Bensinväggsfärg, dess effekt och idéer för färgkombinationer

väggfärg bensingrön-vardagsrum-gul-pastellblå-accenter

Ingenting gör en lägenhet så livlig som färger. Om du letar efter rätt nyanser för ditt hem, så har vi ett intressant förslag för dig. de Bensin Färg ser särskilt intensiv och kraftfull ut som en väggfärg, men med rätt ackompanjemang kan den utveckla sin effekt vackert utan att rummet ser förtryckt ut. Vi kommer att visa dig många intressanta färgkombinationer och förklara hur du kan implementera utseendet och skapa ett bensin vardagsrum eller sovrum och vad du måste vara uppmärksam på.

Blågrön färg i sovrummet

väggfärg bensin grön-sovrum-vit-tillbehör

Den rika bensintonen har en mysig och lugnande effekt och är därför perfekt för sovrummet. Ofta är bara en vägg målad i bensin som accent, till exempel den bakom sängen. Annars kan rummet snabbt verka dystert och mörkt. Men vad kan du kombinera bensin med i sovrummet? Oavsett om du väljer en nyans i petrolgrön eller petrolblå, kan denna intensiva trendfärg perfekt kombineras med grått, gult, vitt och grönt. Moderna målningar, snövit dekorativa lampor och vita sängbord kommer till sin rätt framför en bensinvägg. Samtidigt skapar färgduon en avslappnad atmosfär.

Pantonefärger för hösten / vintern 2018: stylingtips och levande idéer i trendiga färger

Inredning med sammet: designidéer med trendväven

Levande trender för hösten / vintern 2018-2019: färger, dekoration och co.

Kombinera väggfärgen bensin med gult

väggfärg bensin grön-sovrum-kombinera-gul-vit

Den mörka bensinfärgen kan vara mycket dominerande på en vägg och behöver därför ett lätt ackompanjemang. Tänk på tillbehör i ljusa färger. Välj ett överkast, några dekorativa kuddar, en fluffig matta, sängkläder eller tavlor i gult eller årets färg ockra. Grå är en annan helt höftfärg som ser subtil och diskret ut och som stilfullt kompletterar bensinfärgens svala effekt. Ljusgrå gardiner kan till exempel lossna den intensiva effekten av bensinväggen och

Väggfärg bensin och levande tillbehör i grönt och vitt

väggfärg-bensin-grön-kombination-vit-accenter

Väggfärgen bensin skär en särskilt bra figur i vardagsrummet. Ett bensinvardagsrum ser inbjudande, mysigt och exotiskt ut på samma gång. Tillsammans med grönt bildar den trendiga blå nyansen en särskilt attraktiv färgkombination. Ensembler med ljusgröna nyanser som gräsgrön, resedagrön, vassgrön och olivtoner har en harmonisk effekt och får oss att drömma om exotiska öar med palmer och mysiga växter. Men eftersom färgpaletten är mycket intensiv är den särskilt lämplig för bensinvardagsrum som vetter mot söder eller väster. Framför allt tar det fram ljusare, ljusa rum bättre, betonar arkitektoniska element som hörn och nischer och ger rummet karaktär. Den bensinblå väggen skapar djup, vilket visuellt förstorar rummet. I rum som vetter mot öster eller norr har väggfärgen en ganska negativ inverkan på rummets effekt. För att undvika detta kan du integrera höjdpunkter i snövit i färgschemat och dekorera med accenter i metallfärger. Vita möbler och lampor lossnar vardagsrummet.

Bensinblått och grått i kombination har en cool effekt

väggfärg-bensin-grå-kombination-lugnande effekt

Ett bensinvardagsrum i kombination med svalt grått skapar ett spännande stilbrott. Färgblandningen är minimalistisk och är perfekt för moderna lägenheter i loftstil. En bensinvägg ger också rum med väggar och golv av exponerad betongkaraktär. Andra icke-färger som svart eller vitt kan lägga till variation. Metalliska detaljer ger möblerna glans, särskilt koppar, mässing och guld kan ge interiören en varm touch. Dekorationen är i alla fall väldigt sparsam, särskilt med hemtillbehör av färgat glas, ton på ton eller från samma färgfamilj som bensin.

Sängkläder i färska färger – mintgrönt, bensin och grått

väggfärg-bensin-grön-sovrum-sänglinne-vit-mintgrön

Om du vill kombinera grått och bensin i sovrummet, är färgschemat petrol-mint grön-ljusgrått perfekt. Neutrala nyanser som grädde, beige eller ek passar perfekt till det. Så här ser bensinväggen särskilt charmig ut. Den eklektiska blandningen av färger kompletteras med en eklektisk inredning. En modern dubbelsäng med en enkel sängram kommer till sin rätt genom kombinationen av rikt mönstrade dekorativa kuddar och ett effektivt överkast. Blommotiv ger en vintage touch i dina egna fyra väggar och skapar en mysig, avslappnad atmosfär.

