Olivträd i trädgården mitt i en modern villa på ön Pag, Kroatien

modern-medelhavs-villa-trädgård-natursten-grus-olivträd

Arkitektkontoret LOG-URBUS ritade nyligen en modern villa på ön Pag i Kroatien. Husets raka arkitektur kontrasterar mot den kuperade terrängen och innehåller samtidigt landskapets medelhavskaraktär. Fönster från golv till tak och altandörrar som leder till terrasser och levnadsnivåer, en utomhuspool och ett olivträd i trädgården mitt i vardagsrummet är bara några av höjdpunkterna som huset har att erbjuda.

En modern villa i Kroatien läcker med många höjdpunkter

olivträdgård-modern-villa-kroatien-medelhavs-natursten

Den moderna villan ligger direkt på Kroatiens dalmatiska kust, på ön Pag och erbjuder en underbar utsikt över Medelhavet. När de utformade både exteriören och interiören har arkitekterna gjort det mesta av denna unika plats. Huset och utomhusområdet går över flera nivåer där olika zoner är utformade. Utomhuspool med trädäck, grusträdgård, gräsmattor, täckt terrass är bara några få höjdpunkter som kan ses utifrån. Inuti huset är kanske den största blickfånget i denna moderna Medelhavsvilla, nämligen ett olivträd i trädgården mitt i huset.

Medelhavstecken tolkas om: olivträd i trädgården mitt i huset

modern-medelhavs-villa-trädgård-pool-natursten

Det gamla olivträdet i trädgården mitt i huset är faktiskt bostadens “hjärta”. Den har genomskinliga altandörrar från golv till tak på alla sidor så att de boende kan njuta av trädet när som helst. Den lilla innergården lämnas helt öppen uppifrån så att trädet kan få ljus och frisk luft.

Olivträd i trädgården -moderna-villa-kroatien-medelhavet

Husets ytterväggar består nästan helt av glas och tar in landskapet i huset. Huslivet riktas utåt och inåt samtidigt. Flexibla paneler av trälister, som kan omsluta alla fönster från golv till tak och till och med hela huset, ger integritet och integritet.

Olivträd i trädgården -moderna-villa-kroatien-havet-medelhavet

Rummen är enkla, minimalistiska och övervägande utformade i ljusvitt. Den minimalistiska utrustningen får inte interiören att se steril ut. De varierande yttre omslagen möjliggörs av fönster från golv till tak och altandörrar som livar upp och förtrollar områdena. I det moderna köket finns till och med en färgad accent – köksön i färskt grönt.

Olivträd i trädgården -moderna-villa-golv-till-tak-fönster-altandörrar

Olivträd i trädgården -moderna-villa-terrass-kök

modern-medelhavs-villa-kök-vit-grön-terrass

olivträdgård-modern-villa-terrass-pool

Olivträd-trädgård-modern-villa-sekretess-skärm-golv-till-tak-fönstermodern-medelhavs-villa-integritet-skärm-golv-till-tak-altandörrar

modern-medelhavs-vila-kroatien-terrass

modern-villa-medelhavs-vinkällare-indirekt-belysning

* ett projekt av LOGG-URBIS