Moderna trappor inspirerade av barnrutschbana – 11 fantastiska mönster

Moderna trappor-barn-rutschbana-design-trädkoja-trädgård

Samtida design strävar efter att kunna erbjuda användaren lite mer. Något som är användbart och ser attraktivt ut brukar inte räcka för att få ett projekt att sticka ut från mängden. Vettet i designen är en stickpunkt, som väcker uppmärksamhet och är avgörande. Detta faktum kan ses i de kommande 11 designerna. Moderna trappor tolkas som roliga faciliteter för stora och små och en riktig höjdpunkt.

Moderna trappor inspirerade av den traditionella barnrutschbanan

Moderna trappor-barn-rutschbana-design-metall-träd hus

Det som är vanligt mellan trappor och rutschkana är att de låter dig övervinna höjden. Men en av dessa är mer avsedd för barn, som också har tröttnat på de tråkiga faciliteter som finns i varje park. Ett trädhus med modern design erbjuder 18,5 kvadratmeter utrymme för interaktiva utomhusspel. Sharon Davis Designs projekt skapar en länk mellan tradition och modernitet, men avsett för barn.

Moderna trappor – träkonstruktion för enrumslägenhet eller lekrum

modern-trappor-barn-rutschbana-design-trä-lekrum-konstruktion

Funktionella moderna trappor optimerar utrymmet och om rumshöjden tillåter det kan bostadsutrymmet nästan fördubblas. Dessa mest komplexa konstruktioner kan huvudsakligen tillverkas av trä, eftersom materialet är tillgängligt och lätt att arbeta med. Å andra sidan ser trä hemtrevligt och modernt ut.

Funktionella moderna trappor optimerar utrymmet

Moderna trappor-barn-rutschbana-design-trä-barnrum-lekrum

Yestudio realiserade nästa projekt 2015 på vinden i ett flerfamiljshus i Taiwan. “My Secret Garden” är faktiskt ett gemensamt utrymme avsett för alla barn i huset, där de kan spendera sällskapliga timmar att leka tillsammans. Rummet blev tillgängligt av en familj och begärde en ombyggnad som är utformad för flera barn och uppmuntrar olika aktiviteter.

Moderna trappor med flera funktioner – barnrutschbana och biblioteksvägg

Moderna trappor-barn-rutschbana-design-trappor-bibliotek-vägg

Om barn bor i huset formas också interiören av dem. För en familj på fyra är fokus på möjligheten att utvecklas kreativt, helst under sina tidigare år genom att spela. Konceptet för hela huset utvecklas mycket lekfullt med denna grundidé. Geometriska former präglar arkitekturen och i det inre uppnås känslan av att leva genom trä.

Moderna trätrappor erbjuder förvaringsutrymme

Moderna trappor -barn-rutschbana-design-trä-bibliotek-glas-vägg

‘Panorama House’ ligger i förorterna till Los Angelis, USA och designades av Moon Hoon Architects. Vardagsrummen stöter på varandra och hela bostadsutrymmet utvecklas ganska lång. Inredningens höjdpunkt är en enorm trätrappa som inte bara leder till övervåningen, utan också fungerar som en slags rumsavdelare och är också husbiblioteket.

Moderna trappor med en barnrutschbana – intressant och användbart system i huset

moderna-trappor-barn-rutschbana-design-trä-vardagsrum-trä-golv

Det råder ingen tvekan om att det är mycket roligare att glida från sovrummet på övervåningen till vardagsrummet på några sekunder, precis framför köket, istället för att gå nerför trappan. Och det gäller inte bara barn. Men när barn bor i hushållet är det säkert mycket roligt. Varför var trappan i detta moderna hus i Taiwan utformat som en traditionell trätrappa och en rutschkana på ena sidan.

Moderna trappor – glida från första våningen in i vardagsrummet

moderna-trappor-barn-rutschbana-design-trä-vardagsrum-parkettgolv

“House W” designade Phase6 i en modern, hemtrevlig stil, hålls enkel men med en individuell touch. Möblerna är helt utformade i vitt och trä, med gott om ledigt utrymme, som naturligtvis kan användas av små barn för att leka.

Moderna trappor – ett konstruktivt element i huset

modern-trappor-barn-rutschbana-design-minimalistisk-vit-hus

När moderna trappor formar husets arkitektur och dessa är avsedda att glida, blir resultatet ett ‘House of Slide’. Huset kännetecknas av exceptionellt rundade hörn och extremt minimalistisk arkitektur. Designad helt i vitt inifrån och ut, kanske är det enda som flyttar huset de två syskonen – ägarnas barn.

Moderna trappor utformade på ett mycket minimalistiskt sätt – som en barnrutschbana

modern-trappa-barn-rutschbana-design-vit-minimalistisk-barnrum

LEVEL Arkitekter från Japan ritade det unika enfamiljshuset 2009 i typisk minimalistisk stil. Den är designad helt i vitt, i inredningen märks endast det ljusa trägolvet. Du kan gå upp på de tre våningarna med moderna trappor och sedan glida ner som barnen.

