Gör betongfigurer själv – vacker DIY -dekoration för trädgården

Även om betong länge har upphört att ha detta rykte för att vara tråkigt, finns det fortfarande människor som är skeptiska till det gråa byggmaterialet. Den kan ha ett riktigt snyggt och modernt utseende och på så sätt förbättra både inomhus och utomhus. Den som gillar den eleganta och subtila minimalistiska stilen kommer säkert att hitta bra idéer med betong i dagens artikel för att krydda trädgården lite. Vi visar dig några instruktioner med vilka du kan göra konkreta figurer själv för trädgården.

Gör betongfigurer själv för trädgården - enkla hantverksinstruktioner

Gör betongfigurer själv för trädgården med självgjorda gjutformar

Moderna trädgårdsdekorationer av byggnadsbetong eller hantverksbetong - änglar, sniglar, bokstäver

Änglar, stjärnor, hjärtan och många andra former och figurer kan underbart pusslas med betong för trädgården. Om små figurer räcker för dig, till exempel för att göra en mobil av dem eller helt enkelt som dekoration för terrassen eller trädgårdsbordet, kan du använda vanliga kakskärare för detta ändamål. Men om du vill sätta upp några större blickfång i trädgården kan du också göra dina egna former med enkel kartong. Hur man gör konkreta figurer själv:

Du behöver:

 • Cement eller hantverkscement (cement för hantverk är finare och mer flytande och du får jämnare ytor)
 • vatten
 • tjock kartong
 • tunn kartong (t.ex. från müsli eller cornflakes -förpackning)
 • tjockt tejp
 • sax
 • varmt lim
 • fint sandpapper

Instruktioner för DIY -formar för gjutning av betong i alla motiv

Om du vill göra betongfigurer själv ritar du först önskad form på den tjocka kartongen. För detta ändamål kan du söka efter vilken bild som helst på Internet, skriva ut den, klippa ut den och använda den som en mall. När du har ritat ditt motiv lägger du remsor av tunn kartong längs konturerna. Att kartongen är tunn gör det lätt att böja. Använd tejpen för att fästa stödväggarna vid basen (tjock kartong) på båda sidor. Se till att dessa väggar är stabila och att de inte böjer sig senare på grund av betongens vikt.

Gör betongfigurer själv med DIY -former av kartong

Bered sedan betongen enligt förpackningsanvisningarna genom att blanda cement och vatten. Vanligtvis väljs förhållandet 2: 1. Se också till att du tillsätter cementen i vattnet och inte tvärtom. Häll nu den färdiga betongen i din form. Skaka den sedan försiktigt eller knacka på den på bordet för att ta bort eventuella luftbubblor. Låt sedan betongen torka i minst 24 timmar, ta bort kartongen och slipa vid behov slipade vassa kanter med sandpapper.

Gör trädgårdsfigurer av betong själv för plantering

Gör betongfigurer själv - gör växtkrukor av frigolithuvuden

Vad sägs om att göra betongfigurer själv till trädgården, som du också kan plantera? Ett enkelt frigolithuvud är grunden för följande konkreta DIY, med vilket även nybörjare får känslan av att vara riktiga artister. Så här kan du göra dekorationen av betong:

 • Styrofoam -huvud
 • kniv
 • penna
 • vatten
 • Hink och föremål att röra om (gammal sked, pinne, etc.)
 • handskar
 • Metallrör
 • silvertejp
 • växt
 • Betongblandning (t.ex. hantverksbetong)

Att göra konkreta figurer:

Gör betongfigurer själv - klipp av och ihåla huvudet och klädd med betong

Om du vill göra sådana figurer av betong själv måste du först skära den övre delen av huvudet från frigolit och ihåla det. Du kan sedan använda ett metallrör för att genomborra ett hål genom mitten av huvudet. Överskott av vatten kan senare rinna genom hålet efter vattning. Blanda sedan betongen, sätt på handskar och börja sprida betongen på huvudet. Skiktet ska vara ca 1 – 1,5 cm tjockt. Försök att komma ihåg var ögonen och näsan ursprungligen var.

Skapa ett ansikte på betongen och dekorera det med konstgjord mossa

Med mer betong kan du nu skapa ögon, näsa och ögonbryn. För näsan, bilda först en liten boll av betong, som du trycker på på platsen på huvudet där näsan ursprungligen låg. Forma sedan en näsa ur bollen med händerna. När betongen blir för torr för att mögla kan du dämpa händerna med lite vatten och fortsätta arbeta. Skapa ett ansikte med en penna och mer betong och flytta, lägg till eller på annat sätt omforma betonglagret ovanpå huvudet efter behov.

