Japansk keramik och sake -njutning i det nyrenoverade Kondomuseet i Kyoto

japan kondo museum utställning ingång område gata sida keramik skål blå vit

Kondo -museet ligger i Kyoto, Japan och erbjuder besökare traditionell japansk keramik. Museet täcker 89,35 kvadratmeter och renoverades 2017 av arkitekterna från Mamiya Shinichi Design Studio. Museet ligger nära huvudporten till templet Kiyomizu Dera i Kyoto. Enligt folkmun är den antika staden Kyoto uppdelad i fyra delar och följaktligen bevakad av fyra mytologiska varelser.

japansk keramik kiyomizu traditionell utställning yuzo

Denna östra region i Kyoto har länge varit under Seiryus styre, den azurblå draken och väktaren i stadens öst. Regionen är känd som den heliga platsen för orört vatten. I detta område har ett traditionellt lokalt hantverk som kallas Kiyomizu keramik utvecklats. Ursprungligen var Kondo -museet utformat för att fira Yuzo Kondo, den berömda mästaren i japansk keramik.

kondo museum mamiya shinichi design studio japansk keramik

Mamiya Shinichi Design Studio -teamet har fått kontraktet att renovera museet. Med museets återfödelse har museigäster nöjet att se några fascinerande konstverk av Yozo Kondo inom vit och blå keramik. Det finns också japanska mästerverk av två av hans söner (Yutaka Kondo och Jun Kondo) och ett av hans barnbarn (Takahiro Kondo), som också är internationellt kända för sin konst. Kondo Museum of Japanese Ceramics är indelat i fyra områden.

Museumsbesöksutställning traditionell japansk keramikplatta aprikosträd

På gatusidan, alldeles intill ingången, visas den stora keramiska plattan av Yozo, som kännetecknas av den omisskännliga japanska blåvita stilen. Även om detta konstverk sällan tidigare var öppet för allmänheten, kan det nu beundras av vem som helst. Utställningsområdet inkluderar arbetet av fyra medlemmar i familjen Kondo som troget fortsätter och förädlar hans stil, kallad Kondo Sometsuke.

trä taksten färgpalett grå japansk keramik

Yuzos originalverkstad från 1924 bevarar värdefulla material. En samling sake -koppar som han gjorde för nöjes skull är också en del av utställningen. Genom arbetet med Mamiya Shinichi Design Studio har Kondomuseet fått ytterligare ett rum, som ligger i museets inre område. Det nya området heter Ryusui och fungerar som en bar där besökare kan njuta av skull och bättre förstå den välkända japanska keramiken.

renovering japansk keramik traditionell kondomuseum japan inredning

Olika grå nyanser och dämpad belysning präglar interiören och präglar hela atmosfären. De visar effektivt upp de material som användes för att designa väggar, tak och golv – bambu, sten, gips och traditionellt japanskt papper.

konstverk japansk keramikutställning steninredning grå

besökare vägg design kondo museum japan japansk keramik

kondo museum japansk konst arbetsrum höjd låg trätak sten golv

interiör kondo museum japan dämpad belysning sten grå trä

renovering kondo museum japanska keramiska sake koppar utställning

japansk keramik kondomuseum renovering trä bambu porträtt

entré trappa kondo museum besökare träbjälkar

kondo museum renovering japansk keramisk trädörr

vägg sten dörr trä kondo musem japansk keramik