Hur man ordnar en terrass – viktiga planeringssteg

Skapa en terrass utomhus-idé-gräsmatta-konstgjord-trädgårdsmöbler-vit

För att framgångsrikt utforma och bygga ett utomhusområde krävs tydliga mål. Endast med en detaljerad planering av terrassen kommer den i slutändan också att uppfylla dina förväntningar. Till Skapa en terrass inkludera tydliga mål och upprätta en budget. Du bör också vara tydlig med de enskilda byggstegen och fatta exakta beslut som får konstruktionen att gå smidigt.

Hur man ordnar terrassen – de nödvändiga stegen till framgång

Skapa en terrass minimalistisk-betong-badkar-växt-tak

Sitt där Skapa en terrass Grundläggande mål genom att bestämma hur du vill använda området och hur påkostad den färdiga terrassen eller verandan ska vara. Ju mer exakt dina mål är, desto mer tillfredsställande blir resultatet till slut. Det är till exempel ingen nytta om du vill ha en terrass för mysiga kvällar för två eller tre personer och du vill utöka området i onödan. I det här fallet är det tillräckligt om du planerar ett mer intimt område med ett bord och två eller tre stolar. Men om du planerar att hålla partier för 20 eller fler personer regelbundet behöver du en terrass med tillräckligt med plats för ett eller flera stora bord och eventuellt ett utekök.

När det gäller arkitektur, se till att terrassen är kompatibel med den yttre designen av ditt hem och trädgårdslandskapet. Det är bäst att anlita en specialist för att planera terrassen. Arkitekter, formgivare och landskapsarkitekter menas. De kan hjälpa dig att skissera dina idéer och se till att projektet överensstämmer med byggregler och kommunala föreskrifter och att bygggränsen följs. De kan också spara onödiga kostnader genom att förutse framtida problem och föreslå lösningar innan bygget påbörjas.

När du planerar terrassen, designa olika områden och steg. Detta ger din design en viss grad av flexibilitet. Om du har en mindre sittgrupp kan du lämna en del av terrassen åt honom. Om flera gäster är på besök och på fester kan du enkelt utöka dem. Din terrass behöver inte vara stor för en flexibel design. Använd blomkrukor och lådor, möbler eller en pergola, bås eller lusthus för att strukturera ditt utomhusutrymme och markera de enskilda områdena.

När du planerar terrassen, tänk på de bekvämligheter du vill lägga till den. Med vissa eluttag kan du till exempel sätta upp golv- och bordslampor, eller använda en stereo och bärbar dator utanför.

Hur man lägger ut en terrass på rätt sätt – gör skisser

Skapa en terrass betong-trä sekretess skärm-öppen spis-bänk

Rita dig själv under Planera terrassskisser. De innehåller och så att säga spara dina idéer. Att använda en måttstock hjälper dig att visualisera proportionerna av dina idéer och detaljer. Skisser är också fördelaktiga när man anställer en arkitekt eller designer. Detta är det bästa sättet att förklara dina idéer och idéer för honom.

Perfekta teckningar är för Skapa en terrass onödigt. Skisser finns för att säkerställa att allt viktigt, såsom stigar och landskapsarkitektur, ingår i den slutliga planen. Spara eventuella skisser så att du kan se hur dina designidéer har utvecklats.

En skiss med utsikten ovanifrån hjälper dig när du planerar terrassen, delar upp utomhusområdet väl och hittar en lämplig plats för trädgårdsmöbler, trottoarer och naturligtvis terrassen som passar bra med omgivningen.

Förutom att planera uteplatsen kan du rita skisser på sidan av ditt utomhusutrymme eller skissa den framifrån. På så sätt kan du bättre planera och bedöma vertikala objekt som sekretessskärmar eller staket.

När du planerar terrassen, försök också att uppskatta skuggan som kommer att falla under dagen. Detta är särskilt viktigt sent på eftermiddagen eller kvällen, eftersom det vanligtvis är dags att koppla av och chatta.

Det är bäst att använda en planritning av din fastighet för skissen. Fastighetens form och storlek, liksom dess gränser och konstruktionsgränser noteras där och du kan använda dem som en guide när du planerar terrassen.

