Idyllisk trädgårdsdesign i italiensk stil i södra Florida

Trädgårdsdesign i italiensk stil Medelhavet och exotiska växter

Dessa Trädgårdsdesign i italiensk stil är ett projekt av Sanchez & Maddox Landscape i södra Florida och imponerar med en gammaldags charm. Det dekorativa och praktiska ledmotivet för trädgårdsdesign är valv från den enorma lagerhäcken. Denna underbara, kilformade tomt är 2000 kvadratmeter och är bokstavligen uppslukad av en villa i medelhavsstil. Det tillhör Terry Rakolta och hon tvivlade inte på vad hon exakt ville ha för trädgården. “Jag ville ha något charmigt, romantiskt, mystiskt, gammaldagsstil”, säger hon. “Jag visste bara inte hur det skulle fungera trots det stora huset på fastigheten.”

Trädgårdsdesign i italiensk stil av Sanchez & Maddux landskap

Trädgårdsdesign i italiensk stil Medelhavshus i södra Florida Pool-i trädgården-häckar integritetsskydd idéer

Denna idé för Trädgårdsdesign i italiensk stil fortsatte företaget Sanchez & Maddox för landskapsarkitektur baserad i Palm Beach. Hon är känd för sina snygga kombinationer av klassiska, europeiska designelement för trädgården med exotiska och tropiska växter. Hon kallar denna proprietära stil för “civiliserad djungel”. Boken över deras verk, som förra året publicerades av Grayson Publishing, bär samma namn.

Häckbågar av lager för en italiensk trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign i italiensk stil South Florida landskap arkitektur-trädgård design livlig-häck integritetsskydd idéer terrakotta blomkrukor-Medelhavet

Häckbågarna som en del av den italienska trädgårdsdesignen ligger vid poolens sida, vilket verkar både ge det mer integritet och göra det mer mystiskt. En del av landskapet designades i mitten av 1990-talet, men Rakolta var aldrig riktigt nöjd med det. För några år sedan kontaktade hon Jorge Sanchez och Phil Maddux medan hon föreställde landskapet i norra Italien. Resultatet blev överföringen av deras idéer till en Trädgårdsdesign i italiensk stil i sin egen trädgård. “Vi tog bort alla trädgårdsvägar och några av växterna”, säger Sanchez. “Vi lämnade poolen och en liten terrass, inget mer.”

Förbättra utsikten och mer integritet

Palmer i trädgårdslandskapet i medelhavsstil med poolhäckar

Den största utmaningen för den italienska trädgårdsdesignen var utsikten över vattnet. Huset ser i riktning mot Lake Worth Bay, vilket är underbart, men byggnaderna på motsatta stranden är ännu mindre. “Utsikten kan antingen vara fin eller vanlig, beroende på hur den hanterades”, säger Sanchez. Här behövdes en smart lösning. Rakolta och hennes man John har andra fastigheter i New York, Harbor Springs och Bloomfield Springs, Michigan, och bygger för närvarande en i Aspen. Du använder den här egenskapen med anlagda trädgårdar i italiensk stil om du vill fly från vintern. Ofta får de sällskap av sina fyra barn och fyra (snart fem) barnbarn och ville därför ha mer integritet för sin trädgård. “Båtar ankar och tittar rakt in i trädgården”, säger hon. Detta har varit ett problem från början, särskilt när trädgården var bar och trädlös.

Designa olika områden

Trädgårdsbord matplats design i Medelhavet möbler idéer metall stolar

En pergola insvept i bougainvillea täcker matplatsen. Fastighetsägarna ville också ha bord på gräsmattan.

På en resa till Comosjön i Italien märkte Rakolta valv som bildades av häckar. Hon föreslog denna idé som en Trädgårdsdesign i italiensk stil för den alltför avslöjande trädgården. ”Alla talade emot det med argumentet:” Du betalade så mycket för utsikten över vattnet, varför vill du dölja det nu? ”Bara Jorge sa” En bra idé. ”” Lagerkanten (Ficus retusa) bågarna bildades, sträcker sig till en tredjedel av den 60 meter långa sidan av fastigheten som vetter mot vattnet. Det omger också poolen på två sidor. “Du får utsikt över vattnet utan att exponera för mycket av fastigheten, medan ögat ser rakt ut över byggnaderna”, säger Sanchez. ”Det verkar lite mystiskt.” För dem Trädgårdsdesign i medelhavsstil oregelbundet formade områden skapades runt huset som representerar flera utomhusutrymmen, var och en med olika egenskaper. Den mest dramatiska av dessa är en aveny med höga dadelpalmer som erbjuder vidsträckt utsikt över vattnet från husets främre ingång med landskapsarkitektur i italiensk stil. “Det liknar en katedral enligt mig,” säger Rakolta, som planerar att sätta ett långbord i det här lugna området.

