Jathara Parivartanasana – Kuinka tehdä ja hyödyt

Jooga on ikivanha, mutta sen villitys on hiljattain syntynyt kuntoilun iän myötä, jolloin jokainen yksilö omaksuu nyt erilaisia ​​tekniikoita kehostaan ​​halutuksi. Tässä loputtomassa taistelussa trendeistä ja tyyleistä, rehottavat terveysongelmat ovat myös vaatineet veronsa jokaiselle yksilölle, ja siksi jooga on ollut kotitalouden nimi parin viime vuoden ajan. Yleensä hidas ja kerätty jooga voidaan suorittaa huoneesi rajoissa mukavuutesi, aikasi ja kykysi mukaan. Tässä artikkelissa puhumme vain yhdestä joogan haarasta, joka tunnetaan yleisesti nimellä Jathara Parivartanasana. Vaikka nimi saattaa antaa sinulle vaikutelman, että se on raju asento, se ei välttämättä ole.

Ensimmäinen asana, joka esiteltiin joogan aloittelijoille, on Jathara Parivartanasana, joka tunnetaan yleisesti nimellä Abdominal Twist Pose. Tämä asana on erityisesti suunnattu lonkan, reisien ja vatsan ja sen sivujen vahvistamiseen. Harjoittamalla tätä asanaa säännöllisesti selkäranka tulee lopulta joustavaksi. Sana Jathara Parivartanasana on peräisin sanskritista, jossa Jathara tarkoittaa “vatsaa”, kun taas Parivarta tarkoittaa “kierrätettyä tai silmukoitua” ja Asana tarkoittaa “ryhtiä”. Jooga -asennon sanotaan olevan tehokkain, kun se voi tuoda maksimaalisen hyödyn kehollesi pienimmällä riskillä, ja Jathara Parivartanasana tekee juuri sen.

Jathara Parivartanasana (kierretty vatsa -asento):

Jathara parivartanasana

Ensinnäkin voidaksesi tehdä tämän asennon tehokkaasti, sinulla on oltava kiinteä ydin ja oltava erittäin tarkka liikkeen suhteen. Tätä erityistä asentoa tulee harjoitella joko sertifioidun joogaopettajan läsnä ollessa tai jonkin uskottavan avun kanssa, koska asento tarvitsee jalkojen vipuvaikutusta ja saattaa aiheuttaa epätasapainoa niskassa, selkärangassa, alaselässä tai lantiossa, jos sitä ei suoriteta oikein. On todennäköistä, että saatat saada tasaisen vatsalihaksen, joka on nyrjähdys. Joten meidän tulisi olla äärimmäisen varovaisia ​​harjoitellessamme tätä jooga -asentoa. Jathara Parivrtitistä on pääasiassa kaksi yleisesti harjoitettua versiota, ja molemmissa yritämme pitää molemmat polvet koukussa ja yhdessä, tai pidämme toisen polven koukussa ja toisen jalan suorana. Tässä asennon versiossa Jathara Parivartanasana toimii erinomaisesti selkärangan pyörittämiseen ja alaselän lihasten venyttämiseen. Voit kohdistaa yläselän, hartiat ja kaulan muuttamalla käsivarsien liikettä. Samoin, jos muutat jalkojen asentoa ja liikettä, voit työskennellä sieppaimien, kääntäjien, lonkan taivuttajien ja hamstringien kanssa.

Katso lisää: Hanuman -jooga -asento

Kuinka tehdä se:

