Joogan anatomia

Nykyään tasapainoisen elämän eläminen on melko vaikeaa. Painonpudotuksen ja terveellisempien elämäntapojen vuoksi ihmiset odottavat innokkaammin kaupallista tai keinotekoista lääkitystä. He eivät tiedä, että jooga on ikivanha taide ja se on tehokkain moniin vaivoihin, jos se suoritetaan tehokkaasti. Joogasta on äskettäin tullut laaja toiminta ympäri maailmaa pysyäkseen kunnossa ja terveenä, ja koska se on ollut jatkuva käytäntö monien vuosien ajan, ihmisten on helppo ymmärtää ja hyödyllistä. Katso joitain parhaista jooga -anatomian tekniikoista:

Joogan anatomia

Kymmenen parasta joogatekniikkaa ovat:-

Tässä on 10 parasta joogatekniikan anatomiaa, joiden avulla voit elää terveellistä tasapainoista elämää.

Kapalbhati:

Kapalbhati

Babalb Ramdev esitteli Kapalbhatin ja on erittäin suosittu monien ihmisten keskuudessa. Se on usein pranayaman lämmittely. Kapalbhati tarkoittaa “kallon loistavaa hengitystä” ja on energisoiva ja puhdistava. Se auttaa pääsemään eroon monista vaivoista ajan myötä.

Bhastrika Pranayama:

Bhastrika pranayama

Tämä pranayama on tehty tarjoamaan riittävästi ja tarvittavaa määrää happea koko kehossasi. Se on tehokas tekniikka, kun sitä käytetään sairauksien, kuten astman, hoitoon. Se on tärkeä hengitystekniikka, ja jos sitä käytetään tehokkaasti, siitä voi olla suurta apua ihmisen keholle. Tässä tekniikassa henkilön on istuttava mukavasti jalat ristissä toisen yli padmasanassa.

 • Hengitä normaalisti ja rentoudu.
 • Noin säännöllisen hengityksen jälkeen hengitä syvään, jotta keuhkosi ovat täynnä ilmaa. Hengitä sitten voimakkaasti ulos nenän kautta.
 • Toista tämä 5-10 kertaa päivässä tehokkaiden tulosten saavuttamiseksi.

Anulom Vilom Pranayama:

Anulom vilom pranayama

Tämä hengitystekniikka tunnetaan myös vaihtoehtoisena sieraimen hengityksenä. Tämä harjoitus on tehtävä sopivasti raikkaassa ilmassa ennen aamiaista. Kuitenkin, jos henkilö, joka haluaa harjoittaa tällaista käytäntöä, on raskaana tai hänellä on kuukautisia, on suositeltavaa olla tekemättä tekniikkaa.

Tätä tekniikkaa varten on:

 • Istu jalat ristissä matolla ja rentouta kaikki kehosi lihakset ja pidä silmäsi kiinni.
 • Paina nyt oikeaa sierainta oikean käden peukalolla ja hengitä vasemman sieraimen läpi.
 • Laske viiteen asti hengityksen pidättämiseksi.

Toista vielä noin 10-15 kierrosta.

Bhramari Pranayama:

Bhramari pranayama

Tämä on erittäin monimutkainen mutta tehokas hengitystekniikka, jossa kaikki kehon lihakset pannaan toimintaan tarvittavien tulosten saamiseksi. Jos tämä harjoitus suoritetaan päivittäin, henkilö kärsii näennäisesti vähemmän hengitysvaikeuksista ja kestävyys kasvaa kaksinkertaiseksi. Sen tiedetään rauhoittavan mieltä. Se on akkreditoitu parhaaksi hengitysharjoitukseksi rentoutumiseen ja turhautumisen poistamiseen sekä vihan poistamiseen..

 • Tämä tekniikka on suoritettava seuraavasti- suorista selkä ja rentoudu. Sulje sitten peukalosi molemmat korvat.
 • Paina molempien käsien keskisormella kevyesti kiinni silmiäsi.
 • Paina etusormillasi alas temppeliäsi, aseta etusormi nenääsi ja hengitä varovasti.
 • Jatka tätä 5–10 minuuttia peräkkäin.

Surya Namaskar:

SunSalutation

Surya namaskarissa on kaksitoista tehokasta askelta. Jokainen näistä säännöllisellä hengityksellä tehdyistä voi auttaa lisäämään aineenvaihduntaa ja johtamaan terveellisempään elämäntapaan. Surya namaskar on tehokas sarja, joka on paras tapa pysyä kunnossa.

Istuva selkärangan kierre:

istuva selkärangan kierre

Tämä on luultavasti yksi vaikeista tekniikoista, ja se on suoritettava huolellisesti ja tekniikan tuntemuksella. Jos olet uusi jooga, ota yhteyttä ammattilaiseen tämän tekniikan suorittamisessa.

Jos alla olevassa kuvassa näkyvä asento suoritetaan onnistuneesti yhdessä jaksottaisen hengityksen kanssa lyhyillä hengitys- ja uloshengitysjaksoilla, se on erittäin tehokas.

Dhanurasana:

Dhanurasana

Tässä asennossa verenkierto on suurin koko kehossa, mikä lisää verenkiertoa ja lisää kestävyyttä. Myös aineenvaihdunta lisääntyy, mikä auttaa laihduttamaan ja lisää ruokahalua sairaalle henkilölle.

Viparita karani:

3-107-jalat-ylös-the-wall-pose-viparita-karani

Tämä asento on erittäin tehokas ihmisille, jotka kärsivät stressistä tai ahdistuksesta. Jos se suoritetaan oikein, se on ihanteellinen stressinpoistaja. Nykyään monet ihmiset kärsivät stressistä päivittäin. Tämä auttaa sinua vähentämään tällaista stressiä, jotta voit johtaa terveellisempään elämäntapaan. Hengitys on tässä tärkein tekijä. Jos hengitystoimenpide suoritetaan säännöllisesti 10-15 minuutin ajan, se on ihanteellinen asento.

Lehmän ja kissan rauhoittavat asennot:

lehmä ja kissa

Lehmän ja kissan rauhoittavia asentoja on käytettävä yhdessä. Yksi peräkkäin.

Anatomiajooga -asennot ovat nyt hyödyllisiä sinulle jooga -anatomian kirjojen muodossa. Katso joitain parhaita kirjoja, joihin voit luottaa.

 • Joogan keskeiset lihakset: Ray Longin kirjoittama kirja on hyödyllinen kuvien ja helpon kuvauksen kanssa. Se on ihanteellinen opaskirja.
 • Joogan toiminnallinen anatomia: David Keilin kirjoittama, on tarkoitettu niille, jotka tuntevat joogan perusteet. Kirja on järkevä ja se on aarrekammio niille, jotka haluavat harjoitella ja syventää ymmärrystäsi joogasta.

Joogakirjoja on paljon. Jos haluat terävöittää tietämystäsi joogasta, markkinoilla on aluksi paljon hyviä kirjoja. Jooga -anatomia on uusi terveen elämän ala, joka on muodostumassa. Jokaisella joogalla on erilaiset tavoitteet kehossa, ja niiden tiedetään pitävän sinut terveenä ja parempana. Aloita tänään. Elä terveenä.

Kuvat Lähde: Suljinvarasto, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9.