Hanumanasana (Apina -asento) – Kuinka tehdä ja hyödyt

Hanumanasana on vain yksi niistä monista jooga -asennoista, jotka auttavat sinua nuorentamaan kehoasi. Jooga on ollut taidetta pitää itsemme terveinä pehmeän hitaasti kulkevan asennon läpi, toiset helpot, toiset vaikeat, kun hengität syvään ja kun mielesi resonoi rauhasta ja rakenteesta, kehosi käy läpi harjoitteluprosessin. Tämän päivän artikkelissa puhumme apinan asennosta, eduista ja sisäisestä katselusta kuinka tehdä tämä jooga oikein.

Hanumanasanan edut:

Kuinka tehdä se?

Hanumanasana (apina -asento) Kuinka tehdä ja hyödyt

Nimeä Hanumanasana katusanassa kutsutaan myös apinan posejoogaksi. Tämä ei pohjimmiltaan ole muuta kuin jako, joka tehdään hitaasti hengityksen kanssa. Aloita asettamalla joogamatto ja polvistumalla polvillesi, jotta saat asennon alkuun. Aloittelijoille tämä saattaa olla hieman vaikeaa käsitellä, mutta harjoittelulla se helpottaisi asentoa.

Kun olet polvistunut, ojenna toinen jalkasi, sano oikea, kun taas toinen pysyy paikallaan. Venytä se edessäsi ja aloita nyt vasemman jalan venyttäminen taaksepäin suoralla tavalla. Haluat ehkä käyttää käsiäsi alkuvaiheessa, mutta harjoittelulla täydellisyys vallitsee. Pian huomaat itsesi ojennettuna kummaltakin puolelta. Kun olet hankkinut kädentuen, ota se pois ja tuo kätesi rintakehäsi asti taittamalla ne.

Jossain keskellä saatat tuntea pienen vatsalihaksen. Pieni veto on hyvä venyttelyyn, mutta älä koskaan anna sen mennä yli laidan, mikä voi aiheuttaa lihaskipua tai hermovetoa. Tasapainota tasaisesti kehon paino ennen käden tuen irrottamista ja suorista sitten selkärankasi kohdistamalla se niskaasi.

Ammattilaisille, jotka ovat tehneet tämän aikaisemmin, voit jopa valita pienen kallistuksen ylävartaloosi paineen luomiseksi kallistamalla kaulaasi taaksepäin ja nostamalla kätesi ylöspäin silmiesi korkeuden mukaan. Kun olet saavuttanut haluamasi asennon, pidä asennosta kiinni ja varmista, että voit hengittää kunnolla. Muutama syvä hengitys ja mielikuvitus ja voit vapauttaa asennon ja palata alkuperäiseen asentoon.

Kuinka se auttaa meitä?

Apinan asento aiheuttaa paljon painetta vatsa -alueelle, halkeaman ja ylävartalon keskelle. Tämä on hyvä harjoitus vahvistaa vatsalihaksia ja tehdä siitä tukeva ja kestävä.

Naisille, jotka kärsivät usein kuukautiskierron ongelmista, tämä on hyvä tapa vahvistaa vatsaasi ja auttaa näin selviytymään kipukivusta. Älä kuitenkaan valitse tätä kuukautiskierron aikana.

Tämä jooga auttaa myös vahvistamaan alavartalon lihaksia, mukaan lukien selkäydintä. Näin tapahtuu, että alaraajoissa, jotka kokevat painetta, lisääntyy niiden verenkierto. Pieni kallistus saa luuytimen ja vyötärönauhat kiertymään ja venymään. Yhteenvetona ne ovat hyvä apu lihasten vahvistamiseen.

Kiinalaiset uskoivat quin (chi) tai kehon energian vapaaseen virtaukseen koko kehossa tasapainon ylläpitämiseksi mielessäsi ja kehossasi. Usein häiriintynyt mieli rakentaa vain unettomia öitä ja väsyneitä aamuja. Hanumanasana vapauttaa kehosi myrkkyistä, joista myöhemmin tulee stressi- ja masennustekijöitä, mikä on syy siihen, miksi varhain aamulla joogaistunto voi auttaa sinua palauttamaan unettomuuden.