17 väggidéer för moderna och vackra barnrum

accent vägg bygga säng färgglada blommiga swing säng sängbord turkos vit

Vi vet alla av egen erfarenhet att det kan vara en svår uppgift att designa ett vackert och trendigt barnrum. Du måste försöka hitta den perfekta balansen mellan dina designidéer och praktiska krav som förälder och ditt barns behov och önskemål. Mycket beror på det tillgängliga utrymmet, hur mycket pengar du kan lägga på det och naturligtvis barnens specifika val och smak hemma. Det är dock ganska uppenbart att fler och fler husägare nuförtiden väljer barnrum som enkelt kan växa med sina små. Det innebär att de skapar en neutral bakgrund i barnrummet, där det är intressant Accent väggidéer och dekorationer ger den nödvändiga mängden färg. Du kan bara uppnå detta med några stänk färg eller med en fantastisk accentvägg i barnens sovrum.

Accent Wall Ideas – Vita pojkrum med blå accentvägg

accent väggidéer blå sänggavel sänglampor

Accentväggidéer i ditt barns sovrum kräver definitivt en annan inställning till rumsdesign jämfört med detta i vardagsrummet eller i sovrummet. Det kräver ofta ett djärvt val av färger, roliga mönster och mycket fantasi. De 21 fängslande accentväggidéerna vi förberedde för dig idag erbjuder allt detta och mycket mer förutom!

Accent Wall Ideas – Ränder och Chevronmönster

vägggeometri zig zag mönster färgglatt gungloft matta

Under de senaste månaderna har vi sett många vackra, trendiga randmönster. En plantskola kan inte vara ett undantag i detta avseende. Det kanske inte bara finns i grått, grädde, beige eller vitt. Tvärtom, den randiga accentväggen i barnens sovrum behöver vitaliserande färger som utstrålar spelglädje. Om du tycker att de gamla goda ränderna (horisontella eller vertikala) är för tråkiga som idéer för accentväggar, lägg till chevron- och sicksackmönster för mer visuellt intresse och finurlig charm.

Accentväggidéer – Geometriska mönster och en dubbel våningssäng

idéer vägg tapet ljusblå dubbelsäng beanbag sidobord röd fotoram

Ränder som en idé för accentväggen

accentväggidéer ränder blåvit barnrums pojkar matta

Accent Wall Ideas – Sicksackmönster i en Mafchenzimmer

accent väggidéer zig zag tjej dag säng

Accent väggidéer med tapeter

vägg accent tapeter geometriska färgglada färger sängar stol blå

Om ränder är supermoderna, så är tapeter en het trend i inredningsvärlden just nu! En tapetserad accentvägg är ett bra val i ditt barns rum. Med denna väggdesign kan du enkelt ändra utseendet i atmosfären, med liten ansträngning och begränsade kostnader. Om ditt barn efter ett tag tröttnar på ett visst mönster kan du välja en annan, roligare tapet för att ge rummet ett fräscht nytt utseende. Oavsett om du väljer tapeter med massor av färger och mönster, eller väljer något som kommer att gå bra i ett tonårs sovrum, valet av accentväggidéer här är bara oändligt!

Gul väggidé med tapet

accent väggidéer gul tapet giraff säng

Väggidé med en vacker tapet med fjärilar

accent väggidéer blommor tapet tjejrum pall hund

Färg och kreativitet som accentväggidéer

idéer väggrosa tjejgardiner ljuskrona garderob

Hur kan vi glömma världens mest populära färgstänk! Detta är ett enkelt sätt att sätta en accent på en specifik vägg i ett rum! Det kan låta gammalt och lite för vardagligt, men det finns en bra anledning att den vanliga målade accentväggen är ett så populärt val bland husägare. Att måla är enkelt, det fungerar bra nästan varje gång, och som tapeter är det inte ett särskilt fint val av accentväggidéer. Vi vet alla också hur röriga barn kan vara, detta är definitivt ett säkert alternativ i längden. Men kom ihåg att du måste använda den valda färgen för accentväggen minst en gång i rummet för att ge rummet ett elegant och elegant utseende.

väggdesign pojkar bord färg pall fåtölj läder

väggfärg idéer brädsäng parkett grå

Accent väggidéer utan färger

vägglaminat designidé rustik soffa barnrum grön grå

Men du kanske har tråkigt ihjäl dig med de färgglada accentväggarna, eller hur? Vill du ha en raffinerad och unik väggdesign som gör att du kan förvandla barnkammaren till ett rum med tiden. Vad sägs om att vi släpper alla färgidéer och går mot textur? Så vi kunde erbjuda lite mer kontrast i de moderna rummen. Accentväggar gjorda av träpallar blev snabbt mycket populära bland husägare över hela världen och hör därför till i vår lista över accentväggidéer. Om de är gjorda av återvunnet trä är de ännu mer efterfrågade! Genom att använda denna trä accentvägg kan dina barn lära sig en värdefull lektion i hållbarhet. Och du kan vara säker på att du lärde dem något viktigt om livet.

accent väggidéer tapet ränder silver barnrumsdesign

vägg trä laminat grå accent trädmönster säng beanbag balkong

Akzent väggidéer – slående väggdesign

väggbild fairy barnrum flytande säng swing girl design

Slutligen har vi valt ut några exempel på accentväggidéer som visar dramatiska och lysande fototapeter och ger rummet en fantastisk kontaktpunkt. Barns sovrum är faktiskt perfekta platser för gigantiska väggdesigner. Du kan välja en sådan tapet som helt passar och speglar ditt barns smak. Med denna tapet kan du skapa en fascinerande och förtrollande sovrumsdesign som förtrollar dig och ditt barn. En accentvägg med en enorm väggmålning på ser alltid bättre ut om resten av rummet är välorganiserat och hålls så neutralt som möjligt. Se till att färgerna i väggdesignen inte är alltför överväldigande. Om du vill uppnå ett återhållsamt utseende föredrar du den svartvita duon som accentväggidéer och du kan vara säker på din framgång!

idéer fototapet väggmålning våg surfing säng ränder sängkläder mattor