Kombinera betong, kakel och trä: en modern lägenhet i Indien

Betongplattor trä vardagsrum puristiska inredning idéer för att leva

Tradition möter modernitet i Ahmedabad, Indien. En tvårumslägenhet har totalrenoverats och förvandlats till en oas mitt i storstaden. Den öppna konstruktionsplanen, de funktionella möblerna och den framgångsrika färgpaletten möjliggör ett bekvämt boende även i begränsat bostadsutrymme. Kombinationen av material skapar lägenhetens rustika charm. Betong, kakel och trä används rikligt som golv eller väggbeklädnad. Saransh -arkitekterna har lyckats effektivt sätta scenen för nischer och hörn och använda de valda materialen för att bättre framhäva loftets karaktär i lägenheten. Vi tar dig med på en virtuell rundtur och förklarar hur du kan implementera idéerna i dina egna fyra väggar.

Kombinera betong, kakel och trä och möblera en lägenhet med loftkaraktär

Betongplattor trä vardagsrum grå uppsättning

Den lilla lägenheten med 67 kvadratmeter boyta var ursprungligen uppdelad i flera små rum. Arkitekterna bestämde sig dock för att riva innerväggarna och avstå från innerdörrar förutom badrumsdörren. På detta sätt skapades ett rymligt, ljus översvämmat vardagsrum, där kök, matplats och vardagsrum är inrymt. Arkitekterna ville visuellt separera de enskilda områdena och samtidigt skapa en sömlös övergång mellan de olika zonerna. För detta ändamål bestämde de sig för att lägga en ny golvbeläggning i varje område. Exponerad betong valdes för korridoren och köket. Golvbeläggningen är extremt lättskött, kan rengöras flera gånger om dagen och absorberar inte fukt, till skillnad från trä. Mönstrade plattor ger färg accenter i vardagsrummet, och ett trägolv i läshörnet inbjuder dig att koppla av.

Betong, kakel och trä som accenter i interiören

Betongplattor trä geometriska mönster soffbord hem tillbehör

Samtidigt är det just kombinationen av material som vid första anblicken inte går ihop som gör den puristiska loftlägenheten så attraktiv. Betonggolvet ger en minimalistisk ton in i interiören, kakelplattorna – en touch av det exotiska och den varma träfärgen lossnar den annars strama interiören. Slutresultatet är en eklektisk inredning som ser förvånansvärt harmonisk ut.

Betongplattor Trä Bokhylla Rumdelare Modern konst Krukväxter

Denna harmoniska, puristiska levande bild accentueras ännu bättre av möblerna. I köket var köksenheten gjord av betong, skåpdörrarna och vägghyllorna är av massivt trä och kökets bakvägg är klädd med marmorplattor.

Kakel kakel handtagslöst skåpdörr i betong, arbetsyta, kaklad spegel

Den angränsande matsalen, där ett lågt matbord med en marmorskiva och japanska Zaisu golvstolar bildar en charmig grupp av sittplatser, fungerar som en övergång mellan mat- och läsplatserna. Den mysiga läshörnan med flera puffar och en dagbädd erbjuder tillräckligt med sittplatser för hela familjen. Samtidigt kan det fungera som ett gästrum om det behövs.

Concrete Tile Wood Essplaty Floor Design India Apartment

Betongplattor trägolv skapar idéövergång

Läshörnet, som är helt täckt av trä, kan vid behov separeras från matsalen med gardiner. Anläggningen är ekonomisk. Ett hyllsystem av trä och glas fungerar också som en rumsdelare. Förutom de ovannämnda puffarna och den minimalistiska dagbädden finns det inga andra möbler att hitta. En futuristisk hängande armatur ger nischen en modern touch och en gammal radio ger en retro touch till interiören.

Betong, kakel och trä bildar en puristisk ensemble

Betongplattor trä trä vägg puffar puff kuddar vardagsrum exotiska möbler

Den isolerande betongen och massivt trä ger lägenheten dess grova, minimalistiska utseende. De två materialen får inte bara poäng med ett tilltalande utseende, utan också med en behaglig känsla. I synnerhet i Indien ger betong kylning på varma sommardagar och dess polerade yta känns behagligt sval.

Idéer för trägolv av betongplattor

Golvet har blivit ett av de viktigaste arkitektoniska elementen i modern arkitektur. Det exponerade betonggolvet presenteras i en puristisk grå, en neutral färg som förmedlar lugn. Däremot verkar plankgolvet varmt och skapar en mysig atmosfär.

Betongplattor trä högt i tak lågt betongbord

Ett polerat betonggolv leder från det rymliga vardagsrummet till sovrummet. De boendes privata område har inte heller någon dörr. På så sätt ville arkitekterna framhäva loftkaraktären i tvårumslägenheten igen.

Den lilla loftlägenheten i Indien är modern, minimalistisk och ändå exotisk och hemtrevlig. Kombinationen av material gör att det ser särskilt ljust och mysigt ut.

Betongplattor trästolar matbord hängande lampor

Betongplattor trä trappor vardagsrum flera nivåer

Sovrummet ser särskilt maritimt ut med de blå golvplattorna och den gulorange väggfärgen. Sovrummet var möblerat ganska sparsamt. En dubbelsäng med trästomme, ett litet sidobord och flera krukväxter avslutar levande programmet.

Betongplattor trä hall sovrum matplats trä vägg

Betongplattor trä sovrum Indien lägenhet

Betong kakel trä vardagsrum inrättad designer fåtölj

Betongplattor och trä kombinerar entrédesignidéer betongbänk

Betongplattor trä korridor modern minimalistisk design

Betongplattor trä blå mönster sandfärg vägg trä sängram

Betongplattor trä modern uppsättning dekorera växter golvmönster

Betongplattaträ utan dörrar Loftlägenhet Indien

Spegelvägg i betongplattor

Betongplattor träklädsel väggkonstidéer

Kakel och trä kombinerar sovrumsgolv blå betong

Betongplattor trä loft lägenhet inredning idéer

Betongplattor och trä kombinerar sovrum

Betongplattor och trä kombinerar entréplan

Betongplattor och trä kombinerar planritning av plan

Betongplattor träritning ovan

Ett projekt av Saransh arkitekter.