Vackra skulpturer för plantering i ett vittrat utseende

Slutligen fyller du på insidan av huvudet med betong också. Om du vill kan du också göra en bas runt halsen så att planteringen blir mer stabil senare. För att göra detta, lägg huvudet på en bit plastfolie och lägg betongen runt halsen. Låt betongen torka. Om du vill kan du fortfarande skapa moseeffekten genom att slipa konstgjord mossa i en mixer tills det blir pulverformigt. Bred sedan servettlim här och där på huvudet och ovanpå mospulvret. Denna dekorativa effekt är inte vattentät!

Dricks: Som ett alternativ till mossgraffiti kan du också använda äkta mossa och kärnmjölk och använda det för att designa ditt huvud när du själv gör sådana figurer av betong. Med lite tur kommer äkta mossa att bildas och växa på ditt huvud.

Gör konkreta figurer själv – tomtar till jul

Skandinaviska pixies som trädgårdsdekorationer på vintern på tallgrön

Du vill inte bara ha en snyggt inredd trädgård under de varmare årstiderna. Det ska också vara vackert att titta på på vintern och också passa in i julen. De trendiga tomtarna har dekorerat många trädgårdar på vintern i några år. I det följande visar vi dig en kreativ och sympatisk variant för sådana skulpturer för trädgården i betong. Om du vill göra de konkreta figurerna själv behöver du:

 • Betongblandning
 • Ren tights
 • handskar
 • Garn eller snöre
 • Papperskoppar, utskurna botten

Gör betongdekorationen själv

För tomten fyller du ett par strumpbyxor med en betongblandning

Så här kan du göra betongfigurerna själv: Klipp en strumpa från strumpbyxorna. Skär sedan av en remsa från den öppna sidan så att du får en ring som du lägger åt sidan tills vidare. Rulla nu upp strumpan över den nedre delen av muggen. Med dess hjälp kan du nu lättare fylla strumpan med betong. Fyll nu strumpan med betong tills du har nått den storlek du vill ha.

Hantverksinstruktioner för ovanliga och vackra trädgårdsdekorationer - tinker betongnisser

Dra slutligen upp strumpan för att få tomtens spetsiga keps. Knyt strumpan och tryck ned den nedre, sfäriska delen av framtida imp så att det finns tillräckligt med betong i den spetsiga kåpan. Det ska inte finnas någon luft. Ta strumpringen från tidigare, doppa den kort i betong och sätt den spetsiga kåpan genom den så att den ligger löst på nissen. Ta sedan lite av betongen med fingrarna på imp -sidan och vänd in den för att bilda en knöl som blir näsan. Knyt av knölen med en bit garn eller snöre. Häng betongskulpturerna för att torka i minst 24 timmar och skär strumpan ovanför knuten. Det är så lätt att göra dessa söta betongfigurer själv!

Gör söta tomtar som figurer av betong själv till jul och andra tillfällen

Dessa tomtar är också ett bra och modernt alternativ om du själv vill göra trädgårdstomtar av betong.

Söta trädgårdsdekorationer av betong och tråd – minimalistiska kycklingar

Gör dina egna ägg med cementblandning och vänd dem till kycklingar med tråd

Du kan också göra ägg på ungefär samma sätt som nissen. En ballong kan också användas istället för en stubbe. Fyll den med betongblandningen och häng upp den för att torka. Det är fördelaktigt här om ballongen eller strumpan vilar lite på golvet så att en plan yta skapas för att sätta upp den. Direkt efter att du har hängt strumpan eller ballongen med betong bör du sätta fast dem.

Forma tråden i en vågform i förväg för en tuppkaka och två andra bitar för ungarnas fötter. Sätt in tråden i betongen och låt allt torka i minst 24 timmar. Ta sedan bort strumpan eller ballongen, varefter du kan dekorera alla områden utanför, men också inuti, med den nya trädgårdsskulpturen. Den perfekta trädgårdsdekorationen till påsk!

