Bindande skosnören – 13 snörningstekniker med instruktioner

Förutom skomodellen och övermaterialet försummas ofta resp. Fästteknik. Oavsett om det är spets, spänne eller dragkedja, garanterar stängningstypen stabilitet och komfort beroende på skor och sista form.

Gänga skosnören -tekniker-knyta-sneakers-löparskor-dra in

Dessa och skosulan är avgörande för korrekt hållning och kan till och med lindra obehag. Som din att knyta skosnören, påverkar faktiskt inte bara det personliga välbefinnandet, utan också det övergripande utseendet.

Bindning av skosnören – vad fästtekniken avslöjar

Gänga snören -tekniker-normala-raka-snörskor

Fästtekniken bör anpassas till respektive skomodell. För med en formell klädkod i konservativa näringslivet kan trendiga spännen eller iögonfallande snörning ha en negativ inverkan på bärarens trovärdighet. En enkel regel gäller i allmänhet: ju mer formellt tillfälle, desto enklare ska snören vara. Platta skosnören ser sportiga ut och går bättre med chuckar och sneakers. Du kan definitivt inte gå fel med runda skosnören i en färg som matchar skon.

Knytande skosnören – klassisk parallell snörning

Kostymskor spetstekniker raka eleganta läderskor brun

En enkel bindning är särskilt lämplig för eleganta läderskor med få ögonöglor, som Derby eller Oxford. Med parallellbindningen löper snören horisontellt mellan sidodelarna och diagonalt över tungan. Om skons sida inte helt täcker tungan ser du tejpguiden. Börja längst ner och trä in bandet i de två hålen ovanifrån. Dra tejpens vänstra ände diagonalt genom det andra öglan underifrån och sedan uppifrån i det motsatta öglan. Tejpens högra ände gängas sedan diagonalt i det motsatta öglan underifrån. Så fortsätt upp till toppen.

Oxfordskor för kvinnor och män – Klassiska och snygga snörskor för män och kvinnor

Självsnörande skor från Puma – Den tyska sporttillverkaren lanserar “Fi”

Höstoutfit med chuckar: 55 trendiga stylingidéer för kvinnor

Knytande skosnören – klassiskt sicksackmönster

Gänga snören -tekniker-kors-snörning-stövlar-knyta-skor

Det klassiska sättet att knyta fast dina stövlar är ett slags “sicksack”. Skosnörets två ändar korsas omväxlande. Skor med många öljetter har en särskilt regelbunden och symmetrisk bild. Börja normalt längst ner. De två ändarna ska vara lika långa. Trä nu växelvis vänster och höger, från botten till toppen, de två ändarna genom öglorna. Håll dig i samma rytm och dra alltid in skosnören i samma ordning – först till vänster, sedan till höger eller tvärtom.

Bindande skosnören – diagonal snörning

Kostymskor spetstekniker-diagonala-läderskor-elegant-enkel-idé

Denna skobindningsteknik, även om den är elegant och enkel, ser intressant ut och lockar direkt uppmärksamhet. Metoden kan tolkas på två sätt, eftersom skosnörets framsida och insida löper olika. Börja längst ner om du bara drar den högra spetsen i ett ögla ovanifrån. Ena änden ska stanna inne och den andra – framför. För det inre underifrån genom nästa ögla på samma sida, sedan diagonalt in i nästa ögla uppifrån och igen diagonalt uppifrån. Trä änden av spetsen som är kvar framifrån underifrån genom det första möjliga öglan, sedan diagonalt uppifrån och fortsätt så.

Snörskor – central snörning

Trådtrådstekniker-diagonalt-bindande-sneakers-dra in

Du kan uppnå ett liknande utseende som parallellbindningen med liten ansträngning. Som vanligt börjar du underifrån och drar tejpens ändar genom de två första öglorna uppifrån. ena änden av tejpen ska vara längre än den andra. Den exakta längden på de två snören beror huvudsakligen på antalet öljetter. Det kan ju hända att du har svårt att knyta de två snören av olika längd. Dra den kortare spetsen underifrån genom det övre motsatta öglan. Trä den längre underifrån snett genom nästa ögla på andra sidan. Dra den sedan uppifrån i parallellen. Så här snörs skorna till försäljning.

Snörskor – cross snörning ‘Army’

snören-gäng-tekniker-kors-snörning-armé-mönster

Minst sex öglor krävs för denna snörningsteknik. Dra nu skosnören genom de två första öglorna från botten till toppen och korsa på undersidan. För spetsen upp genom nästa ögla och sedan på respektive sida in i den ovanifrån uppifrån. Korsa igen på undersidan och gå vidare.

Knytande skosnören – rak snörning

snörning-trådningstekniker-rak-snörning-elegant-bindning

Med denna snörning är den horisontella snörningen bara synlig på ovansidan. Denna eleganta metod ser särskilt enkel ut och märks inte alls. Det är lämpligt att knyta skor som bara har några få ögonöglor och bindningen påverkar inte skons stabilitet. Nu, som vanligt, leder spetsen genom de första öglorna i nedre änden uppifrån och ner. Dra först den högra spetsen genom nästa överliggande ögla, sedan till vänster genom den motsatta. Led den vänstra spetsen till insidan till nästa fria ögla, lämna ut ena öglan och dra in den från botten till toppen. Spänn sedan in i det motsatta öglan uppifrån och ner, lämna ut öglan ovanför och kör samma spets till nästa ögla.

