Hur man tar hand om dina trädgårdsmöbler i teak

Uteplatsmöbler i teak tar väl hand om terrassens tips

Trädgårdsmöbler i teak är trädgårdsmöbler av högsta kvalitet hittills. Dessutom är deras underhåll inte mödosamt. Teak har vissa egenskaper som gör den perfekt för utemöbler. Den behöver lite underhåll och håller fortfarande i decennier. Teak är relativt dyrt eftersom det sällan är sällsynt. Men du kan vara säker på att investeringen är värd på grund av dess långa hållbarhet.

Varför passar teak till trädgårdsmöbler?

teak möbler underhåll trädgård terrass tips stol

Teak är mycket tätt och oljigt trä. Den naturliga oljan i teak skyddar den inte bara från parasiter, inklusive termiter, utan också från att vatten tränger in i träet. Det här tillåter Trädgårdsmöbler i teak stå utanför utan problem. De tål år av regn, vind, värme och kyla. Om träet har bearbetats korrekt kan det till och med hålla i flera generationer. Färsk teak har en gyllene honungsfärg, som naturligtvis blir grå med tiden. Denna förändring är bara ett yttre fenomen och påverkar inte träets styrka på något sätt. Men om du gillar den gyllene färgen bättre, finns det några saker du kan göra för att bromsa åldrandet.

Måste Trädgårdsmöbler i teak behandlas med teakolja?

lounge teak trädgårdsmöbler terrass teak fåtölj soffbord

De flesta teakmöbelproducenter rekommenderar att man lämnar teak obehandlad, eftersom den naturliga oljan innehåller tillräckligt skydd mot skador. Men om du vill bromsa den grå missfärgningen är behandling av träet med teakolja en variant. Det betyder att den gyllene färgen håller längre. När du börjar olja ska du upprepa oljan var tredje månad. Detta beror på att den naturliga oljan i veden minskar och att den så att säga blir beroende av regelbundna oljebehandlingar. Så i stort sett är denna metod inte särskilt rekommendabel.

Är “Teaksealer” bättre än teakolja?

teak terrass matbord runt hopfällbara stolar

Den andra varianten är att hantera Teakmöbler för trädgården med en så kallad “teaksealer”. Till skillnad från teakolja skadar den inte den naturliga oljan som finns i träet. Därför behöver denna behandling inte upprepas hela tiden och kan stoppas när som helst. Om du slutar behandla träet med teakförslutaren är den enda effekten att det börjar åldras naturligt, dvs att missfärgas.

Hur ska du Trädgårdsmöbler i teak rena?

bänk teak trädgård teak möbler vård tips

 Även obehandlad kommer teak att hålla i decennier. de Teakmöbler för trädgården bör endast rengöras regelbundet för att avlägsna smuts och förhindra att mögel bildas på ytan. Det är bäst att rengöra det en solig dag så att veden kan torka snabbt. Många teakstädare finns tillgängliga, men vanligt tvålvatten fungerar lika bra. Tillsätt bara lite tvål eller milt tvättmedel i varmt vatten. Ta bort smuts från träet med en metallfri borste. Applicera inte för mycket tryck medan du gör detta. Skölj i slutändan Teakmöbler för trädgården slangen för att ta bort eventuell kvarvarande tvål och handdukstorr.

Hur man tar bort fläckar från trädgårdsmöbler i teak?

utemöbler teak soffa sidobord pool klädsel

De flesta fläckar kommer inte att vara svåra att ta bort om du torkar bort dem snabbt och rengör möblerna med tvålvatten. Vissa fläckar, som kaffe eller rött vin, kan dock snabbt tränga in i träet. I sådana fall, försök först att behandla fläckarna med tvålvatten som du tillsätter lite blekmedel till. Ett annat alternativ är ytan på Trädgårdsmöbler i teak att slipa. Finkornigt sandpapper är vanligtvis tillräckligt, särskilt med ljusa fläckar. Om fläckarna är djupare, använd först grovkornigt sandpapper och sedan finkornigt sandpapper för att jämna ut området.

Trädgårdsmöbler i teak kan stå ute året om?

matbord teak trä rektangulär pool terrass vård

Trädgårdsmöbler i teak kan lämnas ute året runt utan problem, även i extrema väderförhållanden. Men om du bor i en region med olika årstider, rekommenderas att du åtminstone täcker möblerna så att du inte blir smutsig. Se till att du väljer en film som förhindrar ansamling av fukt. När allt kommer omkring vill du inte uppmuntra mögel att växa. Om du lämnar trädgårdsmöbler i teak ute på vintern, rengör dem väl med tvålvatten och en trädgårdsslang innan du använder dem igen.

Som du kan se, din Trädgårdsmöbler i teak varar för evigt med lite omsorg. På grund av träets hållbarhet föredras det framför annat trä. Du kan vara säker på att trädgårdsmöblerna i teak du köper idag fortfarande kan användas av dina barn och barnbarn.

utemöbler teak ovala matbord stolar parasoll

utemöbler teak ovala matbord stolar pool

Trädgårdsmöbler av teak, parasoll, matbord, stolar, skötseltips

vård tips teak möbler terrass trädgård soffbord

trädgårdsmöbler teakvårdstips bänkstolar

trädgårdsmöbler teakvårdstips fyrkantig

Teak trädgårdsmöbler vård tips matmöbler terrass

trädgårdsmöbler teak matbord stolar hopfällbara

trädgårdsmöbler teak matbord rektangulära stolar

matbord stolar teak terrass underhåll tips