Parivrtta Trikonasana (käänteisen kolmion asento) – miten tehdä ja hyödyt

Parivrtta Trikonasana tai käänteinen kolmioasento on yksi suosituimmista jooga -asennoista, ja sen on osoitettu olevan hyödyllinen selkäkipujen poistamisessa. Tämä ei ole helppo asento. Pikemminkin se on hieman haastava muihin jooga -asentoihin verrattuna. Tässä asennossa on useita kehon osia, kuten selkäranka, jalat, rintakehä ja keuhkot.

Parivrtta Trikonasana (käänteinen kolmioasento) Kuinka tehdä ja hyödyt

Sanskritin kielellä “Parivrtta” tarkoittaa “juosta ympäri” ja “trikon” tarkoittaa “kolmea eri kulmaa”. Ensin suoritetaan Trikonasana, joka on kolmion asento. Vasta sen jälkeen käänteinen kolmion muotoinen asento suoritetaan. Aloittelijoille tämä asento voi olla hieman haastava, mutta he rakastavat sitä. Harjoittelemalla tätä asentoa päivittäin pääset helposti ammattitasolle.

Siihen mennessä keskittymisesi ja keskittymistasosi ovat kaavioiden kärjessä. Liike on tämän asennon tärkein osa. Vain oikealla liikkeellä tämä asento on hyödyllinen tai muuten se on vain ajan ja vaivan tuhlausta. Tämä asento parantaa myös kehon tasapainoa, koska jalat rasittavat paljon. Se vahvistaa selkää ja jalkoja ja lisää joustavuutta näissä osissa. Käydään läpi pieni yksityiskohta tästä erinomaisesta seisomisasennosta.

Käänteisen kolmion asento?

Ensinnäkin sinun tulee tulla alaspäin suuntautuvaan koiranposeeseen tai Adho Mukha Svanasanaan. Siirrä sitten oikeaa jalkasi hieman itsesi eteen. Pidä kädet yhdensuuntaisena edestä olevan jalan kanssa ja anna etujalan kantaa kehon painoa. Nosta ylävartaloa, kunnes selkä on suora, ja pidä se sellaisena.

Käännä nyt varovasti rikkomatta tätä asentoa ja kierrä vasenta jalkaa kantapäässä lattiaan vinottain. Pidä säären tai nilkan alapuolelta oikealla kädelläsi niin, että alaselkä kantaa painon ja oikea käsi ei paina liikaa, tai se voi rikkoa asennon.

Ojenna etujalkaa kiertämättä vartaloasi tai taivuttamatta selkääsi. Selän tulee olla jäykkä lähes koko asennon ajan. Käytä nyt lantiota ja taivuta selkä suorana ja aloita sisään- ja uloshengitys kunnolla. Työnnä vasen käsi jalkaa vasten ja kierrä ylävartaloa oikealle.

Älä myöskään paina liikaa kättäsi ja anna selkänne tukea kehon painoa. Aloittelijat eivät ehkä pysty enää kiertämään kehoaan, joten tässä vaiheessa he voivat ojentaa oikean kätensä kattoa vasten. Käännä nyt päätäsi oikealle ja venytä niskaasi ylöspäin. Sivujesi väliin muodostuu kolmio, jossa kädet ja jalat ovat hajallaan edessä.

Kun olet valmis, tuo vasen jalka eteenpäin ja suorita tämä harjoitus uudelleen.

Käänteisen jooga -asennon edut:

Käänteisen kolmion asennossa on tiettyjä henkeäsalpaavia etuja, joista keskustellaan alla:

  • Ensinnäkin tämä jooga -asento voi venyttää ja vahvistaa nilkkojen, jalkojen ja reisien joustavuutta.
  • Toiseksi käänteisen kolmion jooga -asento on erittäin hyvä selkärangalle, rintaan, hartioille, nivusille, hamstringille, lantiolle ja vasikoille..
  • Kolmanneksi tämä jooga -asento edistää asianmukaista hengitystä ja riittävää hapen virtausta koko kehoon.
  • Neljänneksi tämän asennon voimakas venyttäminen stimuloi vatsan elimiä.