Optimal skötsel och belysning av krukväxter i ett – blomsterpottkollektionen “Viride”

optimal inomhus växter vård mini trädgård lätt vattning

Det har vetenskapligt bevisats att gröna växter kan förbättra inomhusklimatet avsevärt. De är en oskiljaktig del av inredningen i våra lägenheter. Vad är en del av den optimala vården av krukväxter? Deras välstånd beror framför allt på ljuset. Barcelona designstudio Goula / Figuera presenterade nyligen sitt projekt “Viride” – latin för “grönt”. Den kombinerar optimal anläggningshantering och design i ett. Resultatet är en blomsterpottkollektion som tar hand om växten på bästa möjliga sätt och sätter den i rampljuset.

optimal vård av krukväxter

Produkterna från ”Viride” -kollektionen uppfyller tre uppgifter samtidigt: De fungerar som en slags estetisk växtbehållare, ger växterna tillräckligt med ljus och fungerar samtidigt som dekorativa lampor. Blomkrukorna finns i tre storlekar för olika typer av växter.

optimal inomhus växter vård vattning ånga design

Den platta blomkrukan garanterar optimal växtvård inomhus för arter som behöver mer fukt och ljus. Den roterar mycket långsamt runt sin centrala axel så att alla löv är jämnt upplysta och på så sätt simulerar solens naturliga gång. Dessutom doneras tillräcklig fukt i form av ånga. När anläggningen får nog stängs systemet av automatiskt.

optimalt inomhus växter vård ledde ljus

Den andra blomkrukan är idealisk för hängande växter. De hängande bladen belyses optimalt med tre lampor i tre nivåer: ovanifrån, i mitten och underifrån. LED -lamporna som används är stora och avger mycket ljus. En “Viride” blomkruka fungerar också utmärkt som en extraordinär bordslampa.

optimal inomhus växter vård lampa armatur

Ett annat kärl är endast avsett för rotlösa, så kallade luftväxter och ser mer ut som ett dekorativt stativ av svart stål. Den kan placeras var som helst i vilket rum som helst och placerar växten i ögonhöjd. På detta sätt presenteras växten ännu mer attraktivt och kommer säkert att väcka stor beundran.

optimala inomhus växter vård ljus belysning led lampa design

De interaktiva blomkrukorna från “Viride” -kollektionen är särskilt lämpliga för växter som behöver lite substrat och för dem som växer långsamt eller inte blir särskilt stora.

optimala inomhus växter vård ljus design armatur

optimal inomhus växter vård design objekt rotlös växt

optimal inomhus växter vård rotlös växt lampa stativ design

optimala inomhus växter vård rootless luft växt ställ

* ett projekt av Goula / Figuera Studio