Skapa en trädgård på taket med frukt och grönsaker

Skapa ett tak trädgård frukt grönsaker örter trädgårdsarbete tips

Om du har en på ditt tak mitt i staden bygga en trädgård Förutom dekorativa växter och blommor kan du också odla frukt och grönsaker. Du kan ta reda på vilka sorter som är bäst för detta ändamål här.

Skapa en trädgård – jordgubbe

jordgubbar på taket trädgård plocka tips

Hängande växter är en bra idé för takträdgården och jordgubbar är särskilt lämpliga. Prova skogsgubben “Mignonette”. Även om den har mindre och färre frukter, har den en smak som är dubbelt så stark som vanliga jordgubbar.

En annan sort som är lämplig för blomkrukorna är jordgubben “Temptation”.

Skapa en takterrass – chili

chilipeppar-på terrassen-balkongen på taket plantan tips

De flesta chiliplantor är idealiska för mindre trädgårdar och de älskar värmen. Cayenne är särskilt vacker, vars frukter är färgglada och cirka 7 cm höga. Denna växt ser bra ut, så den är också lämplig för en prydnadsträdgård.

basilika

Växande basilika i blomkruka trädgårdsarbete på balkongen

Det finns många olika sorter, varav några inte ens ser ut som basilika alls, men har små blad och ser mer ut som en låda, och det finns lila sorter som ser särskilt intressanta ut.

Skapa trädgård – aubergine

trädgård växa din egen grönsaksträdgård på taket

Den vita auberginen “Gretel” är också väl lämpad för takträdgården.

Gröna växter

gröna växter grönsaksplåster på takterrassen om tips

Gröna växter är mest populära som krukväxter. Varför då inte välja ätbara växter, som salladsväxter? Olika sallader som lollo rosso är lämpliga.

Skapa en trädgård – pumpa

ta hand om en pumpa på taket uteplats trädgård idéer tips

Det finns många sorter som också passar för små trädgårdar. Det är bäst att välja zucchini, små pumpor eller, för sommaren, patisson.

tomater

tomater takterrass trädgård underhåll hobby trädgårdsskötsel tips

Smakmässigt och mängden frukt kan körsbärstomaten knappast jämföras med någon annan sort. Medan de flesta växter behöver mycket utrymme, är den här mer kompakt och lika lämplig för den lilla trädgården. Sorterna “Tumbling Tom”, “Tumbling Junior” och Roma -tomaten passar lika bra.

Skapa en trädgård – äpple

Äppelträdvård i det solmogna trädgårdstaket

Du kan till och med välja fruktplantor för takterrassen för att få in en viss struktur samtidigt. Halvdvärgar eller dvärgäpplen är de bästa sorterna. Några av dem mognar på sensommaren eller i början av hösten (september) och är bara mellan 2,40 – 3 meter höga.

Takträdgård med växter-örter fruktträd trädgård