Kuinka suorittaa Viparita Karani Asana ja sen terveyshyödyt

Joogassa on erinomaisia ​​asentoja ihmisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Se on ainoa fyysinen toiminta, johon liittyy sekä mieli että keho. Erityisesti stressaavassa maailmassa jooga tarjoaa lukuisia etuja helpottamaan. Yksi parhaista asenteista rauhoittaa kaoottista mieltä ja saavuttaa kehon voimaa ja kuntoa on Viparita Karani. Sana “viparita” on sanskritin kielen sana, joka tarkoittaa käänteistä ja oikeassa paikassa, toinen nimi Viparita Karani Asanalle on Jalat seiniin -asento. Asana sisältää itse asiassa henkilön, joka on ylösalaisin puolivälissä. Lue eteenpäin saadaksesi tietää tämän asennon ihmeistä ja siitä, kuinka voit nauttia tämän asanan täydentämisen hedelmistä.

Kuinka suorittaa Viparita Karani Asana ja sen terveyshyödyt

Viparita Karani -vinkkejä aloittelijoille:

Tämä asento on yksi joogan haastavista asanoista. Se sisältää kehon alaosan nostamisen ylöspäin ja tasapainon ylläpitämisen. Aloittelijoiden voi olla vaikea saavuttaa ensimmäisellä yrityksellä. Katso joitain parhaita vinkkejä jalkojen nostamiseen seinään:

 • Käytä aluksi seinää jalkojen tukena.
 • Paina reidet tiukasti seiniin
 • Pidä hengitys tasapainossa koko vartalon alueen seinää vasten
 • Joka kerta kun hengität ulos, sinun on työnnettävä reiden luita lujemmin, jotta ote pysyy vakaana.

Kuinka tehdä Viparita Karani -jooga -asento:

Seuraa alla olevia kohtia tietääksesi Viparita Karanin vaiheet:

 • Aloittelijoille käytetään vahvaa tukea, seinää, jos joudut suorittamaan seuraavan joogan.
 • Makaa lähellä seinää kohtisuorassa tilassa niin, että alaraajasi ovat seinää vasten ja reunoudu sitten lähemmäksi ja lähemmäksi seinää, kunnes lantiosi koskettavat seinää.
 • Nyt kun jalat on tuettu seinää vasten, suorista ne. Saatat tuntea lievää hinausta tai venytystä yrittäessäsi tehdä niin, mutta sen ei pitäisi estää sinua.
 • Kun olet puoliksi käänteisessä asennossa, aseta kädet kummallekin puolelle ja rentoudu.
 • Makaa siellä vain 5–10 minuuttia.
 • Hengitä normaalisti; hengityksessä ei tarvita liioittelua.
 • Karkean pohjan vuoksi saatat tuntea olosi epämukavaksi lonkka -alueella ja siksi voit vapaasti käyttää tyynytukea tai taitettua vilttiä alla.
 • Asiantuntijoille, jotka ovat hallinneet joogamuodon, he eivät tarvitse enää seinätukea.

Tällä kertaa he käyttäisivät alavartaloaan lujittamalla alaraajoja ylösalaisin ja käyttäisivät ylävartalon voimaa, kun he käyttivät käsiään vyötärön tukena nostaen alavartaloa ylöspäin.

Viparita Karanin edut:

Tällä asanalla on uskomattomia etuja terveydelle. Säännöllisellä harjoittelulla voit voittaa useita terveysongelmia ja nauttia hyvästä elämästä. Jotkut avainalueista, joilla tämä asana voi auttaa, ovat:

1. Henkinen rauhallisuus:

Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka jalkojesi nostamisella ja sen ylläpitämisellä on jotain tekemistä henkisen rauhallisuuden kanssa. Jos jokin, se luo kaaosta entisestään, mutta kun harjoitus on tehty, huomaat, että olet huuhtoutunut kaikesta sisäisestä stressistä, ja jälleen kerran syyttämme voimakasta verenkiertoa ja verenkiertoa, joka on parantunut ja otettu käyttöön, kun olet ottanut asennon . Tämä luo aivosolut avautumaan ja loput seuraavat.

2. Munasarjojen ongelmat:

Kerron teille, miksi tämä on tehokas jooga, joka auttaisi kaikkia siellä olevia naisia ​​kaiken ikäisiltä ja elämänaloilta. Tämä johtuu siitä, että kehomme arvostetuin elementti, munasarja on usein taipuvainen käyttäytymään kanssamme. Kuningattarena hän hallitsee omaa tapaansa ja pitää hänet ja hänen ongelmansa loitolla, tämä on mestarijooga. Niille, jotka ovat edelleen hedelmällisiä, se voi auttaa sinua parantamaan kuukautishäiriösi, kun taas niille, joilla ei enää ole munia, nämä jooga soveltaa verenpainetta ja verenkiertoa munasarjojen alueella, minkä vuoksi hormonieritykset ovat hallinnassa, jolloin sinulla on rauhallinen kuukautisten jälkeen.

3. migreeni:

Jos sinulla on jyskyttävä päänsärky tai sykkivä migreeni, kiedo tiukka side pään ympärille ja makaa suositellussa asennossa. Tunnet pian migreenikivusi tai päänsärkysi hitaasti häviämässä.

4. Kilpirauhasen vajaatoiminta:

Kun makaat puoliksi käänteisessä rakenteessa, tiedät, että veri juoksee aivoihin ja kiertää siellä, jolloin se aiheuttaa myös lievää painetta niska -alueelle ohittaessaan. Tämä aktivoi ja stimuloi kilpirauhasia. Tällä tavoin kilpirauhasen eritys saattaa nousta kehosi tarpeisiin.

Varotoimet ja vasta -aiheet:

Ennen tämän jooga -asanan suorittamista on pidettävä mielessä seuraavat varotoimet ja mahdolliset sivuvaikutukset:

 • Tämä asana on suoritettava ehdottomasti vain tyhjään vatsaan
 • Varmista, että olet tyhjentänyt suolesi ennen kuin yrität tätä asentoa
 • Sinun on pidettävä vähintään 4 tunnin tauko harjoituksen ja aterioiden välillä
 • Tätä asanaa on vältettävä kuukautisten aikana, koska se kääntää kehosi
 • Glaukoomasta kärsiviä ihmisiä ei suositella tekemään tätä asanaa
 • Myös ihmisten, joilla on kroonisia niskaongelmia, on tehtävä tämä jooga ohjaajan valvonnassa

Viparita Karani Asana on hämmästyttävä väsyneille jaloille ja ihmisille, jotka kärsivät säännöllisistä kouristuksista. Se voi lievittää selkäkipuja ja sillä on terapeuttinen vaikutus mieleen. Se on ihanaa ruoansulatuksen tehostamisessa ja verenpaineen alentamisessa. Ihmiset, jotka kärsivät unettomuudesta, ovat hyötyneet tästä asanasta paljon. Jos haluat ajaa masennuksen pois ja elää rauhallista, huoletonta elämää, tämä on yksi parhaista jooga-asennoista.