Trätrappa – attraktiv ek & lera för väggarna

trappa av trä ek-belysning-indirekt-korridor

Denna trevliga lägenhet skapades av två lägenheter ovanpå varandra. En mängd olika ändringar har gjorts för detta ändamål, inklusive Trapphus i trä som fokuspunkt. I slutändan skapades en unik interiör, som vi skulle vilja presentera för dig i den här artikeln. Ägarna är skyldiga designen till Zest Architecture. Lägenheten ligger i Barcelona i Spanien.

Trätrappa med attraktiv belysning

trappa i trä maisonette-välvt-vardagsrum-ljus

Efter en tidigare renovering doldes den ursprungliga konstruktionen av den tidigare fabriksbyggnaden av takbeklädnad. Arkitektteamet tog bort dessa och använde den faktiska höjden på rummen för att skapa rymligare rum i maisonette -lägenheten med en trätrappa. En viktig punkt som låg nära ägarens hjärta var att designa ett musikaliskt utrymme där små konserter kan hållas. De ville också ha ett arbetsutrymme och ett bibliotek så att dessa skulle bli en del av den nya inredningen.

Trätrappa och montrar

trappa-trä-räcke-steg-klädd-varm-atmosfär

Anslutningen mellan den övre och nedre lägenheten görs av en attraktiv Trapphus i trä utbildad. Det blev snabbt till hjärtat av lägenheten. Anledningen till detta är inte bara de dekorativa vitrin som integrerades i väggen och visar ägarnas samlingar, utan också användningen av blekt ek. Men trä spelar inte bara en stor roll där. Eftersom ägarna lägger stor vikt vid trä, användes detta material överallt i lägenheten, mestadels i form av väggbeklädnad och för möbler.

Original trappdesign

trappa av trä entré-hall-trappor-rumsavdelare

En flytande design skapades för rumslayouten på första våningen med en trätrappa. Rummen smälter jämnt in i varandra, bildar i princip en helhet, men är fortfarande optiskt separerade från varandra. I mitten av denna våning är köket med sittgrupp. Härifrån har du en perfekt utsikt över den stora terrassen. Till ena sidan är musikrummet, som imponerar med sitt välvda, katalanska tak. Skjutdörrar gör det möjligt att stänga detta utrymme eller öppna det till resten av nedre våningen.

Dekorera lägenhet

trätrappa utställningshylla-konst-matplats

Mittemot musikrummet och på andra sidan köket finns vardagsrummet med vardagsrum. Det är ett genomgångsrum genom vilket du kan komma åt olika tvättstugor som en tvättstuga, en klädkammare och badrummet. Trätrappan fungerar också som en rumsavdelare mellan köket och entrédörren, vilket skapar en rymlig och praktisk hall och entré.

Kök med matplats

trappa-trä-levande-idéer-design-modern-väggbeklädnad

På andra våningen, som, som sagt, nås via trätrappan, ligger några av de mer privata rummen igen. Detta inkluderar sovrummet, ett gästrum och två badrum. Det finns också arbetsrummet och biblioteket, som var specialtillverkat för detta rum och är tillverkat av ek, som i sin tur stöds av tunna stålbalkar.

Vitt kök

trappa-trä-duplex-kök-vita-skåp-matbord

Inte bara trätrappan och väggbeklädnaden imponerar med sitt material. Lera användes också som gips för väggarna. Arbetarnas utförande är exceptionellt hög kvalitet och påminner om marockansk, vattentät gips. Väggarna får en attraktiv, ojämn yta med en intressant färg.

Liten lounge

trappa-trä-vardagsrum-soffa-parkett-ek-komfort

I badrummet imponerar Corian -tvättställen, som specialdesignade av Zest Architecture och har integrerade lådor. Terrassen lägger till finesser i all lyx och komfort. Där garanterar specialtillverkade pergolor av stål trevlig skugga och en inbyggd bubbelpool inbjuder dig att koppla av. Hela belysningen är också en design av Zest Architecture och använder LED -teknik. Ett aerotermiskt system förser golvvärmen med vatten på vintern och kyler lägenheten med en trätrappa på sommaren.

Musikrummet med välvt tak

trappa-trä-musikrum-piano-skrivbord-vitt golv

Bibliotek med trä Regal

trappa-trä-bibliotek-hyllor-ek-studie-skrivbord

Utsikt över träterrassen

trappa-trä-lägenhet-fönster-front-vik-dörr-vit-vägg färg

Whirlpool och pergola av stål

trappa-trä-terrass-pergola-bubbelpool-barcelona

Planritning av första våningen

trappa-trä-golvplan-första-våningen-maisonette-zest-achritecture

Planritning på andra våningen

trappa-trä-andra-våningsplan-sovrum-badrum

Trapphus i trä – en sidovy av lägenheten

trappa-trä-sidovy-golv-renovering-spanien

Design av Zest arkitektur.