Hur man hittar rätt avbetalningslån på nätet: användbara tips

En ny bil, köp eller renovering av huset eller helt enkelt lite mer lyx – det är de vanligaste anledningarna till att konsumenter i detta land tar ett avbetalningslån. Som med många andra saker gäller samma sak här: om du jämför erbjudanden på Internet kan du spara pengar och tid. Hur man hittar rätt avbetalningslån och vad man ska tänka på när man ansöker – den här artikeln förklarar det.

Vad tas ett lån för??

ta rätt avbetalningslån för hemrenovering eller ny bil

Huvudorsaken till ett avbetalningslån är när – ibland oväntade – större inköp finns i huset som den berörda inte kan finansiera från sin nuvarande inkomst. Innan man tar ett lån bör dock alla noga överväga om det önskade köpet är absolut nödvändigt eller om ett billigare alternativ kan hittas. Konsumenterna kan också använda en omläggning för att betala tillbaka dyrare lån och därmed minska sina räntebördor.

Vem får avbetalningslån?

Hur man får billiga avbetalningslån Tips om finansiering

För att ansöka om lån måste den potentiella låntagaren vara myndig och ha hemvist i Tyskland. Bankerna kräver också olika värdepapper och kan kontrollera sökandens Schufa -information i detta avseende. Ett permanent anställningsförhållande och en vanlig inkomst har definitivt en positiv effekt på lånebeslutet. Om alla dessa kriterier är uppfyllda ges vanligtvis ett långodkännande ganska enkelt, förutsatt att lönen är tillräckligt hög för att betala de månatliga avbetalningarna. För frilansare, egenföretagare och tillfälligt anställda är situationen annorlunda. erbjudanden för billiga avbetalningslån att behålla det är en verklig utmaning för dem. För dem kan personliga lån som förmedlas via Internet vara ett alternativ. Räntorna där är dock ofta högre än med banklån.

Vad är räntorna?

Hur höga är räntorna beräknade och råd

Eftersom vi har haft en ihållande låg ränta länge har utlåningsräntorna också en historiskt låg nivå. Detta ger konsumenterna möjlighet att finansiera större inköp mycket billigt med ett avbetalningslån. När du jämför banker kan två tredjedelars ränta vara till stor hjälp för dig. Det betyder att majoriteten av de sökande kommer att få denna eller en bättre ränta. Detta gör att du kan uppskatta hur höga räntorna blir för majoriteten av konsumenterna. De som har ett särskilt bra kreditbetyg får också en lägre ränta. Enligt Bundesbank betalade konsumenter nyligen 5,7 procents ränta på ett avbetalningslån.

Hur kan du öka dina chanser?

Avbetalningslån ökar chansen att beviljas

Alla som behöver ett lån har inte en fast inkomst. Vad kan sådana människor göra för att fortfarande få chansen att få lån? Den enklaste och bästa lösningen är att ta in en andra sökande – kallad garant. Detta ökar säkerheten för banken och för kunden chansen att få lånet.

Att hitta rätt avbetalningslån: Planering och jämförelse är avgörande & O

Att hitta rätt avbetalningslån viktiga tips för att fatta ekonomiskt beslut

Innan du fattar något ekonomiskt beslut är det bra planering. Om du planerar och räknar rätt är du ett helt steg närmare den nya bilen eller det finare köket. Gör först en lista över förväntade inkomster och utgifter och använd den här informationen för att beräkna vilket lånebelopp du har råd till vid vilka avbetalningar. Banken spelar också en stor roll. Banken bestämmer om och i vilket belopp du kommer att få ett låneerbjudande på grundval av flera personuppgifter. Även här är grundliga råd till stor nytta.

Vad bör du tänka på innan du ansöker om lån?

Ansök om kredit vad du behöver veta i förväg

Innan du letar efter ett erbjudande bör du realistiskt bedöma hur hög månadspris du har råd med. Därefter tänker du på hur lång tid återbetalningen ska ta, och först i det sista steget avgör du om du kommer att nå ditt målbelopp. Om så inte är fallet är det bättre att ompröva det planerade köpet och vid behov skjuta upp det istället för att påverka plånboken mycket mer genom att förlänga löptiden.

Hur hittar du rätt avbetalningslån?

Hitta rätt och billigt avbetalningslån online

Först och främst bör du kontrollera din Schufa -information för eventuella felaktiga uppgifter. Om du får denna information från din bankrådgivare bör du se till att frågan inte är formulerad som en “kreditförfrågan” utan som en “villkorfråga”. Annars kommer Schufa att sänka Kreditvärdighetg automatiskt, om kunden trots allt inte tar det begärda lånet. Användningen av online -jämförelseportaler kan också vara användbar. Du har också fördelen att du inte behöver besöka flera bankkontor, eftersom det inte bara kostar tid, utan också nerver. Vissa portaler marknadsför i allt högre grad en så kallad restskuldförsäkring. Få detaljerad råd om detta från ett konsumentcenter, eftersom försäkringsskyddet här kan vara betydligt dyrare och innehålla många uteslutningsklausuler. Ibland är det bättre att erbjuda annan säkerhet eller leta efter andra tilläggsförsäkringar.

När saker måste gå särskilt snabbt – turbolånet

Turbo lån ta användbara tips om finansiering

En låneansökan behöver inte ta lång tid. Det som brukade ta ungefär en vecka kan nu göras på några minuter. Med ett turbolån fylls alla formulär online och signeras digitalt. Du behöver inte lämna huset antingen för att ansöka om lån eller för att skicka det undertecknade kontraktet. Ett turbolån sparar mycket tid. Mycket ofta överförs det till kontot den dag ansökan lämnas in.

Steg för steg till ditt drömlån – en överblick

  • Majoritetsålder, bosättning i Tyskland och kreditvärdighet (kreditvärdighet).
  • För närvarande är räntorna låga och lånet billigare än tidigare år.
  • Jämför erbjudanden och låt oss ge dig råd i detalj.
  • Ta dig tid att välja rätt avbetalningslån för dig.