Överför tomten till grafpapper. Märk ditt hus och eventuella uthus som garage eller bodar. Observera vilken riktning som är norrut och vissa särdrag i landskapet eller trädgården. Dessa inkluderar träd eller blomster- och grönsaksbäddar. När det gäller träd bör du också notera den ungefärliga omkretsen av stammen och kronan. Lägg till skuggorna baserat på den tid på dagen som du tillbringar större delen av din tid i trädgården. Det är bäst att kopiera denna grundskiss några gånger. Du kan nu dra dina idéer på det och börja om med planeringen av terrassen när som helst eller jämföra dem med varandra.

Se till att det finns tillräckligt med skugga när du skapar en terrass!

terrass-skapa-baldakin-lounge-matplats-infälld belysning

Terrasser är övergångar som är avsedda att ansluta inomhusområdet med utomhusområdet. Delar av trädgården, som träd och rabatter, bör ingå Skapa en terrass att inkludera. Tänk på följande när du planerar:

Träd är huvudelementet i välplanerade utomhusområden. De ger skugga, säkerställer integritet och är ett naturligt blickfång. Gör ditt bästa och försök att införliva befintliga träd i din design och planering av terrassen. Naturligtvis kan du också plantera nya träd. Men det är ganska dyrt eftersom träd som är tillräckligt stora för att ge skugga är mycket dyra. Stora träd ser särskilt bra ut när du står mitt på terrassen. Med tillräckligt uppfinningsrikedom kan du bygga runt dem. På så sätt får du skuggiga fläckar naturligt och det ser också bra ut.

Snabbväxande vinrankor är ett annat sätt att lägga till skugga och integritet. När du planerar terrassen bör du också överväga en spaljé som vinstocken kan klättra upp på. Se till att dess form och struktur matchar resten av uteplatsens design. Med rätt förutsättningar kan en vinstock växa från 4 till 6 meter på bara en säsong och kommer att glädja dig med mycket gröna blad fram till mitten av sommaren. Snabbväxande klätterviner som trumpetblomman eller clematis ger inte bara skugga, utan också vackra, färgglada blommor under de hetaste sommardagarna.

Skapa en terrass – växterna måste beaktas

terrass-skapa-moderna-vita-möbler-bambu

Om terrassen är höjd kan du plantera några växter upp till tre meter höga runt den. Detta låter dig dölja fundament, högar, pelare eller andra strukturella element som annars skulle vara synliga. När du väljer växter, var uppmärksam på hur mycket sol det område där du ska plantera kommer att få. Det kan vara att en del av växten huvudsakligen ligger i skuggan, så du bör se till att respektive växter känner sig bekväma på den plats du valt för dem. Välj i så fall blommor som klarar sig med lite sol.

Lägg ut terrassen – Skydda befintliga växter

skapa terrass tak rymligt många bjuder in trä

För att skydda redan befintliga anläggningar under konstruktionen, be din entreprenör att vara försiktig när du bygger grunden för uteplatsen eller omstrukturerar en sluttande tomt med stödmurar. Växternas rotsystem kan lätt skadas av grävning eller tunga föremål på jordytan. För att skydda träd rekommenderas det att se kronan som en kant, så byggnadsarbete bör inte ske närmare den. Att gräva några hål för grunden brukar inte skada ett stort träd. Du kan dock förhindra eventuella skador på rotsystemet om du väljer fundament som inte kräver mycket grävning eller en fribärande terrass (i luften). För det senare bör du rådfråga en arkitekt eller ingenjör.

Du kan också ordna om ditt favoritträd. Stammen bör dock inte vara mer än 2 meter bred. Här används en så kallad bollskärare som drar trädet och dess rotsystem ur jorden. Ta reda på mer i förväg och få råd för att se till att trädet i fråga verkligen kan planteras om.

Skapa terrassen – planera med en landskapsarkitekt

designa terrassen utomhus bar lounge möbler ordentligt

Du kan också anlita en landskapsarkitekt eller designer om du vill. De kommer att utforma en karta över din fastighet där de kommer att integrera dina idéer och därmed skapa en plan som innehåller alla dina idéer.

Lägg ut terrassen – den ska harmonisera med ditt hus

skapa terrass vackra designidéer runt ljust trä

Det är också viktigt att den nya terrassen är i harmoni med utformningen av ditt hem. Proportionerna såväl som materialen och placeringen av räcken, staket, trappor, arbors, sekretessskärmar och andra element bör matcha husets stil.

