Pranayama -jooga – hengityksen voima ja sen edut

Pranayama käsittelee hienovaraista elämänvoimaa. Prana tarkoittaa olennaisesti energiaa, jota tarvitaan fyysisen kehomme ylläpitämiseen ja jonka puuttuessa kehomme tuhoutuisi. Tämä prana ravitsee mieltä ja pitää kehomme hengissä. Tämä prana luo auran kehomme ympärille ja virtaa tuhansien kehomme nadien ja myös kehon eri chakrojen läpi. Kehomme virtaavan praanan laatu ja määrä määrää kehomme tilan. Pranayaman myötä sekä prana että määrä paranevat ja siten fyysinen terveys sekä henkinen tila paranevat, ja ihminen muuttuu erittäin rauhalliseksi ja rauhalliseksi. Siksi on välttämätöntä harjoittaa pranayama -joogaa.

Pranayama -jooga - hengityksen voima ja sen edut

Mikä on Pranayama -jooga?

Nimi Pranayama on peräisin sanskritista ja se on yhdistelmä 2 sanasta Prana, joka tarkoittaa hengitystä ja Ayama, joka tarkoittaa hengityksen keskeyttämistä. Bhattacharyyan teknisen määritelmän mukaan pranayama-jooga on 3-vaiheinen malli, joka sisältää Purak-joka tarkoittaa hengittämistä, Kumbhak, joka tarkoittaa hengityksen pidättämistä, ja Rechak, joka tarkoittaa hengityksen poistamista. Bhagavad Gitassa mainitaan myös Pranayama, joka tarkoittaa “transsia, joka aiheutuu kaiken hengityksen pysäyttämisestä.” Perinteinen Hatha -jooga käyttää erilaisia ​​pranayama -tekniikoita ja on siten erittäin tärkeä askel ihmisen henkiselle kehitykselle.

Mitä sinun pitäisi tietää ennen kuin teet Pranayamaa?

Ennen kuin tiedät kuinka tehdä pranayama -joogaa, huomaa ensin, mitä sinun pitäisi tietää tästä jooga -asanasta. Pranan ymmärtäminen on välttämätöntä ennen kuin teet Pranayaman. Se on prana, joka luo ihmisen auran tai energiakehon ja lisää ihmiselle elämänvoimaa. Näin ollen harjoittamalla Pranayamaa parannetaan tämän prana laadua ja määrää suuresti. Muutoksia ei kuitenkaan voi nähdä yhdessä yössä, eikä tällaisia ​​hengitystyyppejä voida hallita yhdessä päivässä. Harjoittelu tekee miehestä täydellisen, ja siksi sinun on harjoiteltava näitä hengitystekniikoita hallitaksesi ne myös voidaksesi saada maksimaalisen hyödyn samasta.

Monet ihmiset uskovat, että joogan suorittaminen on paljon hyödyllisempää kuin viettää tunteja koneiden lyömisessä. Jooga ei ainoastaan ​​pidä meitä terveinä, vaan rauhoittaa mielemme ja parantaa myös monia sairauksia ilman lääkkeitä. Jooga opettaa myös itsekontrollin saavuttamista. Se rakentaa keskittymiskykyämme paljon vahvemmaksi. Monet jooga -asiantuntijat sanovat, että on olemassa muutamia perusasanoja, jotka tarjoavat valtavia kehityshyötyjä lapsille ja aikuisille. Joogaa käytetään myös kasvojen ryppyjen vähentämiseen ja kauneuden parantamiseen.

Kaikista joogaharjoituksista yksinkertaisin jooga on pranayama. Pranayam (myös kirjoitettu Pranayama) voidaan määritellä prosessiksi ja tekniikaksi, joka puhdistaa koko hermostomme, mukaan lukien aivot. Se tuo vakautta mielen vakauttamiseen. Näitä ominaisuuksia jokainen haluaa saada, mutta vain harvalla on todellisia ominaisuuksia. Pranayam tehdään ennen asanojen aloittamista. Se voidaan sanoa lämmittelyharjoitukseksi ennen asanojen aloittamista. Se poistaa kehon laiskuuden ja uneliaisuuden ja antaa kehollemme rauhallisen kokemuksen. Lisäksi jooga ja Pranayam virkistävät mieltämme uudella voimalla ja rauhalla.