Bensin kombinerad med taupe i vardagsrummet

vägg-färg-bensin-grön-vardagsrum-brun-stoppade-möbler-vit-dekorationer

Om du vill ge interiören en mysig touch, kan du kombinera färgerna taupe och bensin. Den enkla naturliga nyansen ger bensin vardagsrummet sofistikering. Dessutom kan den iscensättas med både varma och kalla färger. Tillsammans med chokladbrun, guld eller mässing bildar den en särskilt chic ensemble. En viktig förutsättning för ett framgångsrikt slutresultat: det ljusa golvet och det lätta taket. De utgör den perfekta miljön för både subtila och färgglada möbler.

Bensingrön behöver en ljus följeslagare

vägg-färg-bensin-grönt-vardagsrum-vita-accenter-trämöbler

En bensinvägg ger vardagsrummet karaktär. Så måla dörren, golvet eller panelerna i en ljus, neutral nyans. Till exempel kan du välja rent vitt, gräddvitt, ljusgrått eller elfenben, dessa färger passar perfekt med bensin. Hemtillbehör, dekorativa lampor och bilder i starka färger är coola följeslagare och tillsammans med vintagemöbler orsakar de ett stilbrott.

Bensingrön endast som en accent på väggen

väggfärg-bensin-grön-vit-kombination-neongul-akryl-fåtölj

Retro är tillbaka! Anläggningar i stil med 70-, 80- och 90 -talen har haft ökande popularitet de senaste åren. Om du vill implementera utseendet i dina egna fyra väggar kan du kombinera att måla väggarna i bensinfärg och inreda med designerfåtöljer i accentfärger. Du kan också trolla fram den trendiga retrolooken med hemtillbehör. Men dekorera mer sparsamt, överdriv inte. Det är bäst att välja 2-3 vaser av färgat glas, vilket kommer att göra ett verkligt uttalande i dina egna fyra väggar.

Inomhusväxter betonar det naturliga utseendet

vägg-färg-bensin-grön-vit-byrå-trä-fötter

Bensin vardagsrummet har ett exotiskt utseende i kombination med mörkt mahognyträ och exotiska växter som palmer. Tillsammans med skal, fiskfigurer och skålar av drivved kan bensinväggen perfekt iscensättas. Det finns ett stort urval av dekorationsalternativ. Du kan krydda väggen inte bara med hemtillbehör, utan också med en eller flera vintage -speglar eller till och med med ett tapet. När det gäller färgerna, experimentera gärna med djärva rosa eller mörkblå nyanser.

vägg-färg-bensin-grön-sovrum-massiv trä-himmelssäng

Bensinblå är en mycket uttrycksfull nyans som har en positiv effekt på stämningen i rummet. De flesta människor målar bara en vägg i bensin, men det är inget fel med att måla alla fyra väggarna i den starka blå nyansen med en grön gjutning. Förutsatt att du naturligtvis förskönar rummet med dekorativa kuddar och överkast i varma färger för att kompensera. Och det är inte sant att om du målar alla väggar en mörk färg, kommer det visuellt att göra rummet mindre. Om alla väggar är målade i samma nyans blir resultatet en harmonisk helhetsbild och rummet verkar öppet, rymligt och inbjudande.

Blågrön vägg i sovrummet 

vägg-färg-bensin-bakgrund-vintage-bildram

Betona nischer och hörn i vardagsrummet med bensin

vägg-färg-bensin-grön-rund-vägg-spis-orange-shaggy-matta

Inredning i modern lantlig stil och kricka vägg

vägg-färg-bensin-blå-matsal-trä-matbord-vit-taklampor

Grädde och kricka vardagsrum

väggfärg-bensin-grön-badrum-vardagsrum-vit-kombinera

Shabby chic sovrum med bensinväggfärg som accent

vägg-färg-bensin-blå-sovrum-trägolv-grå-överkast

Kombinera bensin, antracit och mörkblå

vägg-färg-bensin-blå-sovrum-svart-sänggavel-stol-vägglampa

Sovrum i bensin med snett tak 

vägg-färg-bensin-blå-sovrum-trä-sänggavel-

Nisch blir en mysig läshörna

väggfärg-bensin-blå-mystisk effekt

Designa ditt vardagsrum i gult och bensin

vägg-färg-bensin-blå-möbler-mörkt trä

Bensinväggen bakom den vita trappan ger rummet djup

vägg-färg-bensin-blå-korridor-vita-möbler

Skandinavisk chic i subtila puristiska nyanser

väggfärg bensin mörk matsal metallbord deco

Gyllene accenter ger rummet pricken över i: et

väggfärg bensingrön skänk deco väggmålningar

Bensinblått och orange skapar en attraktiv kontrast

väggfärg bensin orange accent vägg takbalk taklutning

Bensin vardagsrum: när blå nyanser spelar huvudrollen i inredning

väggfärg petrol accent väggmatta färgstark soffa blå

Vit och kricka vägg i vardagsrummet

väggfärg bensinblå nyans matbord vitt trä