Anjaneyasana (Crescent Moon Pose) – Kuinka tehdä ja hyödyt

Jokapäiväinen elämämme on paitsi kiireistä, myös stressaavaa. Joogan tekeminen ei ole hyödyllistä terveydellesi, mutta se myös rauhoittaa mieltäsi. Se paitsi elvyttää kehoasi myös pitää sinut raikkaana ja energisenä koko päivän. Anjaneyasana, joka tunnetaan yleisimmin puolikuun kuuna -asennona, on hyvin yleistä urheilutoimintaa harrastavien ihmisten keskuudessa.

Jos haluat parantaa juoksutaitojasi, aloita Anjaneyasanan harjoittelu tänään. Nimi Anjaneyasana on johdettu sanasta “Anjani”, joka oli lordi Hanumanin äiti. Tästä syystä joskus ihmiset kutsuvat sitä myös Hanuman Poseksi. Alla on vaiheet, joilla voit helposti tehdä Anjaneyasanan.

Anjaneyasana (puolikuun kuun asento) Kuinka tehdä ja hyödyt

Kuinka tehdä Anjaneyasana:

1. Aseta matto lattialle. Seiso nyt suoraan matolla. Kun olet seisonut suorassa, löysää kehoasi ja siirry vuoristoasentoon.

2. Taivuta nyt kehoasi hitaasti adho mukha svansana (alaspäin suuntautunut koira) -asentoon.

3. Aloita vasemman jalan siirtäminen varovasti eteenpäin siten, että se on sijoitettu käsiesi väliin.

4. Aloita nyt oikean jalan laskeminen, mutta varmista, että se on suora. Vältä sen taivuttamista. Jos näet sen peilistä, sen on oltava viisto. Anna oikean jalan levätä lattialla.

5. Aloita nyt hitaasti käsien nostaminen ilmaan. Venytä niin paljon kuin pystyt. Venytyksen aikana yritä myös pitää sormesi erillään.

6. Venyttäessäsi yritä myös venyttää käsiäsi. Saatat huomata, että kun ojennat käsiäsi, rintakehäsi voi automaattisesti pullistua.

7. Pidä kasvosi ylöspäin, taivasta kohti.

8. Kun olet asettanut itsesi tähän asentoon, yritä vain laskea vartaloasi hyvin vähän lantiosta.

9. Pysy tässä asennossa noin minuutin tai kaksi ja aloita sitten hitaasti kehon vapauttaminen.

10. Vapauta ensin kätesi ja ole varovainen vapauttaessasi, älä kiirehdi tai muuten saatat satuttaa itseäsi.

11. Varmista, että teet tämän asanan myös toisella puolella

Anjaneyasana -asennon harjoittaminen voi paitsi pidentää myös vahvistaa koko kehoasi. Mutta monet ihmiset eivät tee tätä asentoa oikeassa järjestyksessä. Jos asennon suuntaus ei ole oikea, siitä ei ehkä ole hyötyä harjoittajalle. Ihmisten, joilla on sydän- ja korkea veren ongelmia, tulisi välttää tätä erityistä asentoa.

Jos sinulla on jonkinlainen lääketieteellinen vamma tai selkärangan vamma, ota yhteys lääkäriin tämän asennon vuoksi. Yritä tehdä tämä asento 5-6 kertaa päivässä. Se auttaa palauttamaan energian ja vähentämään väsymystä.

Anjaneyasanan edut:

Jokaisella asanalla on omat etunsa. Sinun on valittava, mikä asana sopii vartalollesi parhaiten. Anjaneyasana on hyvä asana jokaiselle ihmiskeholle. Se auttaa ylläpitämään täydellistä kehon asentoa.

Se auttaa myös käsivarsien, hartioiden, jalkojen ja lantion venyttämisessä. Se auttaa myös nopeuttamaan verenkiertoa. Lisäksi jos lisäät tämän asennon päivittäiseen aktiviteettiluetteloosi, sinun ei ehkä tarvitse koskaan kohdata minkäänlaista kipua polvissa, olkapäässä tai vatsassa.

Anjaneyasana lisää myös joustavuutta ja poistaa kehon jäykkyyden. Joten tämän asanan harjoittaminen säännöllisesti kohottaa täysin kaikenlaisia ​​sairauksia ja pitää sinut täysin kunnossa ja terveenä. Joten ajattelematta aloita tämä asana tästä päivästä. Varmista kuitenkin, että harjoittelet tätä asentoa varhain aamulla. Se ei ainoastaan ​​nuorenna elämääsi, vaan lisää myös raikkautta kehoosi.