Termi Pranayam on muodostettu kahdesta sanasta: Prana (energia) + Ayama (virtaus). Prana on kehon ja mielen kehon ja solukudosten kehityksen ja ylläpidon periaate. Pranayam on samanlainen luonnollinen hengitysprosessi. Se tuskin tarjoaa keinotekoisuutta. Tässä joogaharjoituksessa hengitämme, jolloin ilma pääsee sisään nenän kautta ja riippuen yleisestä terveydestä ja keuhkojen vahvuudesta; se pysyy sisällä ja hengitetään sitten ulos. Tämä hengityksen luonnollinen saanti ja ulosvirtaus jatkuu jatkuvasti.

Ero tämän luonnollisen prosessin ja “Pranayamin” välillä on se, että ensimmäisessä sisäänhengitys ja uloshengitys eivät välttämättä liity mieleen. Pranayamassa ilma jatkuu sydämen ja keuhkojen luonnollisen toiminnan vuoksi. Hengitystä ja uloshengitystä ei tehdä määrätyn ajan kuluessa. Joillakin ihmisillä hengitysprosessi kestää kauemmin kuin uloshengitys, ja jopa päinvastoin voi tapahtua joillakin muilla ihmisillä.

Näiden hengitysharjoitusten säännöllinen harjoittelu auttaa poistamaan jätemateriaaleja, jotka normaalisti suoritetaan ruoansulatuskanavassamme, virtsateissämme ja tietysti ihon läpi. Pranayam sisältää paineenvaihtoprosessin, joka parantaa verenkiertoa ja hyödyttää suolistamme ja munuaisiamme samalla tavalla kuin muut vatsan sisäelimet. Meditaatiota ja rentoutumista varten vietämme usein tunteja kylpylöissä/ hierontahuoneissa, mutta jopa muutaman minuutin Pranayamin tekeminen vapauttaa meidät stressistämme ja pitää meidät rauhallisina. Joten kylpylöiden valitsemisen sijaan muutaman minuutin pranayama toimii myös.

Muutamia Pranayamin etuja:

Pranayamas -jooga sopii kaikenikäisille. Ihmiset, jotka harjoittavat Pranayamia säännöllisesti, saavat hyvän ruokahalun, koska ne antavat voimaa hallita nälkäämme ja janoamme ja luovat tyytyväisyyden, iloisuuden tunteen (tahdonvoima vahvistuu sen säännöllisen harjoittelun kautta), hyvän figuurin, hyvän voiman, rohkeuden ja innokkuuden ( se pitää ihmisen tasapainossa kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa), korkeatasoinen terveys, elinvoima ja elinvoimaisuus ja jopa lisää keskittymiskykyä. Pranayam auttaa kehoamme saamaan riittävästi happea ja mahdollistaa hiilidioksidin poistumisen tehokkaasti sekä veren puhdistamisen myrkkyistä. Se auttaa ihmisiä toipumaan ahdistuksesta ja masennuksesta ja on hyödyllinen myös muiden stressiin liittyvien häiriöiden hoidossa.

Muita Pranayama -joogan etuja ovat seuraavat:

 1. Pranayam, kun sitä tehdään säännöllisesti joka aamu, on erittäin hyödyllinen verenpaineen eri tasojen hoidossa, olipa se alhainen tai korkea ja parantaa myös sydänsairauksia.
 2. Se hallitsee psyko-fyysisiä sairauksia, lievittää stressiä ja aivojen jännitystä ja vähentää muita ongelmia, kuten vihaa, ahdistusta, unettomuutta.
 3. Ja se tekee mielemme valppaammaksi ja havainnollisemmaksi ja toimii erinomaisesti esimeditaatioon.
 4. Se antaa sisäistä voimaa ja tuo itseluottamusta sekä poistaa mielen aisteja.
 5. Se nopeuttaa kehomme parantavaa voimaa.