 • Makaa joogamatolla. Varmista, että selkäsi koskettaa maata, kun makaat kasvot ylöspäin ja muodostat kehosi kirjaimen T.
 • Pidä selkäranka suorana, kuten jalat, kun taas kädet on venytettävä ulospäin kummallakin puolella. Tämä on joogan alkuasento.
 • Taivuta nyt yhtä polvistasi ja yritä nostaa lantiota ylös, kun käännät itseäsi vasemmalle. Jos siirryt vasemmalle puolelle, oikean jalan tulee olla taivutettu ja päinvastoin.
 • Pidä ylävartalo suorana ja käännä, kun taivutat jalkasi vasempaan reunaan ja lähempänä rintaa.
 • Jotta asiat olisivat mukavampia aloittelijoille, suosittelemme, että aloitat molemmilla jaloilla, mutta harjoittelemalla siirryt yksi kerrallaan.
 • Tämä periaatteessa pyytää sinua kääntämään alavartalon sivuille pitäen etuosan pystyssä.
 • Yksi Jathara Parivartanasanan monista muunnelmista sisältää myös niskan kääntämisen sivulle, mutta ylävartalon, rinnan ja vatsan, on pysyttävä pystyssä.
 • Toinen muunnelma tähän jooga -asentoon voi olla sujuva aloittelijoille, joiden ei tarvitse enää taivuttaa raajojaan. Sinun tarvitsee vain ojentaa ne sivulle niin, että jalat ovat suorat, mutta kierre on ilmeinen.
 • Kun teet niin, älä unohda sisällyttää syvää hengitystä jokaiseen vaiheeseen. Ensimmäisen jalan jälkeen palaa alkuasentoon ja ota hetki hengästyäksesi ja jatka seuraavaan.

Jathara Parivartanasanan edut:

 • Ensimmäinen ja tärkein apu, jonka saavutat tästä joogasta, on helpotus kaikista alaselän kipuista. Yleensä kiertyminen puhuu puolestaan, kun käännät alavartaloa vapauttaen lihaksesi jäykkyydestä. Kaikki ne itsepäiset alavartalon kivut voivat nyt suudella sinua hyvästi.
 • Alaselkäkipuista puheen ollen toinen jooga -asennosta saatu apu on helpotus luuydin- tai selkäkipuista. Pitkät työajat ovat rasittaneet selkärankaa ja kaulaa, ja nyt tällä asennolla voit vapautua jäykkyydestä ja tehdä itsestäsi joustavamman.
 • Kun käännät ja käännät, kehosi ainesosat käyvät myös pyörteiden läpi ja varmistavat, että elimet toimivat täydellisesti. Siksi ruoansulatushäiriöt tai muut vatsaan liittyvät ongelmat voidaan pitää loitolla. Tämä jooga auttaa vahvistamaan vatsaasi.
 • Tämä jooga -asento tunnetaan laajalti kehon vieroituskyvyistään, joissa sanotaan, että tämä asento vapauttaa kehon myrkkyjä samalla kun pyrkii lisäämään aineenvaihduntaa.
 • Jos puhumme edellisestä kohdasta, ilman myrkkyjä ja epäpuhtauksia sisällämme, kävelemme jo kohti paljon rauhallisempaa polkua. Jooga on hyvä stressin vapauttaja, ja se toimisi aina harmonian luomiseksi mieleen ja kehoon.

Varotoimenpiteet ja vasta -aiheet:

Jathara Parivartanasanan turvallinen ja tehokas käytäntö voidaan varmistaa välttämällä nämä yleiset virheet.

 • Älä anna polvien siirtyä lantion alueen alle. Tämä voi aiheuttaa tarpeetonta painetta alaselälle ja jättää lannerangan alttiiksi rasitukselle.
 • Älä anna vasemman käsivarren ja lapaluun nousta maasta, joten olkapää, niska ja selkä eivät joudu paineen alle.

Merkittäviä vasta -aiheita ovat ne, joilla on selkärangan vammoja, kuukautiset ja raskaana olevat naiset, koska tämä jooga -asento vaatii vatsan voimaa ja vatsalihasten kiristämistä. Ihmiset, jotka kärsivät viimeaikaisista tai kroonisista vammoista polvissa, lantiossa tai selässä, voivat harjoittaa Jathara Parivartanasanaa pitämällä polvet lattialla. Näille henkilöille suositellaan tukien käyttöä, jotta he voivat levätä jalkojen alaosaa; koska tämä on enemmän korjaavaa.

Tässä sukupolvessa, jossa ihmiset ovat pakkomielle pitkiä väsyttäviä istuntoja television ja tietokoneen edessä, tämä harjoitus tulee meille helpotukseksi ja siunaukseksi. Tämä jooga -asento on erittäin suositeltava ja todella hyödyllinen. Toivottavasti harjoittelet tätä jooga-asentoa ja sanot terveisiä onnelliselle, terveelle ja stressittömälle elämälle.