Varje del av fastighetens design är unik i sig, men det finns några regler som bör följas när du planerar terrassen för att uppnå harmoni:

Låt ditt hus inspirera dig. Du behöver inte kopiera byggnadselementen exakt, men som pelare eller räcken bör väljas noggrant och matcha husets övergripande stil. Lek med elementen, färgerna och stilen för att hitta harmoni.

Undvik nya material som skiljer sig mycket från de befintliga när du planerar terrassen. Ett tvåvånings tegelhus behöver därför en terrass av tegel och inte av sten eller betongyta. Om du vill blanda ihop material och färger bör du ändå lägga till element i originalet också. Ett betongdäck för tegelhuset skulle se bättre ut om betongen färgades i en tegelliknande färg eller omgiven av en liten tegelvägg.

Proportionerna är viktiga. Överdriv inte genom att designa en uteplats som kommer att överväldiga huset. Även om pengar inte är ett problem och du har kommit på de mest storslagna kombinationerna, bör det slutliga projektet stå i proportion till husets storlek. Även här kommer skisserna att hjälpa dig när du planerar terrassen. Anteckna dina idéer i förhållande till huset och visualisera och experimentera på så sätt med proportioner och storlekar. Och även om du anlitar en professionell designer hjälper dina skisser dem att se dina meriter.

Skapa en terrass – planera de enskilda områdena

skapa terrass deco kuddar svart soffa vit

När du planerar terrassen är det intressant att föreställa sig hur det nya utomhusområdet eller terrassen kommer att förändra miljön utanför. Men föreställ dig också hur terrassen kommer att förändra omgivningen i angränsande rum i huset. Detta inkluderar till exempel nya entréområden och rutter med ökad trafik. Försök att ansluta terrassen till interiören på ett sådant sätt att trafiken inte störs och kan flyta smidigt, så att du kan gå genom rummen till terrassen utan problem och utan föremål i vägen. Ändringarna bör också motsvara dina idéer om komfort.

Den bästa övergången till terrassen bildas av kök, vardagsrum eller andra rum där familjen samlas. Ta hänsyn till det när du använder Skapa en terrass. Dessa rum är vanligtvis inte så officiella och naturliga platser för barn och husdjur att gå fritt inom och utanför. Kraftiga mattor eller kakel är de bästa golvbeläggningarna som tål ständig körning fram och tillbaka och de är lättast att rengöra.

En stor dörr som förbinder köket eller vardagsrummet med terrassen bör inte glömmas bort när du planerar terrassen, eftersom den garanterar enkel och snabb åtkomst. Om den befintliga ytterdörren är en standardstorlek, överväg att byta ut den mot en större. Skjutdörrar eller dubbla franska dörrar är bäst lämpade för detta, eftersom de fyller rummet med ljus och garanterar en bättre utsikt. Att investera i en stor dörr är definitivt värt besväret.

När du planerar terrassen bör du också överväga hur trafiken kommer att fortsätta från terrassdörren via terrassen till trappan eller till trädgården. Denna väg bör väljas praktiskt taget och bord och stolar bör placeras på ett visst avstånd så att de inte stör. För grillen eller uteköket och grillen och tillagningstillbehör bör också placeras på avstånd eller så kan du designa en nisch där det finns utrymme. Med inbyggda bänkar, se till att det finns tillräckligt med benutrymme så att gästerna inte behöver justera eller lyfta benen varje gång någon går förbi.

Att skapa en terrass – professionell hjälp kan vara användbar

Skapa terrass solstolar pallar fåtöljer utrymme är tillräckligt

En professionell designer kan designa en uteplats som passar dina behov eller hjälpa dig att planera uteplatsen. Baserat på sin specialistkunskap och erfarenhet kan han föreslå moderna idéer, känna till bygggränser och byggregler och hitta lösningar på ovanliga problem. Om kostnaden för att hyra en designer verkar för stor för dig, kom ihåg att han å andra sidan kan se till att du sparar pengar på att förverkliga ditt projekt genom att noggrant planera byggprocessen och undvika onödiga misstag under byggnationen. Eller så letar du efter en designer som bara ger dig idéer och tips och som betalas per timme.

När du arbetar med en designer är bra kommunikation särskilt viktigt för att uppnå dina mål. Medan du Skapa en terrass, skapa en mapp där du kan samla olika foton och artiklar från tidningar som visar idéer och mönster som du gillar. Du kan också lagra broschyrer eller annonser i den. Du kan också rita skisser av dina idéer och idéer. Du visar sedan allt detta för designern. Han kommer att vara intresserad av ditt sätt att leva och anteckna ditt dagliga liv och dina mål i förhållande till uteplatsen.

