Art Deco -stil – inredning och dekorationselement

art deco lyxig inredning

Art déco -stil skapades efter första världskriget och erbjuder människor en spektakulär, ovanlig inredningsstil eller som de säger nu – en glamorös stil för den nya eran. Återhämtning och optimism i efterkrigstidens Europa och Amerika var grunden för uppkomsten av denna stil.

Art Deco -stil inkluderar mode, arkitektur, textilier och smycken, möbler och inredning med graciösa, flytande linjer. Han kombinerar moderna material och industritrender över tid.

Art Deco -stil – vardagsrum med trädesign

art deco vardagsrum trä design

Här ger vi några tips om hur du gör detta Art déco -stil att använda i ditt hem.

Möblerna i Art Deco -stil

Art Deco -möblerna har tydliga, snygga linjer – moderna, eleganta men bekväma. Vanligtvis är de dekorerade med förkromad metall och de flesta elementen är gjorda av trä, täckta med ett lager mörkt lack. De mest populära träslag är ebonit, svart exotiskt rosenträ från Brasilien och silver ahm. Mocka ger vanligtvis en otroligt stark känsla av komfort i anläggningen.

Art Deco -stil – kombination av vit inredning och möbler i en annan färg

matta soffa art deco vardagsrum design

matsal art deco färger

Art Deco -färger

Eftersom Art Deco är en del av minimalismen gäller regeln här – ju mindre färg desto bättre. De flesta färgerna är svarta och dess följande kombinationer: grönt och svart, rött och svart, vitt och svart. Fokus ligger på krom och guld. Blå eller grå färger har en mjukgörande effekt.

Art Deco – guld- och träelement i inredningen

art deco gyllene träelement inredning

Golv

För Art déco -stil de klassiska vita eller svarta marmorgolven är typiska. Ofta i schackarrangemang. Om du vill göra en matta ska den vara svart, brun eller grå med ett geometriskt mönster.

Art deco i vardagsrumsdesign

Art deco vardagsrumsdesign

Art deco i sovrumsdesign

Art deco sovrum design