Ardha Navasana – Kuinka tehdä ja hyödyt

Ardha Navasana tunnetaan yleisesti nimellä Half Boat Pose. Se on johdettu kahdesta sanskritin sanasta Ardha ja Nava. Ardha tarkoittaa puolta ja Nava venettä. Tässä asennossa keho saavuttaa veneen muodon, ja kaikki tasapaino on lantion päällä. Puolet veneen poseerauksista on todella paljon hyötyä terveysongelmien parantamisessa. Monet ihmiset harjoittavat tätä asentoa säännöllisesti.

Ardha Navasana Kuinka tehdä ja hyödyt

Se todella auttaa heitä lievittämään stressiä ja parantamaan ruoansulatuskanavan kasvua. Tämä jooga -asana on erittäin suosittu nuorten tyttöjen ja poikien keskuudessa, koska se auttaa heitä sävyttämään kehoaan. He pitävät itsensä henkisesti ja fyysisesti kunnossa tekemällä tämän asanan kerran tai kahdesti päivässä. Joten sävyttää lonkat ja pakarat noudattamalla alla olevia yksinkertaisia ​​ohjeita.

Ardha Navasanan vaiheet

1. Istu ensin matolle molemmilla jaloilla suoraan edessäsi.

2. Pidä silmäsi auki koko asennon ajan. Kädet on pidettävä lujasti sivuilla ja kämmenet lattialla.

3. Hengitä syvään ja aloita polvien taivutus hitaasti. Anna polvien olla lattialla. Ole vain mukava.

4. Pidä selkäsi suorana, nosta hitaasti rintalastasi ja anna kehosi nojata taaksepäin.

5. Nosta jalkasi varovasti polven korkeudelle. Pidä pohkeiden lihakset yhdensuuntaisina lattian kanssa ja anna reiden pysyä kohtisuorassa polveen nähden.

6. Käsivarret on pidettävä samalla tasolla ja niiden on oltava varpaiden suuntaisia.

7. Pysy lopullisessa asennossa niin kauan kuin voit. Pidätä hengitystäsi, kun olet viimeisessä asennossa.

8. Hengitä sitten ulos ja palaa hitaasti makuuasentoon. Rentouta koko keho.

9. Harjoittele 3-4 kierrosta. Rentoudu jokaisen kierroksen jälkeen shavasanassa.

Voi olla vaihtelua, kun olet täysin saavuttanut tämän asanan. Ardha Navasanan jälkeen voit yksinkertaisesti kokeilla täyttä navasanaa. Vaikka Ardha Navasana on erittäin hyödyllinen, joidenkin ihmisten pitäisi kuitenkin välttää sitä kokonaan. Ihmisten, jotka kärsivät alhaisesta verenpaineesta, kuukautiskierrosta ja päänsärkyä, tulisi välttää tämän asennon suorittamista. Jos harjoittelija on saanut minkäänlaisia ​​polvivammoja tai niskavaurioita, vältä tämän asanan suorittamista.

Jos olet astmapotilas tai kärsit sydänongelmista, tätä asanaa tulee välttää kokonaan. Ardha Navasana auttaa ehdottomasti voimaasi ja voimaasi koko vartalon rakentamisessa, mutta varmista, että suoritat tämän asanan rajojesi rajoissa. Jos sinulla on lääketieteellisiä huolenaiheita, ota yhteyttä fysioterapeutteihin, jotka voivat opastaa sinua paljon paremmin.

Edut

Ardha Navasanalla on useita etuja, joilla on pitkäaikaisia ​​vaikutuksia sen harjoittajiin. Ardha Navasana ei ainoastaan ​​lisää kehon joustavuutta, vaan myös auttaa rakentamaan vakautta ytimeen. Se auttaa vatsan elinten stimuloinnissa. Se auttaa myös parantamaan kehon ruoansulatusjärjestelmää.

Se stimuloi kehosi aineenvaihduntaa ja auttaa myös ylläpitämään tasapainoa. Tämä asento auttaa myös vahvistamaan lonkan taivuttajia. Voit myös parantaa kehosi kohdistusta venyttämällä selkärankaa. Tämä asento auttaa myös parantamaan kehon verenkiertoa. Se säätelee myös haiman ja munuaisten toimintaa.

Joten aloita tämän asanan harjoittelu tänään. Varmista, että sinun pitäisi tehdä tämä asento joka päivä. Varhain aamulla tämän asanan toistaminen 3-4 kertaa ei ainoastaan ​​elvytä energiaasi, vaan myös pitää sinut terveenä ja hyvässä kunnossa koko päivän. Jos aamu -aikataulusi on kiireinen, aloita se jopa iltaisin.