Teepuun eteerisen öljyn edut iholle: Käyttö ja varotoimet!

Teepuuöljyn edut

Oletko koskaan toivonut taikasauvaa, joka voisi poistaa aknen ja näppylät? Entä jos sanomme, että sinulla voi olla sellainen? Joo! Teepuuöljy tarjoaa lukuisia etuja ihollesi, mikä tekee siitä ehdottomasti maagisen! Ei ihme, miksi sitä käytetään perusainesosana monissa ihonhoitotuotteissa, kuten saippuat, voiteet, puhdistusaineet ja seerumit.

Mutta mikä on teepuuöljy? Teepuuöljy on eteerinen öljy, joka on uutettu Melaleuca Alternifolian lehdistä, joka on kotoisin oleva itävaltalainen puu. Vaikka se on ollut viljelyssä lähes 100 vuotta, ainesosa on viime aikoina saavuttanut suosiota upeiden tulehdusta ja antimikrobisten ominaisuuksiensa vuoksi (1).

Tässä artikkelissa tutkimme lisää teepuuöljyn hyödyistä iholle, riskeistä ja luettelosta tuotteista, joissa on tämä ainesosa.

6 Uskomattomat edut teepuuöljystä kasvoille ja iholle:

Teepuuöljy on tehokas ainesosa, jota käytetään yksinään tai yhdessä muiden ihonhoitoaineiden kanssa. Aknen hoidosta mikrobi -infektioihin teepuuöljy tarjoaa monia ratkaisuja kaikkiin ihosi ongelmiin.

Katsotaanpa nyt yksityiskohtaisia ​​tietoja teepuuöljyn hyödyistä iholle ja kasvoille:

1. Hoitaa aknea ja näppylöitä:

Teepuuöljy tunnetaan seuraavaksi parhaana hoitona bentsoyyliperoksidille näppylöiden sekä kasvojen ja selän aknen hoidossa luonnollisesti. Itse asiassa tutkimus osoittaa, että teepuuöljyä sisältävät käsikauppalääkkeet voivat tehokkaasti vähentää lievää tai kohtalaista aknea ja kasvovaurioita (2). Tämä vaikutus johtuu teepuuöljyn voimakkaista antimikrobisista ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista. Lisäksi teepuuöljy sisältää yhdisteen nimeltä terpeeni, joka voi torjua aknea aiheuttavia bakteereja ja rajoittaa niiden kasvua.

2. Nopeuttaa haavan paranemisprosessia:

Australian aboriginaalit käyttivät teepuuöljyä ihon haavojen, leikkausten ja palovammojen hoitoon. Jopa nykyaikainen tiede on samaa mieltä siitä, että teepuuöljy on todellakin nopeampi haavan parantaja. Vuoden 2013 tutkimus osoittaa, että yhdeksällä osallistujalla kymmenestä, jotka saivat ajankohtaista teepuuöljyä yhdessä tavanomaisten lääkkeiden kanssa, oli lyhentynyt haavan paranemisaika (3). Tämän eteerisen öljyn vahvat antibakteeriset ominaisuudet voivat torjua infektioita ja parantaa nopeasti ihon arpia.

3. Estää tahroja ja tummia täpliä:

Teepuu estää epäsuorasti aknen aiheuttamien tahrojen, arpien ja tummien läiskien muodostumisen. Tutkimus osoittaa, että teepuuöljy voi taistella ihohuokosia tartuttavia bakteereja vastaan, kun taas tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet minimoivat aknen aiheuttamien pintaviivojen (4). Lisäksi tässä öljyssä olevat antioksidantit, kuten α-terpinene, α-terpinolene ja γ-terpinene, taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ​​estääkseen tummien pisteiden ilmaantumisen kasvoille.

4. Voi poistaa ihon tunnisteet:

Ihotunnisteet ovat löysiä, kivuttomia ihon kasvuja, jotka ovat yleensä vaarattomia, mutta kiusallisia. Monet ihmiset käyttävät teepuuöljyä poistamaan ihotagit, koska sillä on voimakkaita tulehdusta ja sieniä estäviä ominaisuuksia. Vaikka ei ole tieteellistä näyttöä, joka viittaisi samaan, teepuuöljyä näissä kasvaimissa käyttäneet potilaat väittivät, että se sai ne kuivumaan ja lopulta putoamaan.

