Snygg inredning i pojkvänstil – inredningsidé för män

Snygg inredning-pojkvän-stil-män-inredning-design

Ibland finns det också fördomar när det gäller att inreda ett hem. För män är den allmänna regeln att de inte värdesätter interiören. Utseendet på en typiskt manlig lägenhet är främst förknippad med en ungkarlsstil. Kasta ihop möbler, smutsig tvätt som ligger och kanske dominerar några tomma pizzakartonger och ölflaskor. Idag gör vi upp med denna stereotyp. Moderna män gillar definitivt cool design och bekväma möbler. Mestadels är mottot: ”Less is more” och det saknas onödiga klockor och visselpipor. Raka linjer och neutrala, mörka färger är en del av den maskulina inredningsstilen. Det polska arkitektföretaget “Metaforma” har designat en vacker lägenhet där snygg inredning och pojkvänstil står i fokus.

Snygg inredning för moderna män

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-vardagsrum-trä-betong-soffa

Den manliga lägenheten ligger i den femte största staden i Polen – Poznan. Konceptet för designen bryter upp stereotyper och klichéer och blir en modell för hur en modern herrlägenhet ska se ut. Lägenheten sträcker sig över två våningar. Vardagsrummet med matbord för fyra personer och det öppna köket ligger på första våningen. Andra våningen, där hemmakontoret ligger, kan nås via en innertrappa. Färgpaletten i hela lägenheten är begränsad till två nyanser: mörkgrå och en mysig träton. Svarta, raka konturer sätter accenter och säkerställer ett ännu mer strukturerat utseende. Interiören, designad uteslutande i neutrala toner, ser elegant ut och är tack vare användningen av naturmaterial extremt mysig. Den enda färgade detaljen är en bilmodellkollektion från Ferrari, med alla miniatyrmodeller i slående Ferrari -röd. Det är just detta personliga element som livar upp atmosfären och framkallar en lekfull stil.

Snygg inredning i maskulin livsstil

Snygg inredning-pojkvän-stil-män-fönster-vägg-ljus-modern

Tack vare den stora fönsterväggen ser lägenheten inbjudande och ljus ut, även om den huvudsakligen är designad i mörka toner. I mitten av vardagsrummet finns de inre trapporna till andra våningen och en TV -konsol. De röda modellbilarna är arrangerade på ett representativt sätt och ger hela lägenhetsdesignen en individuell touch. I mitten av rummet finns en grå soffa och bredvid finns matplatsen och det öppna köket-vardagsrummet. Alla material och optik som används i utformningen av hela lägenheten kombineras också mycket elegant i designen av köket. Så fungerar det här området som ett elegant anslutande element i inredningen.

Snygg inredning-pojkvän-stil-män-trappor-trä-modell-bilar-samling

Pojkvänstilen innehåller robusta material och mörka toner. Formspråket och materialblandningen skapar ett maskulint utseende som gör ett första intryck när du kliver in i lägenheten. En annan accent är den intressanta väggkonstruktionen av rektangulära betongplattor i olika storlekar, som är relaterade till de andra grå elementen i anläggningen. För belysningen beslutade designers att endast använda indirekt belysning. Smala, långsträckta LED -lampor ingår mellan betongpanelerna, vilket ger ett behagligt, diffust ljus. En modern inre trappa utan ledstång leder till andra våningen med trappsteg i samma träutseende som golvet i hela lägenheten.

Snygg inredning-pojkvän-stil-herr-TV-konsol-trä-ferrari-samling

På första våningen finns också sovrummet, som också är designat i trä och grått. Vid första anblicken ser du bara dubbelsängen och den lekfulla väggdesignen av betongplattor och LED -lampor. En garderob från golv till tak med matt svarta glidfronter syns knappt längs hela väggen. Det relativt lilla men funktionella badrummet med dusch imponerar med samma mysiga stil som det naturliga träet ger resten av lägenheten.

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-öppet-kök-trä-grå

snygg-inredning-pojkvän-stil-herr-vardagsrum-trä-golv-kök

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-kök-svart-trä

snygg-interiör-pojkvän-stil-herr-kök-svart-grå-modern

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-skjutdörr-badrum

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-sovrum-grå-betong

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-badrum-indirekt-belysning

snygg-inredning-pojkvän-stil-män-hall-trä

* Design av ZONA Architekci