Kuinka tehdä Pranayama -jooga?

Pranayama on Ashtanga -joogan neljäs osa, kuten Patanjali -joogan sutrat mainitsivat. Seuraavat ovat pranayama -jooga -vaiheet, joita sinun on noudatettava valmistautuaksesi pranayaman tekemiseen. Ne ovat alla:

 • Parhaan tuloksen saavuttamiseksi Pranayama tulisi tehdä tyhjään vatsaan.
 • Pranayama täyttää kehon positiivisella energialla ja parantaa siten kehon nopeasti. Siksi pranayaman puolesta on istuttava erittäin positiivisella asenteella.
 • Paikan, jossa aiot tehdä pranayamajoogaa, tulee olla puhdas ja eettisesti hygieeninen.
 • Harjoittele säännöllisesti saadaksesi hyviä tuloksia ja myös säilyttääksesi ne.

Pranayamin tyypit:

Kaikkien asanojen tekemiseksi meidän on ensin tiedettävä muutama jooga -asana tai istuma -asento. Pohjimmiltaan jokainen asana toimii täysin, kun se suoritetaan tarkasti. Joten kaikkien pranayama -tyyppien suorittamiseksi meidän on ensin istuttava Sukha Asanassa. Sukha -asana on helpoin ja mukavin asento meditaatioon, jossa päämme, kaulamme ja runkomme on pidettävä linjassa ilman käyrää. Pranayam -joogaa on yhteensä seitsemän tyyppiä, jotka on kuvattu alla.

1. Bhastrika Pranayam (paljehengitys):

Bhastrika Pranayama Jooga

Bhastrika Pranayama on erinomainen joogakäytäntö parantamaan monia kroonisia vaivoja, kuten astmaa, niveltulehdusta, niveltulehdusta, masennusta, kohonnutta verenpainetta ja paljon muuta. Sitä kutsutaan myös palovammaksi, koska se muistuttaa kuin joku puhaltaisi palkeita. Näin voit tehdä jooga -pranayamaharjoituksia:

Ohjeet:

 • Henkilön tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyan -asanassa ja hengittää syvään sisään, jotta keuhkosi täyttyvät raikkaasta ilmasta ja pakottavat vatsasi ulos. Tämä saa rintakehäsi laajentumaan solisluiden noustessa.
 • Hengitä nopeasti ulos, pudota solisluut, rintakehä tyhjenee ja vatsa kutistuu keuhkojen romahtaessa. Toista prosessi.
 • Kun rintakehä on oikein tehty, se laajenee, kun hengität sisään, ja tyhjenee, kun hengität ulos.
 • Nopeuta hengitystäsi lisää harjoittelua.
 • Se rentouttaa ja rauhoittaa mieltämme.

2. Kapalbharti Pranayam (loistava otsahengitys):

Kapalbharti Pranayama Jooga

Kapalbharti Pranayam on yksi kuuluisimmista hengitysharjoituksista ja yksi seitsemästä pranayamasta. Jos Baba Ramdevia uskotaan, tämä hengitystekniikka on tarpeeksi tehokas vähentämään stressiä, vatsan sävyä ja parantamaan munuaisten terveyttä ja paljon muuta.

Ohjeet:

 • Henkilön tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyan -asanassa ja hengittää syvään.
 • Hengitä normaalisti pitäen hengityksesi hitaana, mutta pakottamattomana. Anna keuhkojen laajentua ja vatsa liikkua ulos; tunne sitten, että rintakehäsi laajenee ja solisluusi nousevat viimeiseksi.
 • Hengitä nenästä voimakkaasti vetämällä vatsalihaksia.
 • Uloshengityksen pitäisi kestää paljon vähemmän aikaa kuin sisäänhengitys.