Moderna trappor som klättrar upp på några sekunder – genom att glida ner

moderna-trappor-barn-rutschbana-design-media-företag-kontorsbyggnad

Om ett stort medieföretag vill erbjuda verklig underhållning för sina besökare och naturligtvis anställda på huvudkontoret, ställs något extraordinärt som har ett positivt inflytande och åtminstone ger ett leende på läpparna. Corus Entertainment Center -byggnaden i Toronto, Kanada ritades av Quadrangle Architects 2010 och utvecklas på flera områden.

Ersätt moderna trappor med en rutschkana

modern-trappor-barn-rutschbana-design-media-företag-byggnad

Golvhöjden kan övervinnas med de moderna trapporna eller så kan du glida ner. Istället för konventionella korridorer förbinder tunnlar som är inspirerade av tunnelbanan olika områden i kontorsbyggnaden. En oregelbunden spiral löper genom hela byggnaden, som också fungerar som ett designanslutande element, men också som en orientering.

Lekfullt koncept för arbetsutrymme – Google Office

modern-trappor-barn-rutschbana-design-google-office

Om du tänker på extraordinära koncept för utformningen av arbetsutrymmet sticker Google Offices ut. Karakteristiskt för detta är de olika områdena som erbjuder avkoppling och variation under arbetstiden. Varje Google House har ett annat koncept, vanligtvis utformat av staden och den nationella kulturen. December 2012 öppnades den 8 000 kvm stora kontorsbyggnaden i Tel Aviv, Israel.

Moderna trappor eller när arbetsplatsen blir en lekplats

modern-trappor-barn-bild-design-google-rymd-semester

Designen är tänkt av den schweiziska designstudion Camenzind Evolution. Det är tematiskt inspirerat av stränderna och kulturen i Israel. Fokus ligger på den avslappnade atmosfären som borde dra medarbetarna från jobbet under pausen.

Moderna trappor inspirerade av den traditionella barnrutschbanan 

moderna-trappor-barn-rutschbana-design-trä-kontor-glas-räcken

Nästa projekt är dock att renovera en befintlig restaurang i Venedig, Kalifornien. Den totala användbara ytan är över 1000 kvadratmeter och är uppdelad i två våningar, som förbinder moderna trappor. På ena sidan finns moderna trätrappor med glasräcken och på den andra – rutschkana.

Moderna trätrappor med glasräcken

moderna-trappor-barn-rutschbana-design-moderna-trä-glas-räcken

Konceptet Chioco Design ska inspirera de unga, aktiva anställda i företaget och se till att de trivs med sitt arbete i en modern, fräsch miljö.

Tunnelrutschbana ersätter moderna trappor i en takvåning  

modern-trappor-barn-rutschbana-design-metall-modern-lägenhet

Turett Collaborativeas Architects har god erfarenhet av att koppla ihop små utrymmen på ett funktionellt och samtidigt tilltalande sätt. En takvåning i East Village, New York, har renoverats. Rum inredda i en modern, enkel stil, där den vita färgen dominerar, accentueras av ett charmigt system – inomhusröret är delvis öppet. Glidbanan är tillverkad av polerat rostfritt stål och kan användas av vuxna istället för trappan för att gå ner från övervåningen i lägenheten på några sekunder.

Moderna trappor iscensatta som en barnrutschbana

modern-trappor-barn-rutschbana-design-metall-aluminium-modern

Moderna trappor formar husets arkitektur

modern-trappor-barn-rutschbana-design-vit-glas-vägg-hus

Moderna trappor formar arkitekturen och är attraktivt iscensatta som ett oskiljaktigt levande element. MaHouse i Paris fungerar som ett utmärkt exempel på attraktiv design som belyser höjden till övervåningen. Trappens lutning kan också ses utifrån genom glasväggen. Själva byggnaden kännetecknas av geometriskt förskjutna element av glaspaneler och betongkonstruktion.

Moderna trappor i minimalistisk stil 

modern-trappa-barn-rutschbana-design-vit-glas-vägg

Huset inne och ute kännetecknas av raka former och geometriska proportioner, främst i vitt. Fönsterpositionen möjliggör direktflöde av ljus in i alla rum och levnadsnivåer. Det finns terrasser tillgängliga som mer liknar gröna tak och ger byggnaden en ny dimension.

Moderna trappor av trä

modern-trappor-barn-rutschbana-design-modern-traditionell-brun

En av de flera privata villorna – K20, på den berömda konstgjorda ögruppen Palm Jumeirah i Dubai designades 2012 av VSHD DESIGN JLT i den typiska moderna lyxiga livsstilen. Accenter sätts av samtida konstverk, liksom kontrasten till den snygga inredningen i ljusa pastellnyanser, mycket mörka ekgolv.