland dessa skäl att lägga på minst en blomlåda? Sedan har vi några matchande balkongväxter här som älskar det där. Du har garanterat inga problem med dem. Så här kan du ta reda på vilka blommiga skönheter som är bäst för balkongen och hur du bäst tar hand om dem.

Pelargonierna som vackra balkongväxter

Rosa pelargonblommor balkong pelargonium plats-ljusförhållanden

Pelargonium (pelargonium) är en av de vackraste, mest färgstarka och längsta blommande blommorna som är lämpliga för balkonger under sommaren. När det gäller ljus är det inte särskilt krävande. Den kan placeras på balkongen i solen eller inne i skuggan. Naturligtvis växer den och blommar mer frodigt när den är ute.

Pelargoner rosa blommor Pelargonium - vackra balkongväxter lätta att ta hand om

Pelargonium kommer också att blomma mer om det inte vattnas för ofta. Om du överdriver det kan det också dö. Det är inte bara lätt att ta hand om, det finns också i en mängd olika färger. Till exempel kan du blanda olika färger tillsammans för att göra balkongen mer färgstark och färgstark.

Blommande skönhet för balkongen – petunierna

Petunior i blomkrukor-växter södra balkonger lämpliga blommor

Petunierna är också vackra balkongväxter, som är lätta att underhålla och inte har några speciella krav. De älskar soliga platser, så de är perfekta för södra balkonger. Fördelen för dem som gillar att glömma vattning är att petunia inte har några problem med längre perioder av torka. Den blommar från mitten av maj till sen höst. Det finns också flera färger att välja mellan för petunia: rosa, lila, vit och blå.

Lättskötta petuniaväxter i kruka - perfekta för södra balkonger

De ädla ödlorna som vackra balkongväxter

ädel terrass och balkongväxter-lättskött färgstark-blomning

Edellieschen är också lättskött, älskar att stå ute och har en mängd olika färger. Du vet säkert av din mormor att det inte är krävande. Förökning är mycket enkel genom att klippa av och plantera en stjälk. Edellieschen behöver mycket ljus, men får inte stå direkt i solen, eftersom dess stjälkar och blad är mycket känsliga. På sommaren bör den vattnas rikligt så att den kan blomma rikligt.

Nasturtium

Lättskött blomma nasturtiums Orange, blommande doftande

Nasturtium behöver en plats med mindre sol. Du bör hitta henne en kruka som hon kommer att stanna i permanent. Om du inte har köpt en fullvuxen från butiken, bör den planteras i april. Vattning bör göras när jorden börjar torka ut. Du behöver inte oroa dig om du överdriver det med vattning, eftersom nasturtium inte har något emot om jorden är för fuktig. Hon känner sig särskilt bekväm på balkonger på norra sidan, där det inte finns någon sol.