Få lågt i tak att se högre ut med smarta tips och tricks

lågt i tak monokrom-inredning-minimalistisk-kök-vit

En bestämd trend inom modern design är att fokusera på taket när man designar rum. Medan de traditionella bostäderna och byggnaderna visar ett stort intresse för taket och ger det ett vackert och ibland flamboyant utseende, är moderna husägare ganska nöjda med enkla och lågmälda lösningar. Men om du gör det lågt i tak hemma kan du använda några smarta knep för att få dem att se högre ut. För rum med lågt i tak är det viktigt att övervinna begränsningarna så att det valda temat och färgpaletten verkligen kommer till sin rätt.

Idéer med lågt tak hemma – gå horisontellt

lågt i tak-ljus-design-takbjälkar-trä-golv-gungstol

Detta kan verka som en självklar lösning på problemet för rum med lågt i tak, men var försiktig: du kan fortfarande gå fel här om du går för fel dekoration! Ofta kan impulsiva inköp förstöra din inredningsstil. Ibland köper du möbler som får rummet med lågt tak att verka ännu mer överbelastat än det faktiskt är. Så vårt förslag här är: sätt vissa begränsningar för tillämpningen av dekoration! Om du vill lura ögonen kan du välja soffbord, soffbord och slutbord som inte bara är korta utan också breda.

Få lågt i tak att se högre ut med glasväggar från golv till tak

lågt i tak original-trä-design-glas vägg-trä bord-runda

Glasytor är alltid ett bra komplement till små utrymmen. De ger en känsla av lätthet och hjälper oss att visuellt avgränsa områdena utan att blockera tillgången till ljus. Stora glasfönster och skjutdörrar är redan en integrerad del av de flesta moderna lägenheter. Öppna vardagsrummet eller sovrummet med lågt tak mot bakgården eller verandan genom att använda glasväggar från golv till tak. Som ett resultat kan ett rum med lågt tak plötsligt verka rymligt och du kan uppfatta och njuta av naturen utanför.

Glasväggar från golv till tak

lågt i tak-fönster-front-bar-mörk-accent vägg-grå-sten

Accent i taket

lågt-tak-accent-högglans-svart-hängande-lampor-kök-idé

Väl upplyst och glänsande lågt i tak

Tak-väl upplyst-glänsande-mitten av århundradet-modern inredning

Bild av: Coop 15 Architecture

Ett annat populärt trick är att måla lågt i tak i en nyans som är så ljus som möjligt. Förståeligt nog är vitt ofta det föredragna valet i de flesta högt i tak hem. För dem som inte är alltför nöjda med takets vita färg, rekommenderar vi att du använder samma färg som på väggen, men med en ljusare nyans. Detta sätter omedelbart fokus på väggarna och rummet verkar bredare och större än det verkligen är.

Tak-blanka-ytor-ljus-reflektera-ljusstyrka-i-rummet

Bild av: Elad Gonen

Vissa designers rekommenderar blanka ytor på grund av deras förmåga att reflektera ljus bättre. De matta ytorna fungerar faktiskt bra, valet bör baseras på ljusstyrkan i rummet. För ett rum med höga glasfönster och tillräcklig belysning kan ett glansigt tak verka för ljust och till och med irriterande.

ljus-tak-design-sovrum-lågt i tak-belyst himmelssäng

Bild av: Sears Architects

Varmt, suddigt ljus!

dramatiska effekter-resor-lågt i tak-biljardbord

Hänglampor och genomarbetade ljuskronor är bra tillägg till belysning i rum med högt i tak. Du bör undvika detta i rum med lågt liggande tak, för ditt vardagsrum eller matsal bör du hellre välja vägglampor och infällda lampor som erbjuder rätt blandning av fokuserat och spritt ljus. Skapa dramatiska effekter i rummet med lågt i tak och du kommer direkt att märka förändringen i aura i rummet. Ett mörkt tak får rummet att se dystert, trångt och kvävande ut. De gnistrande effekterna på taket ger intryck av ett större, välventilerat rum. Smarta golvlampor kan också hjälpa dig att få ett annat fascinerande lager av belysning in i atmosfären.

Vertikala ränder och väggbeklädnad

Vertikala ränder-väggbeklädnad-lågt i tak-färger-idéer

Bild av: Oakwood Homes

Det är välkänt att ett av de mest populära modetipsen för dem som är små men vill se längre ut är att bära klänningar eller skjortor med vertikala ränder för att få dem att se längre ut. Samma trick fungerar bra när du inreder rum med lågt i tak. Ränder kan lägga till en touch av sofistik till detta också. Du kan också använda ljusa färg accenter utan att rummet verkar för rörigt. Vertikal träpanel skapar också en liknande visuell effekt. På detta sätt kommer du definitivt att uppnå mer värme och mys i din atmosfär.

Gardiner-draperier-enkel-effekt-vägg-design-remsor

Bild av: PGDS Architects

Dra tillbaka gardinerna!

soligt-vardagsrum-lågt i tak-enkla-transparenta-gardiner

Vill vi fortsätta temat med raka linjer? Gardiner och draperier är bland de största tilläggen du kan tänka dig. Även enkla, transparenta gardiner kan ge naturlig ventilation och bidra till en unik effekt. Om ditt hem domineras av ett luftigt, strandinspirerat tema, så är de senare verkligen den bästa möjliga sorten man kan tänka sig. Om du vill behålla dessa tips och fortsätta arbeta proportionellt, enkelt och neutralt i din dekoration, kommer detta tillvägagångssätt att hålla din stil utsökt och tidlös ännu längre.

luftiga-strand-inspirerade-tema rum-tips-dekoration-neutral

Bild av: Marcye Philbrook

Höga hyllor och vertikala displayytor

kök-lågt-tak-hög-hyllor-vertikal-display ytor

Bild av: Michael Minadeo + Partners

Vertikala displayer, höga hyllor och till och med konstverk placeras högre än vanligt i vanliga rum. Om konstverket hänger högre tror vi inte att det är helt framgångsrikt eftersom det stör perspektivet och dess effekt inte längre är lika bra. I de flesta fall kan du dock uppnå önskad effekt genom att flytta föremålen 15 till 25 centimeter uppåt. Så det vi lär oss av detta specifika exempel är att med små utrymmen måste du tänka vertikalt och ha stilen och designen i åtanke. Du bör också göra permanenta strukturförändringar, till exempel höga dörröppningar och fönster, vilket ökar illusionen.

Låt dina tak synas högre

Golv-till-tak-fönster-gardiner-golv-längd-tak-låt-se-högre

Bild av: A + B KASHA Designs

Men lågt i tak är inte så illa. Precis som i ett litet sovrum eller vardagsrum kan du också leka med mys och intimitet här för att skapa ett riktigt inbjudande och mysigt utrymme. Så istället för att oroa dig för saker som inte lätt kan ändras, är det verkligen bättre att göra rummet med det låga taket mysigt och mysigt och njuta av atmosfären där.

idéer-tips-lågt i tak-för att få-att se-högre-visuellt

Bild av: Nakhshab Development and Design

Rum-fönster i högt glas-tillräcklig-belysning-tak-matt-vita-ränder

Bild av: yamamar design

Låt lågt i tak-golv-till-tak-glas-väggar-visas-optiskt-högre

Bild av: Domb Architects

låg-horisontellt betonade-möbler-vardagsrum-lågt i tak-höjd-fönster

Bild från: spfa.com

Idéer-rum-lågt i tak-horisontella linjer-betonas