Ny utomhuskollektion av Philippe Starck för Cassina står för harmoni med naturen

Den berömda designern Philippe Starck glädjer återigen levande fans med sina mönster, den här gången i samarbete med det stora italienska möbelföretaget Cassina. Den nya utomhuskollektionen heter “Fenc-e Nature” och består av en fåtölj, en tvåsitsig soffa, en tresitsig soffa och ett soffbord i två olika höjder. Med det kan du göra livet ute lika snyggt som inuti.

Den nya utomhuskollektionen i harmoni med naturen

Ny utomhuskollektion från Philippe Stark fåtölj, Soga och soffbord

”Med Fenc-e Nature har jag skapat något som inte finns. Något mellan daglig DIY och Marcel Duchamps färdiga. Möblerna verkar inte komma från en fabrik och ger mänsklighet, charm, poesi, kreativitet och natur in i ditt hem ”, säger Philippe Starck. ”Fenc-e Nature är drömmen om ett liv i harmoni med naturen, elegant och respektfullt. Det är inte ett projekt, det är en livsstil. “

Philippe Stark visar en ny utemöbelkollektion

Utomhuskollektionen Fenc-e Nature kännetecknas av organiska, nästan primitiva former och taktila element. Till exempel det stora armstödet av massiv teak, som har sandblästrats för en naturlig, grov effekt. Baksidan av varje säte är handvävd med rep, efter ett mönster som är speciellt utformat för detta projekt. Ryggstödet finns även i pilträ för att ytterligare stärka bandet med naturen. Detta naturmaterial har aldrig använts i detta sammanhang tidigare.

Fenc-e Nature: Innovativa material garanterar hög komfort

Ny utomhuskollektion från Cassina Sofa med förvaringsutrymme för glasögon

Fenc-e Nature får hög komfort tack vare det innovativa SoloSoff®-materialet i polyesterfiber som andas och minneskum, som används för vaddering av kudden. Icke-deformerbarhet av fiberns kristallstruktur tillsammans med elasticiteten hos polyuretanen ger den absoluta mjukheten. Detta är resultatet av lång forskning för att hitta ett material lämpligt för utomhusbruk som garanterar samma egenskaper som fjäderklädseln.

3-sits soffa i gjuten aluminiumram och teak

Ramen är gjord av gjuten aluminium och säkerställer tillförlitlig stabilitet. Denna design upprepas också i de två soffborden i den nya utomhuskollektionen och kombineras med en bordsskiva av massiv teak.

Ryggstödet kan läggas plant

De generösa sitt- och ryggstödskuddarna ger maximal komfort tack vare de optimala justeringsalternativen. De kan placeras i två olika positioner och justeras beroende på syftet: underhållning eller avkoppling. Den enkla mekanismen är inspirerad av asiatisk arkitektur och tar naturen som förebild. En stödstång av massiv teak indikerar ryggstödets position och gjordes på ett sådant sätt att det ser ut som en naturlig gren.

3-sits soffa i brunt

3-sits trädgårdssoffa med sittdynor av innovativt material

Fåtölj med hylla

Trädgårdsfåtölj med förvaringsutrymme för glasögon

Vävt ryggstöd

Fåtölj av aluminium, trä och rep

Soffbord av teak och aluminium

Rektangulärt trädgårdsbord i teak