Designa vardagsrum korrekt enligt Feng Shui: effekten av färger

vardagsrum asiatiskt inspirerad inredning färger-enligt feng-shui

Kanske letar du efter en dominerande färg i ditt interiör? Du kan lösa detta problem utmärkt genom att bestämma en önskad färg som dominerande och matcha den med växterna i din inredning Feng Shui kombinera. På så sätt kan du harmonisera ditt bostadsutrymme så att du alltid känner dig bekväm och bekväm där.

Välj färger enligt Feng Shui: grönt som en promenad i skogen

Välj färger-enligt feng-shui-grönt i sovrummet

Efter Feng Shui Undervisning, den gröna färgen hjälper oss med många hälso- och familjeproblem, så vi behöver vackra prydnadsväxter och gröna tillbehör i kombination med naturmaterial nära oss. Bland de växtarter som utstrålar energi med sina färska gröna blad kan vi omedelbart nämna ormbunkar, men också Phalaenopsis underbara blommor och färger. En symbol för god hälsa och mycket styrka ges utan tvekan av de smala växterna som växer höga som bambu. Du kan skapa en intressant komposition som utstrålar mycket naturlighet, med korgbehållare, mossa krukor och en dekorativ krans av torkade grenar. Detta kommer också att bli en omedelbar blickfångare i din atmosfär om det är vad du vill uppnå. Ett annat tips: ormbunkar älskar jämnt fuktigt underlag, så de är idealiska för hydroponik.

Färgdesign enligt Feng Shui: Blå – färgen på vatten

rustikt väggbeklädnad sovrum blått skrivbord

En dekoration i blå nyanser uppdaterar dig och dina sinnen inte mindre än en kort utflykt till bergen, där du kan koppla av i några minuter på en bänk bredvid en bergsbäck. Huvudrollen här spelas av den vackra afrikanska violetten. Färgerna på twistfrukten (även kallad streptocarpus) finns i samma nyckel. Vattenkraften demonstreras grafiskt av Nolina (sparrisväxter), i form av fontäner och av Chlorophytum. Galvaniserade blomkrukor och alla möjliga tillbehör, plus blå ädelstenar, väljs också i samma färg. Vårt tips: Lycka och framgång lockas av vattenenergi.

Rött ger styrka och livsenergi till ditt hem

matplats design idéer feng shui undervisning färger interiör

Behöver du inspiration och nya idéer? Experimentera sedan i brandområdet. Elementet eld står för styrka, framgång och energi. En bra idé för hemmet är att sätta blommor med röda nyanser av kronblad på fönsterbrädan. Mycket lämpliga för detta ändamål är den röda gerberan, Kalanchoe, Nertera eller även känd som korallmossa, som är rikt beströdda med apelsinblommor. Blommorna med ovanliga former, till exempel en underbar vacker lilja, ger en dynamisk ton till din atmosfär och laddar den med energi och styrka. Effekten förstärks av den glittrande ytan på de röda och orange blomkrukorna, vars ljusstyrka står i kontrast med de mörklila bladen av eonium. Vårt tips: En bukett röda snittblommor kan också fungera som energikälla.

design av vardagsrummet med en asiatisk touch av sittröda klädsel

Vit – symbolen för renhet 

vit hemmakontorsdesign-enligt feng-shui-doktrininredningsanläggningar

Det är enkelt och tydligt: ​​ljusa färger med dominerande vitt, plus glas och metall, är huvudkomponenterna i denna komposition. Efter Feng Shui-Undervisning, de obligatoriska elementen av metall stimulerar våra kreativa krafter och främjar koncentration och kommunikation. För huvudklangen i denna komposition kan du välja växter som Phalaenopsis, Dragon Arum (Calla) och Stephanotis (Madagaskar Jasmine). Du kan komplettera dem med vitgrönbladad Dieffenbachia eller med den silverfärgade Tillandsia. Det skulle vara lämpligt att avrunda utseendet med metall- eller kristallvaser.

modern vardagsrumsdesign vit soffuppsättning bekväm effekt av färger

Vårt tips: Som redan sagt är metallelementet idealiskt för att öka koncentrationen och uppmärksamheten, så en sådan kombination är utmärkt för din studie eller hemmakontor.

Gult och orange ger oss glädje

sovrum rymdbesparande inredning design orange skjutdörr sovplats separerad

Om du vill skapa en sorglös och glad atmosfär, följ sedan jordens energi. De varma apelsintonerna är effektiva här, till exempel begoniens och phalaenopsis -pengar. Effekten av de varma färgerna förstärks ytterligare av färgglada blomkrukor, behållare och andra tillbehör. Sådana dekorativa lövväxter som murgröna kan bilda en grön krans och på detta sätt framgångsrikt avlägsna onödig stress.

sovrum design färger-enligt feng-shui gul-fåtölj stoppad glasad vägg

Vårt tips: du kan lägga till mer glädje och optimism i din atmosfär med bara en enda kruka med blommande smörblommor. Detta är ett fantastiskt blickfång i varje interiör, du hittar det också?

Om du följer de inre idéer och tips som beskrivs ovan kommer du att få mer harmoni i ditt hem och naturligtvis göra ditt liv enklare och vackrare!

badrum nach-feng shui design trägolv vägg deco bild

asiatiska sovrum färg idéer vägg färg grå

färger och former enligt feng-shui krukor väggdekoration

sovrum färger-feng shui-hus växter i blom

vardagsrumsdesign i loftstil vaser dekorationsbukett

rött sovrum vägg design-färger enligt-feng shui undervisning