Edut:

Tekemällä tämän, Kapal Bharti Pranayam 15 minuuttia tai enemmän päivittäin, voi parantaa sairauksia, kuten liikalihavuutta, ruoansulatushäiriöitä, happamuutta, kaasuihin liittyviä ongelmia, parantaa rintasyöpää ja kaikkia muita vatsan sairauksia.

3. Bahya Pranayam (ulkoinen hengitys):

Bahya Pranayama Jooga

Sanskritin kielellä bahya tarkoittaa ulkoa. Siksi tämä pranayamas -joogahengitystekniikka keskittyy olennaisesti uloshengitykseen ja sitä kutsutaan myös ulkoiseksi hengitykseksi. Tämä pranayama on tehokkain parantamaan monia vatsaan liittyviä ongelmia, kuten ummetusta, happamuutta, tyrää, mahaongelmia jne..

Ohjeet:

 • Ihmisen tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyanasanassa ja hengittää syvään nenän kautta.
 • Hengitä voimakkaasti vatsasi ja palleasi avulla työntääksesi ilma pois kehostasi.
 • Yritä nyt hitaasti koskettaa leukaa rintaan ja vetää vatsa kokonaan sisään. Tässä tavoitteena on jättää ontelo rintakehän alle niin, että vatsan etulihaksen seinämä painuu selkää vasten.
 • Tätä asentoa ja hengitystäsi on pidätettävä niin kauan kuin se tuntuu mukavalta. Nosta sitten leuka hitaasti ylös ja hengitä hitaasti sisään niin, että keuhkosi ovat täynnä ilmaa.
 • Toista tämä prosessi 3-5 kertaa.

Edut:

Tekemällä tämän Bahya Pranayam, voidaan parantaa kaikki vatsaan ja suolistoon liittyvät ongelmat.

4. Anulom Vilom Pranayam (vaihtoehtoinen sieraimen hengitys):

Anulom Vilom Pranayama

Anulom Vilomia kutsutaan myös vaihtoehtoiseksi sieraimen hengitykseksi. Se on erittäin tehokas hengitystekniikka parantamaan hengitysvaikeuksia, mukaan lukien astma. Tämä pranayama tasapainottaa nadit puhdistaa energiakehon ja aktivoi siten korkeamman tietoisuuden.

Ohjeet:

 • Henkilön tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyan -asanassa ja hengittää syvään yhden sieraimen auki ja toisen sormien avulla.
 • Paina oikea peukalo oikeaa sierainta vasten estääksesi sen.
 • Hengitä hitaasti vasemman sieraimen läpi, jotta keuhkosi täyttyvät raikkaasta ilmasta.
 • Poista peukalo hitaasti oikeasta sieraimesta ja pidä oikea käsi nenän vieressä.
 • Hengitä kokonaan ulos hitaasti oikealla sieraimella, jotta keuhkosi vapautuvat kaikesta ilmasta. Kun olet lopettanut uloshengitysprosessin, pidä vasen sieraimesi kiinni.
 • Käytä rengasta tai keskisormiasi lähellä vasenta sierainta. Joidenkin ihmisten on helpompi jatkaa saman käden käyttöä kummankin sieraimen tukkeutumiseen, mutta voit vaihtaa kättä sen mukaan, kumman sieraimen tukit. Jos käsivarsi väsyy, voit myös vaihtaa ne vaihtoehtoisesti.
 • Lyhyesti sanottuna, hengitä oikean sieraimen läpi. Täytä keuhkosi raikkaalla ilmalla. Sulje ensin oikea sierain ja avaa sitten vasen sierain.
 • Jatka 15 minuuttia. Voit levätä minuutin tauon joka viiden minuutin harjoituksen jälkeen. Hengitä hitaasti ulos vasemman sieraimen kautta.

Edut:

Harjoittelemalla Anulom Vilom Pranayamia noin 15 minuuttia päivässä voidaan parantaa sairauksia, kuten astmaa, keuhkoputkentulehdusta, diabetesta, migreenikipua ja kohonnutta verenpainetta tai korkeaa verenpainetta.

