Prisbelönt trädesignertrappa som ser nästan levande ut

Designtrappa av trä organisk struktur inbyggd hyllvägg

Detta fantastiska Designtrappor av trä gjordes av Atmos Design Studio designad för en lägenhet i London och är vinnaren av UK Wood Award 2013. Trapphuset är faktiskt en del av en större träkonstruktion som skapar ett utrymme i rummet och det är också namnet på projektet.

Design trätrappa – vinnare av UK Wood Award 2013

Designtrappor av trä datordesignad innovativ teknik fräst

Undangömt i ett hörn av det större rummet verkar trätrappan växa ur marken som en gigantisk gren och sedan dela sig i mindre grenar för att bilda de enskilda stegen. De CNC-frästa träelementen rör sig något i en spiral och bildar inbyggda hyllor i väggen under den inglasade volymen. Trälagen tycks sväva i luften, medan metallstrukturen som håller ihop dem eller fäster dem på väggarna är nästan osynlig.

Design trätrappa från Atmos Studio

design trappor trä atmosfär studio levande struktur trapphus

Trappans struktur ser livlig ut. Som ett träd som inte har slutat växa och som är tvungen att hitta en plats i ett slutet utrymme. Trälagren som utgör trappan tar sig fram mot väggarna, böjer sig mot hörnen och ändrar ständigt riktning. De övre grenarna kommer att smala och skapa räcken. Den slingrande kanten på varje steg och bitarna i balustraden är gjorda av mörkare trä än resten av steget. Kontrasten mellan ljus och mörkt betonar konstruktionen, som mer liknar en träskulptur än en funktionell trappa. Den här visade sig vara häpnadsväckande, som det kan tyckas Designtrappor av trä Levereras i platta förpackningar och monteras på plats på mindre än ett dygn.

träelementen frästes med CNC -teknik

design trappor trä naturliga former cnc teknik fräst

Räcken som tunna grenar

design trappor trä flödande former modern lägenhet

Ljus-mörk kontrast

Designtrappa av trä, elegant konstruktion, innovativ tillverkning

design trappor trä atmosfär studio flödande former steg konstruktion