Snörchuckar – kreativa vävmönster

trådtråd-tekniker-gitter-kycklingar-bindning-in

Den genomarbetade snörningen är inte riktigt lämplig för smarta affärsskor som snabbt ser barnsliga ut. Med sneakers, sneakers och chuckar i synnerhet kan du släppa på ånga och prova många ovanliga snörningstekniker. Med lite övning kommer du säkert att behärska flera sätt att knyta dina skosnören annorlunda.

Snörande chuckar – alternerande tvärsnörning

snörning-gäng-tekniker-kors-snörning-under-ovan

Korssnörningen fungerar mycket på samma sätt som sicksack -varianten. Skillnaden beror dock på kryssningen. Det händer framför och inuti, syns också på båda sidor. Börja nu från botten och led spetsen från toppen till insidan genom de första öglorna. Korsa på insidan och dra nedifrån och upp genom nästa ögonlock. Korsa nu igen, men den här gången på ovansidan och dra de två spetsändarna genom respektive öglor uppifrån och ner. Fortsätt upp till toppen så här.

Snodd snörning

snörning-gängning-tekniker-tvinnade-chuckar-snörning-idé

Denna teknik för att knyta skosnören fungerar bäst för rundband. Börja spetsa inifrån och trä de två ändarna utåt genom det första paret av öljetter. Korsa nu de två ändarna i mitten och vrid in dem så att samma ände är på samma sida. Spetsa sedan inifrån och ut genom nästa ögla och fortsätt så här till slutet.

Tråd i skosnören – gittersnörning

trådning-snörning-snörning-mönster-motiv-bindning-tekniker

För att knyta den här ovanliga spetsbandet själv, börja inifrån och ut och dra spetsen genom det första paröglor. Korsa nu de två ändarna av spetsen och dra genom den fjärde axeln på motsatt sida. Trä sedan inifrån genom det femte öglan ovanför. Du gör detta med de två benen samtidigt och dessa ska nu vara på utsidan. Kör nu de två ändarna ner till det andra öglan på samma sida. Vänster och höger snören ska korsas från utsidan och ledas tillbaka inuti. Från insidan dras varje spets utåt genom det tredje öglan. Nu passerar spetsändarna genom det sista, det sjätte öglan igen från insidan till utsidan.

Träning av snören – stjärnsnörning

spets-tråd-tekniker-knyt-stjärna-kreativa-mönster

Star snörning är en snörning för experter. Snörda så här, dina skor kommer säkert att dra alla ögon till dina fötter. För denna snörning behöver du skor med minst sex öljetter på varje sida. Börja från toppen och ta bara ena änden av spetsen. Följ stegen i samma ordning som de är markerade med siffror.

Kreativa vävmönster – schackmönster med snören i kontrasterande färger

skosnören-trådningstekniker-två-färg-schack-mönster

Även om schackmönstret ser riktigt komplicerat ut som snörning är det inte alls svårt att imitera. Du behöver snören i två kontrasterande färger eller skosnören och ett satinband i en vacker nyans som i exemplet ovan. Börja bara binda skosnören som vi angav tidigare. Ta nu det andra bandet och spets omväxlande, men i andra riktningen – vertikalt. Du knuter detta från undersidan så att knuten förblir dold.

Designer snörningssandaler – Dsquared2

spets-gänga-sandaler-höga klackar-dsquared2-design

Inte bara sneakers har snören. Ta en titt på denna modell av designerhöga klackar från Dsquared2. Det glädjer sig med en snygg spetsbindning och det utan att behöva knyta snören varje gång. Spännande eller?

Gör fina skosnören själv – instruktioner

Gör dina egna skosnören -sy-instruktioner-bindning-trådning

Om du inte känner för att ha dina tråkiga, enfärgade skosnören längre, gör sedan nya från rester av material. Krydda dina sneakers eller sneakers med unika skosnören som du själv har sytt. Det fungerar väldigt enkelt och vi visar dig hur du gör det i en kort guide.

Gör skosnören själv -sy-instruktioner-instruktioner-material

Först måste du få en fin bit bomullstyg som är tillräckligt lång för skosnören. För att göra detta, mäta först hur mycket du faktiskt behöver. Det är bäst att ta de gamla skosnören och mäta längden på dem en gång. Beroende på situationen kan snören ha olika längd, men 83 cm borde räcka. När du beräknar bredden måste du planera cirka 1,5 cm för sömmen. Till exempel behöver du en remsa 3 x 83 cm för varje skosnöre.

Gör-det-själv-gör-dina-skosnören-sy-instruktioner-klipp-tyg

Klipp remsorna i storlek, vik dem i två så att den vackra sidan stannar inuti och stryk försiktigt. Sy sedan de två tygremsorna så att det blir två identiska tygrör.

Gör-det-själv-gör-din-skosnören-sy-instruktioner-symaskin

Du måste nu vända varje tygrör. För att göra detta, låt de två ändarna vara öppna och använd en speciell väggpinne för att dra ena änden genom den andra öppningen. Om du inte har en väggpinne kan du använda en stor säkerhetsnål eller en stor broderinål och ett sugrör.

Gör-det-själv-gör-din-egen-sy-instruktioner-slang-ögla

Nu kan du knyta dina sneakers med dessa vackra snören som du själv har sytt.

Gör-det-själv-gör-dina-skosnören-sy-instruktioner-pyssel-tips

Gör-det-själv-gör-din-egen-sy-instruktioner-tyg-färgglatt-mönster