5. Bhramri Pranayama (mehiläishengitys):

Bhramri Pranayama

Tämä joogahengitystekniikka on saanut nimensä Intian mustasta mehiläisestä, joka tunnetaan myös nimellä Bhramri. Tämä pranayama on erittäin tehokas mielen rauhoittamisessa. Joten kun seuraavan kerran turhautut, vihainen tai ahdistunut, tiedät, mitä pranayamaa sinun täytyy harjoitella. Se on välitön stressinpoistaja ja sitä voidaan harjoitella missä tahansa – kotona, toimistossa, keittiössä tai missä tahansa muualla..

Ohjeet:

 • Ihmisen tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyan -asanassa ja sulkea sitten silmänsä.
 • Estä korvasi asettamalla peukalot niiden päälle; pidä etusormesi silmiesi päällä, estäen valon pääsemästä näkyviin ja loput sormet nenän sivuilta. Pidä jokainen pieni/nimetön sormi lähellä sierainta.
 • Hengitä syvään nenän läpi, jolloin kalvo voi liikkua alaspäin, jotta keuhkot voivat laajentua ja pakottaa vatsa ulos; tunne sitten, että rintakehäsi laajenee ja solisluusi nousevat viimeiseksi.
 • Käytä pientä/rengas sormeasi sulkeaksesi osittain sieraimen osittain pitääksesi keuhkosi ilmassa.
 • Hengitä ulos nenän kautta humistaen. On tärkeää, että huminaääni tulee kurkusta, eikä se voi kuulua osittain tukkeutuneiden sieraimien seurauksena. Toista kolme kertaa.

Edut:

Tekemällä Bramari Pranayamin voit parantaa kaikki sairaudet, jotka liittyvät silmiin, korviin, nenään, kurkkuun ja hermostoon.

6. Udgeeth Pranayama (laulava hengitys):

Udgeeth Pranayama

Udgeeth Pranayama on hyvin yksinkertainen, mutta kuitenkin yksi tehokkaimmista hengitystekniikoista ja se on osa Patanjali -joogasutraa. Tällä pranayamalla on erinomaisia ​​tuloksia verenpaineessa ja se parantaa muistia sekä keskittymiskykyä. Tässä on pranayama -jooga -askeleet tälle asennolle.

Ohjeet:

 • Ihmisen tulisi istua Sukha Asanassa tai Dhyanasanassa ja sulkea sitten silmänsä.
 • Hengitä syvään nenän läpi ja hengitä hyvin hitaasti sanoen OM. Kun lausut hitaasti OOM, anna tavun vetää ulos niin hitaasti kuin mahdollista.
 • Sinun tulisi pitää mielessäsi lausua O pitkä ja M lyhyt (“OOOOOOmm”).
 • Toista prosessi 3 kertaa noin 15 minuutin ajan.

Edut:

Tekemällä Udgeet Pranayamia voidaan parantaa kaikki kurkun ja hermoston sairaudet.

7. Pranav Pranayama:

Pranav Pranayama

Pranav Pranayama tarkoittaa sanskritin kielellä pyhää tavua OM. Tämä on viimeinen Pranayama, kuten Patanjali -joogasutrassa on keskusteltu. Tällä Pranayamalla on välitön rentouttava vaikutus, ja siksi sitä pidetään myös nopeutettuna meditaationa, joka voidaan tehdä vain 2-3 minuutissa.

Ohjeet:

 • Ensinnäkin istua hiljaa Padmasanassa, Sukhasanassa tai Vajrasanassa.
 • Normaalisti hengitä keskittämällä mielesi hengittämiseen ja uloshengitykseen.
 • On tärkeää kuvitella, että Jumala on kaikkialla ja läsnä jokaisessa hiukkasessa.
 • Tee rutiinista harjoitella tätä asanaa 3 minuutista 1 tuntiin käytettävissä olevan ajan mukaan.

