Hur ser framtidens kontor ut? – Trender mot den moderna arbetsplatsen

Framtidens kontor, stol-glas-topp-svängbar stol-vit-läderklädsel

Alla som behandlar ämnet framtida kontor kommer snabbt att stöta på alla slags innovationer. Främjad kreativitet i hängmattan, fokuserat arbete tack vare en kombination av skrivbord och skrivbord och lounge nivåer som relaxavdelningar. Men hur revolutionerande är den här och andra utvecklingen egentligen och hur förändrar de hur vi arbetar i stora och små företag?

Framtidens kontor – inte längre en strikt arbetsplats

Kontoret för den framtida moderna arbetsplatsen-Beats-by-Dre-Bestor-arkitektur

Beats by Dre Headquarters i Culver City, väster om LA – Design av Bestor Architecture

De som arbetade på ett kontor var vana vid att vara fokuserade och mer eller mindre produktiva vid sitt skrivbord vid vissa tillfällen och klara de inkommande uppgifterna. Mellan några kaffe, möjligen en cigarettpaus och den efterlängtade lunchpausen samt slutet på dagen.

På framtidens kontor kommer det dagliga arbetet dock att se betydligt annorlunda ut. Fokus ligger inte på det strikta arbetsflödet och strikta regler, utan på effektivitet, balans mellan arbete och privatliv och kreativt och utvecklat tänkande.

Coca Colas huvudkontor i London – Design av engelska studion MoreySmith

kontor-framtida-öppna-utrymmen-inga-permanent-jobb-coca-cola

Men hur marknadsför företag som Apple, Adidas, Microsoft och Co. sina anställda och skapar redan sina egna “framtidens kontor”? Helt enkelt – med mycket spelrum. I många företag finns det

  • inga fasta arbetstider
  • inga fasta jobb
  • Kreativa utrymmen
  • Lounge hörn
  • Lekrum
  • flexibla alternativ för hemmakontor

och mycket mer. Detta gör inte bara medarbetarna lyckligare, utan också mer produktiva. Själv Studier visar redan, att “friare arbete”, beroende på dess karaktär, har en mycket positiv effekt på den egna produktiviteten, men kan också innebära stora kostnadsbesparingar för företaget. de Adidas -företaget lämnar sina anställda lägg till exempel alla redskap i ett skåp på kvällen så att de kan leta efter ett nytt jobb nästa morgon.

Men inte bara arbetstiden och arbetsrummen spelar en stor roll för effektiv kontorsdesign, utan också de allmänna arbetsplatserna.

Framtidens kontor – fantasilösa arbetsplatser kontra framtidens innovationer

Kontoret för de framtida öppna utrymmena-anställda-kommunicera

På ett vanligt kontor finns växter i fönsterbrädan, fläkten kretsar runt och på öppna kontor finns bord vid bord där anställda arbetar i samma kontorsstolar. Men marknaden har nu mycket mer att erbjuda än monotona kontorsmöbler.

Det handlar inte bara om ännu mer ergonomiska stolar eller bord som kan höjas om det behövs för att du ska kunna arbeta medan du står. Detta är redan standard på många kontor.

Skrivbord-stolskombination från Altwork

Kontoret för den framtida arbetspositionen ligger-altwork-station

Istället talar vi om en multifunktionell arbetsplats som representerar mer än bara en funktion. Ett perfekt exempel på en sådan station är skrivbords-stolskombinationen från Altwork.

Företaget tar ställning att en anställd ska vara fri i vilken position de vill arbeta.

– Sammanträde

– ligger ner

– stående

Ja, ligger ner. Altwork-stationen erbjuder ett läge där skrivbordet används regelbundet medan du sitter. Alternativt är det möjligt att arbeta medan du står eller flytta enheten tillsammans med stolen till ett liggande läge.