Det finns tre olika typer av designers som kan hjälpa dig att planera din uteplats. Även om du är specialiserad på ett visst område har du vanligtvis erfarenhet av alla steg i en design och kan hjälpa till att utveckla en lämplig plan.

Skapa en terrass – Välj mellan tre typer av designers

Skapa solstolar koppla av vila växter krukor matbord

de Skapa en terrass med en arkitekt: Ditt jobb består av att organisera och strukturera fastigheten eller området. De är bekanta med byggmaterial, färger och stödsystem. En arkitekt är bäst lämpad för komplexa uteplatsdesigner. Han kommer att utforma terrassen och se till att den är integrerad i grannrummen i huset, till exempel köket eller vardagsrummet. Betalning sker vanligtvis i procent av projektets totala kostnad eller per timme. Du hittar en lämplig i telefonboken, de gula sidorna eller på Internet.

Planera terrassen med en landskapsarkitekt: Du är vanligtvis bara en designer. Dina planer måste skickas vidare till ett landskapsarkitektföretag för implementering. Det är därför de flesta landskapsarkitekter arbetar med ett sådant företag. Så det kan erbjuda en full service, från planeringen av terrassen till konstruktionen. Han har betalat för den timme han spenderar inspektera och analysera fastigheten. Utifrån sina observationer och idéer skapar han en plan eller en skiss med vilken han föreslår vissa växter och landskapstillbehör och som förbinder det nya utomhusområdet med miljön. För denna plan förväntar du dig att betala en viss procent av projektets totala pris. Du kan också hitta en landskapsarkitekt i telefonboken, på de gula sidorna eller på Internet.

Planera terrassen med ett anläggningsföretag: Ett sådant företag kan bygga terrasser, stigar, stödmurar och små byggnader som arbors och paviljonger, samt plantera växter. De flesta har sina egna designers, landskapsarkitekter och installatörer, och erbjuder ett komplett utbud av tjänster, inklusive inledande konstruktioner, slutplaner, konstruktion och underhåll. Landskapsföretag har licensierade certifikat. Sådana företag finns också på de gula sidorna och på Internet.

Skapa en terrass – ta hänsyn till eluttag

skapa moderna designidéer tips planera korrekt

Noggrann planering av terrassen och dina elbehov garanterar ett tillfredsställande resultat. Om du vill ha ett kök för din uteplats, överväg att ha ett eget elsystem för olika köksapparater.

Ett par uttag säkerställer att du kan använda ett stereoanläggning, lampor eller din bärbara dator på terrassen. Du bör beräkna vad energin i ditt hus tillåter och om du behöver ett extra elsystem för terrassen. Det bästa sättet att göra detta är att konsultera en elektriker. Han kan beräkna alla dessa saker och se till att allt överensstämmer med normerna. Med en mer blygsam design av terrassen är det vanligtvis tillräckligt att ansluta uttagen till det befintliga elsystemet. En större expansion och redesign kan också kräva en ny. Elektriker bör också kunna ge dig en offert.

Lägg ut terrassen – diskutera elen med en elektriker!

skapa terrass långa vita bordsstolar vackra

För att ansluta till ett befintligt system behöver du en elektriker för att hitta eller lägga till en kopplingsdosa där kablarna går. Sådana lådor finns vanligtvis på vinden eller i källaren, där de lätt kan nås. För nya lådor kan elektriker behöva borra genom väggar eller tak. Detta leder till små skador, som kan renoveras snabbt och ingår i priset för elektriker.

Kopplingsboxarna utanför ska täckas med en vattentät låda så att de skyddas mot fukt. De flesta föreskrifter kräver också att de är utrustade med en strömbrytare med kortslutningsskydd.

Hur man lägger ut terrassen när det gäller belysning

skapa idéer design öppet område inrättat pool

Med ett välplanerat och väldesignat belysningssystem kan du använda terrassen säkert och enkelt även sent på kvällen. Det garanterar också mys. Det bör belysa vissa viktiga områden, till exempel sittgrupper, dörrar, köksutrymmen, stigar, poolen och trappan. Det kan också användas för att markera växter eller dekorationer som statyer eller fontäner. Den erbjuder säkerhet på natten om den används korrekt.