Mysiga terrasser 

Design av en trädgård-i italiensk stil häck tropisk-växt arter-palmer

Den täckta uteserveringen i klassisk europeisk arkitektonisk stil erbjuder utsikt över en gräsmatta som är avsedd att användas för underhållning. Det är en annan slående del av fastigheten och den italienska trädgårdsdesignen som gör fastigheten ännu mer hisnande.

Smidesjärn trädgård

Garden gate smidesjärn idéer medelhavsträdgård South Florida trädgård landskap

Om du vrider moturs härifrån får du utsikt över den rektangulära poolen “som är omgiven av häcken som gör den mer intim”, säger Sanchez. Uteserveringen i huset med utsikt över trädgården är “en samlingsplats” för underhållning, säger Rekolta. ”Jag älskar att lägga bord på gräsmattan.” Golvet av Coquina (skalkalksten), pergolataket av bougainvilla och den bleka stenen är lämpliga element för en Trädgårdsdesign i italiensk stil, eftersom de får området att se ut som en terrass från Italiens kuperade landskap. Det är något Rekolta älskar med italienska trädgårdar om en liten terrass vid vattnet. “Det är en skillnad i nivåerna”, säger Maddox, en expert på tropiska växter som har arbetat med Sanchez sedan 1980. ”Terrassen sjunker från husets nivå till strandväggens. Denna skillnad är bara några meter, men det skapar en illusion om att det finns mycket mer, förklarar han. “Du tittar ut genom fönstret på konstruktionen och har en känsla av att vara direkt ovanför vattnet”, säger Rakolta. “Det känns som att vara i Venedig.”

En tropisk djungel som accent för den italienska trädgårdsdesignen

Italienska trädgårdsdesignidéer exotiska växter palmvattenfontän

Fredsliljor omger en stenfontän och bäck. De är en design av Terry Rakolta, ägaren av fastigheten med italiensk landskapsarkitektur, i samarbete med Jorge Sanchez. Fontänen ligger i ett “djungelområde” som tidigare var en uppfart.

Häckväxter omger poolen

Trädgård med pool häck båge sekretess skärm levande växter

Bougainvillea klättrar uppför väggen på vilken det finns en väggfontän. Bredvid det, där det en gång var en alldeles för stor uppfart, designade Sanchez & Maddox ett frodigt område som de kallar “djungeln”. Här rensar den klassiska symmetrin och balansen på den formella “vattensidan” vägen för en mer naturlig stil. Att stänga en del av den tidigare uppfarten med en dekorativ järnport var ett “genistänk”, säger Rakolta. I mitten av detta område av trädgårdsdesign i italiensk stil är ett banyanträd. Den slingrande vägen och de tropiska växterna påminner om regnskogen i Sydamerika. Denna trädgård får en unik doft från blommor som Ylang-Ylang (Cananga odorata) och Michelia champaca, en släkting till magnolia. ”Det är underbart på kvällen”, säger Sanchez. “Vanligtvis blommar antingen den ena eller den andra blomman och det gör det här området mycket romantiskt.”

Välvt galler och doftande blommor

Trädgårdsskydd med levande växter, häckar-stora, höga pergola-gräsmatta-pool

Speglar i mitten av välvda galler skapar illusionen av stort djup, vilket gör att fastigheten verkar ännu större.

Himmelsblå, storblommiga Thunbergia hänger ner ovanifrån, medan olika palmer, helikonier (eller “Rhododendrons of Florida” som Rakolta kallar dem), ingefära, orkidéer i krukor, bananträd, vinrankor och jasmin gör denna del av trädgården med Landskapsarkitektur i italiensk stil med en tropisk doft och överflödig tropisk prakt. Inte alla element i trädgården är en typisk italiensk trädgårdsdesign. Sanchez inspiration inkluderar också trädgårdarna bredvid Alhambra -palatset med sina avkopplande pooler, vattenstrålar och små, privata områden vars ursprung går tillbaka till 800 -talet. Andalusiens trädgårdar var historiskt utformade för att “vara iögonfallande”, som Sanchez säger, samtidigt som de erbjuder magiska glimtar från ett diskret område till ett annat när du går genom dem. Det är samma sak i Rakoltas trädgård. “Du kan ta en promenad och hitta olika landskap”, säger Maddox. “Du ser inte allt på en gång.”

Italiensk trädgårdsdesign i södra Florida från Sanchez & Maddux landskap

lila trädgårdsblomma inspirerad trädgårdsdesign i italiensk stil södra florida

Terry Rakolta visste det med sina idéer om en Trädgårdsdesign i italiensk stil frågade mycket, men fick det. “Jag är mer än glad”, säger hon. ”Innan vi gjorde om trädgården var jag inte så entusiastisk över huset. Nu kan jag känna kärleken. “

Medelhavsfontän

Exotisk trädgårdsdesign-italiensk stil-skapa en palm fontän

Trädgårdsdekoration med spegel

Trädgårdsdesign murgröna väggeffekt med exotiska växtarter - i italiensk stil

Foton av: Robin Hill