Värt att veta: Tre funktioner är inte allt som Altwork -skrivbordet har att erbjuda. Ett nack- och ländstöd, ett stöd för fötterna och en ryggstödsvinkel är också en del av utrustningen, vilket borde erbjuda en ergonomiskt perfekt upplevelse.

kontor-framtida-stående-arbete-pc-skrivbord-altwork-station

Skrivbordskonstruktionen kommer endast att släppas under 2016. Då är ergonomiska kontorsstolar det viktigaste från skrivbordsbutiken och bord med stående funktion avgör marknaden. Dessutom finns det faktum att kombinationen sitt-stå-solstol från Altwork kommer att kosta mer än 5000 euro och absolut inte bör vara förstahandsvalet i företag när det gäller inredning av kontorslokaler.

Men i allmänhet kommer det att ta ett tag innan små och medelstora företag förlitar sig på nya produkter. Det är viktigt att man uppmärksammar en ergonomisk och därför hälsofrämjande hållning hos sina egna anställda. Detta har en positiv effekt på deras uppfattning, men också på arbetsprestationer och sist men inte minst på företagets vinster.

Vad ska man leta efter i en kontorsstol

Alla som redan står inför beslutet att köpa en vettig men också ergonomisk kontorsstol bör uppmärksamma några välkända köpkriterier. Dessa inkluderar:

kriterier beskrivning
varumärke Varumärket bestämmer inte ens kvalitet, men inte heller bör man lita på den billigaste produktionen från avlägsna länder.
modell Det behöver inte alltid vara den senaste modellen i en stolsserie. Föregångsmodellen erbjuder också ofta ett antal användbara och praktiska funktioner och är tillgänglig för ett lägre pris.
pris Ett högt pris betyder inte att det också är den bästa kontorsstolen. En riktigt bra kontorsstol behöver inte vara dyr, men med ett högre pris får du vanligtvis en mängd funktioner, vilket i sin tur har en positiv effekt på komforten.
mekanik Med kontorsstolar kan du välja mellan synkronmekanism, vippmekanism, asynkron mekanism och permanent mekanism.
relation När det gäller omslag väljer du oftast mellan bomull, mikrofiber, läder, mesh eller Softex. I bästa fall ska materialet vara flexibelt och andas, men inte heller kräva för intensiv vård.
vaddera Föredrar du att sitta tätt eller mjukt? Detta är precis det beslutet du måste ta när du väljer en kontorsstol. Om du är ganska lätt, är mjuk klädsel vanligtvis mer lämplig – tunga människor, å andra sidan, föredrar hårdare klädsel för kontorsstolen.
inställningar Var uppmärksam på de möjliga inställningarna som har en aktiv effekt på komforten. Så det är viktigt att sätet kan justeras, eventuellt även armstöden. Om även ryggstödet kan justeras är en ännu bättre justering möjlig. Det finns vissa modeller där ytterligare inställningar (till exempel ländstödet) är möjliga.
Stöd Olika typer av stöd är användbara för bättre ergonomi. Till exempel är huvud- och nackstödet, som också bör justeras i höjdled, mycket värdefullt.

När du köper en kontorsstol, var uppmärksam på de olika inställningarna, omslaget, rätt klädsel och se till att det är tillverkat av högkvalitativt och hållbart material.

Kontorsstolar är ett viktigt inslag på ett kontor

kontor-framtida-ergonomiska-kontorsstolar-höga ryggstöd

Så är du för henne framtidens personliga kontor redan lite bättre utrustade, för att åtminstone täcka det ergonomiska området för det framtida arbetssättet på bästa möjliga sätt. För de verkliga innovationerna inom kontorsstol- och skrivbordsindustrin måste vi ha tålamod lite längre, men företag som Altwork och Co. är på väg att drastiskt ändra den nuvarande arbetsmoral.

Syftet är att använda må-bra-mekanismer och erbjudanden för att förbättra och förenkla det dagliga arbetet och förena effektivitet och hälsa-och inte på bekostnad av medarbetare och balans mellan arbete och privatliv..

Bildkällor:

PlusONE – 180915590 / Shutterstock.com

Monkey Business Images – 275800256 / Shutterstock.com

LBCHM – 251827306 / Shutterstock.com