Gör svamp själv som figurer av betong

Gör vackra svampar med en skål och plastflaska

Svampar är verkligen populära trädgårdsfigurer, eftersom de får trädgården att se ännu mer naturlig ut och är helt enkelt personliga. Särskilt i grupper under ett träd eller i ett hörn av trädgården är de riktiga blickfång. Vill du göra svamp själv som betongdekoration? Använd sedan dessa instruktioner:

 • gammal, grund skål för svampparaplyet
 • stor plastflaska för svampstammen, uppskuren upptill och nedtill
 • dokumentera
 • Betongblandning
 • Plastfolie

Gör svampen själv som figurer av betong för trädgården:

Måla hemlagad svamp som flugsvamp i rött och vitt

Om du vill göra sådana skulpturer själv, täck först insidan av skålen med folien. Detta kommer att göra det lättare att ta bort betongen från skålen senare. Lägg sedan betong i skålen och forma den som ett svampparaply. Lägg sedan flaskan i mitten av detta paraply. Men tryck inte in den för djupt. Hon borde inte ta sig igenom på andra sidan. Fyll nu flaskan med betong för att få en stjälk och låt betongen torka i några dagar.

Det är bäst att ta bort flaskan först. Om det behövs kan du skära upp dem med en kniv för detta ändamål. Ta nu ut svamphatten ur skålen och ta bort folien. Din svamp är klar. Du kan också måla det här med dig så att det ser ännu mer ut som en riktig svamp.

Gör din egen larv för plantering som en skulptur

Gör dina egna larver som figurer av betong - trädgårdsdekorationer för plantering med succulenter

Du får en lekfull och samtidigt praktisk dekoration av betongfigurer för trädgården med larver som kan planteras med små växter. De ser särskilt vackra ut parvis, även om bara en av dem är avsedd för plantering. Men självklart kan du sätta så många du vill i trädgården och designa dem helt efter dina idéer. Det är så enkelt att göra larverna som konkreta figurer själv:

 • stor folie som bas
 • Betongblandning
 • Plastflaskor, avskurna botten
 • liten gammal skål
 • PVC -rör, skuren i bitar
 • pensel
 • Färger att måla
 • valfritt: extra sand

Tinker larver av betong

Caterpillar tinker med betongblandning på en bas

Så här kan du göra larverna själv som figurer av betong: Lägg ut folien som en bas på golvet. Om du vill att din larv ska se ut som att den korsar små stötar kan du nu placera två små sandhögar ovanpå folien. Sprid sedan en betonglist på din bas och över sandhögarna och släta ut den. Ta sedan skålen och tryck försiktigt in den i betongen flera gånger, sida vid sida, för att sätta de sfäriska delarna av larvkroppen. Om det behövs kan du spåra skålens kontur med ett spetsigt föremål.

Gör cirklar med en skål för larvkroppen

Flytta nu ett spetsigt föremål (t.ex. en kniv) i en vågform längs skålens kontur för att forma larvkroppen. Ta sedan försiktigt bort överflödig betong från sidorna. Glöm inte att lämna en svansspets när du gör detta. Använd sedan en av rörstyckena för att sticka ett hål i den första cirkeln, ta bort betongen från röret och sätt tillbaka den i cirkeln. Upprepa detta med de andra cirklarna som är avsedda för plantering. Lämna huvudet utanför.

Använd flaskor för att skapa planteringar i en larv

Lägg sedan flaskorna över dem och forma svansen. Lägg sedan till mer betong runt flaskorna och sedan även på de fria cirklarna som du formar bollar av. Så snart du är nöjd med larvens höjd och bredd, fyll en skål med vatten, doppa en pensel i den och använd denna fukt för att släta ut betongytan. Låt betongen torka några dagar.

Måla betongfiguren med grön färg och dekorera trädgården eller terrassen

Ta sedan bort flaskorna och rörbitarna och använd betong för att bilda små bollar för larvens ögon och ben. Så snart denna betong har torkat kan du måla larven. För att göra detta, applicera en vit färg som en primer och låt den torka. Sedan kan du måla kroppen grön och ögonen och benen orange. När denna färg också har torkat, applicera om det behövs ett andra lager färg. Sedan kan du plantera krukorna.

Gör betongdekoration till trädgården själv utan en växtbehållare

Gör konkreta figurer själv – tips: Om du vill göra en larv med betong som inte ska planteras kan du använda rena strumpbyxor för detta ändamål. Skär av en strumpa och fyll den med betong. Klipp sedan av de enskilda bollarna med snöre som du knyter runt strumpan. Så låt betongen torka, ta bort snöret och strumpbyxorna och fortsätt med att styla fötter och ögon och måla som du gjorde med den andra larven.

Gnome med strumpa som hatt och halsduk

Gör individuella figurer av betong själv - tinker med gjutformar av kartong

Gör dina egna stjärnor som figurer av betong för att designa trädgården