Vanliga problem med växterna och vad man ska göra åt dem

Problem med krukväxter lösningar hobby trädgårdsmästare tips

Även den mest erfarna trädgårdsmästaren kan inte alltid skydda sin trädgård mot skadedjur och då och då gör små misstag som allvarligt påverkar blommornas hälsa. Här är några Problem med växterna, vanligt i trädgården och tips om vad man kan göra åt dem.

Problem med växterna och hur man löser dem – gula blad

lösningar på vanliga problem med de plantgula löven

Detta är ett av de vanligaste problemen i trädgården. De händer när du har gått överbord med vattning, när temperaturen inte är rätt eller när plantorna inte får tillräckligt med kväve. För att lösa problemet, minska mängden vatten och gödsla plantorna med gödningsmedel som innehåller kväve. Observera växterna i några dagar och byt plats om det behövs.

Bladens spetsar blir bruna

Orkidé spetsiga blad bruna orsakade av brist på fukt

Detta problem orsakas av brist på fukt. Detta är vanligtvis ett tecken på att det inte kommer tillräckligt med vatten till rötterna. Det bästa sättet att lösa detta problem är att vattna växten mer regelbundet och oftare.

Problem med växterna – ruttna blommor

ruttna blommor Tips-trädgårdsskötsel i hemskapande förhållanden

Detta händer när trädgårdsmästaren inte skapar de rätta förutsättningarna som växten behöver. Orsakerna kan vara olika: olämplig plats för växten, överdriven vattning, olämplig jordblandning. Det bästa sättet att få grepp om detta problem är att ta reda på vilka förhållanden växten är mest bekväm i och försöka se till att dessa villkor är uppfyllda.

Skada på rotsystemet

Skadad rotsystemets botten av växterna problemlösningar

För det mesta är det därför din växt inte växer eller utvecklas. Lösningen är att ta bort de skadade, sjuka delarna med en ren, vass kniv, skylla de nya rötterna med aska från kol och omplantera växten i en ny kruka med färsk jord.

Problem med växterna – solbränna på bladen

Problemen med krukväxter eliminerar solbränna på kronblad

Du känner igen det på de konstiga fläckarna som bildas på plantans löv. De uppstår när du sätter växten i direkt solljus, vilket inte är bra för växten i fråga, eller när du sprutade bladen med vatten medan de värmdes av solen. För att lösa detta problem, flytta växten till en ljus plats utan direkt solljus.

Lösningar på vanliga problem med växter – Spindelmiderangrepp

Växter vanliga problem med insektsangrepp

Med andra ord: små insekter som dyker upp på växten och väver små spindelnät. För att bli av med dem, skölj plantan regelbundet med kallt vatten och spraya den med vatten oftare. Vanligtvis dyker dessa parasiter upp när luften runt växten är torr.