Kan blommorna tala? Tips för vård av inomhusväxter

Trädgårdsskötsel tips idéer växtvård

Jag är säker på att vi alla har blommor hemma, på gården eller på balkongen. Men visste du också att blommor påverkas av musiken och smakerna i ditt hem? Här är några knep som den professionella trädgårdsmästaren bör använda Skötsel av inomhusväxter gissa.

Att ta hand om krukväxter – musik kan hjälpa? Omsorg för krukväxter tips proffs trädgårdsarbete hemma

Det är redan ett välkänt faktum att barn gillar att lyssna på musik och utvecklas bra innan de föds i livmodern, så blommor trivs mycket bättre i en steril, bullrig miljö. Det kan tyckas konstigt för många också, men det rätta Skötsel av inomhusväxter börjar med att välja rätt musik. Musikens vibrationer påverkar växternas tillväxt, varför trädgårdsmästare ger de goda råden att unga växter odlas i växthus, där man kan säkerställa de bästa odlingsförhållandena för dem.

Omsorg för inomhusväxter – hur talar blommor? Vårdtips växter bra idé hängande blomkrukor

De goda Skötsel av inomhusväxter är nära besläktad med en viss förkunskap. Hur talar blommor? Det kan tyckas konstigt, men varje växt visar oss när den behöver vatten genom att alltid vända bladen till samma sida och på samma sätt. Du kan märka detta själv om du tittar på dina husväxter eller blommorna ute på terrassen länge. Det händer ofta att vi missförstår tecknen på blommor, men de visar oss alltid deras önskemål: exakt när (eller om) de behöver vatten eller mer ljus.

Omsorg för inomhusväxter – vad avråder experterna från?

Skötseltips Hus krukväxter Vintervård Idéer

Om en blomma eller krukväxt ser vissen ut, behöver du inte ändra dess plats. Det är bättre att lämna växten där, det tar lite tid att vänja sig vid den specifika platsen.

Och glöm inte, dina blommor behöver också mineraler och vitaminer för att växa och blomma.

Det rekommenderas inte heller att du förvarar dina blommor i ett rökfylldt rum. Där skulle de lätt kunna vissna och torka ut, deras blad tappar sin täthet och färg och blir tunna.

Gråtande växter – vad är det?

fräscht rum atmosfär vardagsrum vitblått

Det finns några exotiska växtsorter som gråter, det vill säga ibland ser vi droppar sap på deras blad. Du bör vara mycket försiktig med sådana växter, eftersom denna sugna saft kan vara giftig. Du bör därför undvika direkt kontakt med hornhinnan i ögonen, eftersom det kan vara farligt. Om detta händer bör du omedelbart uppsöka läkare.

Dekorationsidéer tips vacker inredning modern

Växter, som kaktusar, har vassa taggar och stickning på dem kan orsaka inflammation.

Så som du kan se är blommorna och växterna hemma eller ute på vår terrass eller på gården märkliga och var och en av dem har sina egna särdrag och visar till och med karaktär. Och för att de ska utvecklas ordentligt måste vi vara försiktiga med dem och ge dem den nödvändiga vården. I vilket fall som helst måste vi också lära oss att förstå deras språk så att vi i god tid kan svara på behoven hos våra inomhusväxter och gårdsskönheter. Jag hoppas att denna information har hjälpt er, mina lojala läsare.

uppdatera inredning idéer mönster original vackert vardagsrum