Edut:

 • Tämä jooga -asana antaa fyysistä ja henkistä energiaa kehollemme.
 • Tämän jooga -asanan harjoittaminen helpottaa henkistä stressiä ja auttaa meitä voittamaan muut fyysiset häiriöt.
 • Antaa hyvää terveyttä ja auttaa vahvistamaan mieltä.
 • Meditaatio.
 • Lisää keskittymiskykyä.
 • Se auttaa rakentamaan hengellistä kehitystä ja laajentaa näkökulmiamme.

Muutamia tärkeitä ohjeita, joita on noudatettava Asanan aikana:

 1.  Harjoittele asanoja peiton päällä, joka on levitetty joko lattialle tai puutarhaan.
 2. Vältä silmälaseja asanan harjoittelun aikana. Ne voivat olla rikki tai vahingoittaa silmiäsi. Käytä mukavia vaatteita, kun harjoittelet asanoja.
 3.  Säilytä säännöllinen rutiini pranayaman tekemiseen. Ne, jotka eivät harjoittele ja harjoittele säännöllisesti, eivät saa mitään hyötyä.
 4. Paras aika suorittaa asanat on aamulla; jos et voi ottaa aikaa aamulla, muista vain harjoitella sitä tyhjään vatsaan tai vähintään kolme tuntia aterian jälkeen.
 5.  Älä koskaan vaihda asanoja. Jos teet yhden asanasarjan tänään ja toisen huomenna ja niin edelleen, et voi saada mitään hyötyä. Sinun on suoritettava samat asanat joka päivä, vaikka voit lisätä uusia asanoja rutiiniin ja suorittaa sen säännöllisesti muiden asanojen kanssa.
 6. Mitä vakaampi olet asanoissa, sitä enemmän pystyt keskittymään ja meditoimaan. Et voi menestyä meditaatiossasi ilman, että mielesi on yksisuuntainen ja vakaassa asennossa. Noudata siis asanojen säännöllistä rutiinia.

Varotoimet ja ristiriidat:

Seuraavassa on joitain varoitusmerkkejä pranayaman tekemisestä:

 • Ihmisten, joilla on tyrä, vatsahaavat, umpilisäke, kohdun tai peräsuolen prolapsit, tulee välttää Kapal Bhati pranayaman tekemistä kaikissa olosuhteissa.
 • Jopa äskettäin synnyttäneiden naisten tulisi välttää Kapal Bhati pranayaman tekemistä.
 • Raskaana olevien naisten ja kuumeisten on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen pranayaman tekemistä
 • Yli 5 -vuotiaiden ja alle 12 -vuotiaiden lasten tulisi harjoittaa anulom vilomia ja Kapal Bhatia enintään 5 minuuttia ja bhastrika pranayamaa enintään 2 minuuttia.

Vinkkejä aloittelijoille:

Seuraavat vinkit ja temput auttavat sinua saamaan mahdollisimman paljon hyötyä asanojen pranayamajoogasta:

 • Pranayaman suurimmat hyödyt voidaan hyödyntää harjoittelemalla niitä aikaisin aamulla myös tyhjään vatsaan.
 • Jos haluat tehdä sen illalla, tee se vähintään 3-4 tuntia aterian jälkeen.
 • Käytä mukavia vaatteita pranayaman aikana.
 • Tee vain niin paljon kuin kehosi kestää. Jos jokin harjoituksista tai asanoista saa sinut tuntemaan olosi raskaaksi tai epämukavaksi, lopeta heti. Pidä myös taukoja tarvittaessa.
 • Jos sinulla on jokin sairaus, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat Pranayaman käytön.
 • Istu joogamatollesi selkäranka pystyssä tai istu mukavasti tuolilla, jos et voi istua alas.