5. voi hoitaa ekseemaa ja psoriaasia:

Teepuuöljy tarjoaa monia etuja ihmisille, joilla on ihosairauksia, kuten ekseema, psoriaasi jne. Tämän öljyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat vähentää vaurioita ja rauhoittaa kutinaa. Antiseptiset ja antimikrobiset ominaisuudet voivat rauhoittaa ihoasi ja pienentää infektioiden leviämisriskiä. Lisäksi vuoden 2011 tutkimus vahvistaa, että teepuuöljy on tehokas ihottumaa ehkäisevä aine kuin muut ajankohtaiset lääkkeet vähentämään tulehdusta ja kutinaa kuivan ihon vuoksi (5).

6. Hallitsee ylimääräistä talintuotantoa:

Vaikka ei ole riittävästi todisteita siitä, että teepuuöljy hallitsee ihon ylimääräistä öljyä, se auttaa ehdottomasti vähentämään tämän ihotyypin aknen riskiä. Antimikrobiset ominaisuudet torjuvat monenlaisia ​​bakteereja, jotka aiheuttavat vaurioita iholla.

Tutkimus 2016 osoittaa, että teepuuöljyä sisältävän geelikermaisen aurinkovoiteen todettiin tehokkaasti hallitsevan ihon ylimääräistä öljyä ja minimoivan aknen ongelman (6). Teepuuöljyn samoilla ominaisuuksilla voi olla merkitystä kasvojen mustapäiden ja valkoisten pisteiden vähentämisessä.

Varotoimet teepuuöljyä käytettäessä

Teepuu on erittäin väkevä eteerinen öljy ja erittäin voimakas. Älä koskaan käytä laimentamatonta teepuuöljyä suoraan iholle, koska se voi aiheuttaa vakavia palovammoja. Seuraavassa on muutamia tärkeitä seikkoja, jotka on otettava huomioon teepuuöljyä käytettäessä:

  • Sekoita aina teepuuöljy kantoöljyyn, kuten kookospähkinä, manteli jne., Suhteessa 1:12 (teepuuöljy: kantoöljy tippoina) ennen levittämistä iholle.
  • Varo oireita, kuten punoitusta, ärsytystä, kutinaa, herkkyyttä jne. Teepuuöljyn käytön jälkeen pienellä ihoalueella. Jos sinulle kehittyy jokin näistä, lopeta sen käyttö välittömästi ja huuhtele se huolellisesti vedellä.
  • Vältä teepuuöljyn nauttimista tai levittämistä herkille alueille, kuten silmille, nenälle, suulle, rikkoutuneelle iholle, leikkauksille, haavoille jne. Ennen kuin käytät teepuuöljyä haavan paranemiseen, on parempi tarkistaa asia lääkäriltä tai sertifioidulta aromaterapeutilta.
  • Älä käytä teepuuöljyä nuoremmille lapsille, raskaana oleville naisille, henkilöille, joilla on ennestään sairauksia, kuten astma, tai niille, jotka käyttävät ihon lääkkeitä kysymättä lääkäriltä.

Lopulliset ajatukset:

Nämä ovat joitakin teepuuöljyn parhaista eduista, jotka kannattaa tietää. Voit myös kokeilla merkkituotteiden ihonhoitotuotteiden käyttöä, jotka käyttävät teepuuöljyä keskeisenä ainesosana. Vaikka ne tarjoavat samanlaisia ​​etuja, eteeriset öljyt ovat aina ylivoimaisia!

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitkä ovat teepuuöljypohjaisten ihonhoitotuotteiden parhaat tuotemerkit?

Lähes kaikki suuret ihonhoitotuotemerkit käyttävät teepuuöljyä pääasiallisena ainesosana aknen ja ihoinfektioiden torjunnassa. Luotetut yritykset, kuten Body Shop, Juicy Chemistry, Mama Earth, Natural Vibes jne., Käyttävät orgaanista ja laadukasta teepuun eteeristä öljyä voiteissaan ja seerumeissaan.

2. Voinko jättää teepuuöljyn iholleni yön yli?

Suosittelemme laastaritestin tekemistä ennen teepuuöljyn käyttöä yön yli. Levitä laimennettua teepuuöljyä pienelle ihoalueelle ja odota 6-8 tuntia. Jos et huomaa allergisia reaktioita, voit jatkaa suunnitelmaasi. On myös parempi tarkistaa ihotautilääkäriltä ollaksesi turvallisempi.

3. sekoittuuko teepuuöljy kosteusvoiteisiin?

Joo! Teepuuöljyä voidaan sekoittaa kosteusvoiteiden ja voiteiden kanssa helpon levityksen vuoksi. Jälleen suositellaan laastaritestiä varmistaakseen, että ainesosat eivät ole ristiriidassa keskenään. Kun tiedät, että suhde on oikea, voit käyttää sitä säännöllisesti.