Det finns tre olika typer av utomhusbelysning som du kan överväga Skapa en terrass kan ta hänsyn till. De som använder den vanliga husspänningen på 220 volt, men också lampor med lågspänning och sollampor. Lågspänningslampor är särskilt populära eftersom de är säkra, billiga och enkla att installera. Många olika stilar och mönster erbjuds, inklusive de för utomhusområdet. Lågspännings- och sollampor är antingen fristående eller fästa på stolpar, räcken, trappsteg eller andra element.

Skapa en terrass – vilka glödlampor ska du välja?

standart idéer planterbord vit mittparasoll

Skapa en terrass är bara riktigt vacker med rätt belysning. Lampor och glödlampor skapar en härlig atmosfär. Vanliga glödlampor är relativt billiga. Deras naturliga ljus avger värme och ser särskilt bra ut på staket. De kan dämpas med en speciell strömbrytare. Halogenlampor avger däremot ett vitare ljus.

HID -lampor inkluderar metallhalogenlampor, kvicksilverånglampor och högtrycksnatriumlampor. De ger alla pålitligt, klart ljus och är särskilt energibesparande. Det rekommenderas dock inte att utrusta dem med en dimmer. Ändå gillar vissa det orange eller gröna ljuset som HID -lamporna inte avger. De används mest som säkerhetsbelysning runt pooler eller för att belysa större områden som tennisbanor.

När du planerar belysningen, se till att den blir så flexibel som möjligt så att den tjänar olika syften. Skapa olika områden och planera dimmer så att du kan begränsa och reglera mängden ljus i de enskilda områdena om du vill. Ljusbrytarna ska vara inne i huset.

Om du vill ha omkopplare utanför bör dessa vara trevägsbrytare. För att undvika bländande ljus, se till att ljuskällan, dvs glödlampan, är dold. För att göra detta, använd skugga eller växter eller täck dem. En annan variant är att vända glödlampan mot en vägg, som reflekterar ljuset men samtidigt isolerar det.

Att lägga ut terrassen – belysningstekniker

skapa mysig mysig atmosfär dekoration matta planter

Utomhusbelysning är vanligtvis en kombination av flera belysningstekniker. De vanligaste är:

Skapa terrassdesignidéer vit parasollkudde

  • Skapa en terrass – Nedåtriktad belysning: Här är lamporna vanligtvis fästa vid stolpar, träd eller husets väggar. De lyser direkt på ytorna och används för allmän belysning och säkerhet.
  • Planera terrassen – belysning uppåt: I detta fall är lamporna fixerade nära marken och riktade uppåt. Det ska skapa en dramatisk effekt och markera element som ett intressant träd eller en staty.
  • Planera terrassen – belysningsvägar: Detta används för att belysa stigar och trappor. De används för att markera en viss väg och installeras nära eller på marken.
  • Planera terrassen – belysa ett visst område: Här belyses större ytor som gräsmattan eller terrassen. Olika typer av belysning används vanligtvis för att uppnå en intressant övergripande effekt utan att bli bländande, irriterande eller distraherande.

Skapa terrassen – planera budgeten korrekt

skapa små mysiga trämöbler hög

En anständig budget är vanligtvis en bra kompromiss med alla dina idéer om det slutliga resultatet. Det första du bör göra är att sätta gränser för vilka kostnader du är villig att betala. För en vacker Skapa en terrass, Det finns två listor du bör göra: en för att skriva ner alla saker du tycker är nödvändiga för din uteplats och en för att skriva ner alla extra saker du kanske vill köpa om det finns några pengar kvar efter att du fått det väsentliga. Lägg inte till tillbehör förrän du har beräknat den totala kostnaden för det viktigaste.

skapa terrass drömlik saga romantik kvinna middag

När du är klar med att planera terrassen och kan gå vidare till konstruktionen, be entreprenören och andra “hjälpare” som designers och arkitekter om en offert. Lägg till en buffert på 5 till 10 procent till de totala kostnaderna som en försiktighetsåtgärd för eventuella problem som kan uppstå under byggnationen. Du bör ha en tydlig uppfattning om hur mycket pengar du vill spendera och denna gräns även för designer, arkitekt, byggföretag etc. kommunicera. Att fastställa slutresultatet hjälper dig att fatta beslut om att sänka kostnaderna om projektet hotar att överskrida din budget.