Pranayama -joogan edut:

Seuraavassa on muutamia Pranayaman etuja:

 • Kehon verenkierto paranee huomattavasti
 • Se pitää poissa kaikista sydänongelmista
 • Se rentouttaa mielen ja kehon
 • Keskittyminen paranee huomattavasti
 • Se lievittää stressiä, kohonnutta verenpainetta, masennusta jne
 • Se parantaa fyysisiä ongelmia, kuten astmaa, migreeniä, ruoansulatushäiriöitä, neurologisia ongelmia, migreeniä, masennusta jne.
 • Rakentaa itseluottamusta.
 • Vähentää ahdistusta.
 • Se parantaa kehon eri elinten toimintaa.
 • Säännöllinen pranayaman harjoittelu voi hoitaa erilaisia ​​kuulo -ongelmia.

Pranayama on ehdottoman hyödyllinen kaiken ikäisille ihmisille ja jopa ihmisille, jotka tulevat erilaisista sairauksista. Jaa kokemuksesi pranayaman harjoittamisesta alla olevissa kommenteissa, koska se motivoisi muita harjoittelemaan. Jaa myös tämä opas ja vinkit ystävillesi ja sukulaisillesi ja motivoi heitä sisällyttämään tämä hyvä tapa elämäntapaansa.

Usein Kysytyt Kysymykset & Vastaukset:

Q1. Mikä on paras aika harjoitella Pranayamaa?

V: Pranayama on lähinnä hengitysharjoitusta ja hyödyttää kehoa ottamalla puhdasta pranaa. Siksi paras aika harjoitella pranayamaa on varhain aamulla jo ennen auringonnousua, kun ilma on täysin puhdasta ja hapen määrä on myös suurin. Varhain aamulla mielemme on raikas, ja myös keho latautuu voidakseen imeä mahdollisimman paljon pranaa.

Q2. Mikä on Pranayaman prosessi?

Ans: Pranayama on muinainen käytäntö hallita pranaa (hengitystä). Siten kaikki pranayama -tyypit käsittelevät pääasiassa ilman hengittämistä ja uloshengitystä. Pranayaman prosessi voidaan luokitella neljään osaan, jotka ovat:

 • Hengitys: Happi täytetään palleassa ja vatsassa.
 • Pito: Happi kiertää kehon kaikissa elintärkeissä elimissä ja ajoneuvoissa.
 • Hengitä ulos: Kaikki likainen, sairas energia heitetään pois kehosta.
 • Pito: Keho nuorenee ja elvyy.

Q3. Kuinka kauan meidän pitäisi tehdä Pranayama?

V: Jos sinulla on riittävästi aikaa eikä sinulla ole kiire, voit mennä pidempään pranayama-sarjaan, joka sisälsi 10-15 minuutin meditaation, jota seurasi 25-30 minuutin Pranayama ja päättyi 5-10 minuutin Shavasanaan, jonka jälkeen voit harjoitella tavallisia jooga -asanoita ja harjoituksia. Jooga ja Pranayama yhdessä tekevät täydellisen harjoitussarjan, ja siksi sitä kutsutaan myös jooga Pranayamiksi.

Q4. Voitko tehdä Pranayaman ruoan jälkeen?

V: Ihannetapauksessa Pranayama tulisi tehdä aikaisin aamulla tyhjään vatsaan saadakseen suurimman hyödyn. Jos et kuitenkaan voi tehdä pranayamaa aikaisin aamulla, on suositeltavaa pitää 3-4 tunnin tauko pranayaman ja aterian välillä ja 45 minuuttia teen tai kahvin ja Pranayamin välillä ja 15 minuuttia veden jälkeen. Ei ole suositeltavaa pranayamaa heti ruoan jälkeen.

Kysymys 5. Milloin voin syödä Pranayaman jälkeen?

V: Jokaisella harjoituksella on jäähdytysaika, jonka aikana mitään ei saa syödä tai juoda. Joten ihanteellisesti ei pitäisi syödä mitään vähintään 30-45 minuuttia Pranayaman tekemisen jälkeen. Sen jälkeen voit syödä normaalia satvic -ruokavaliota.

Pranayama -joogan edut