15 idéer för julpynt på kontoret och på jobbet

Idéer för juldekoration kontorsarbetsplats festliga humöriga dekorera kollegor

Julen är precis runt hörnet och de första julbelysningarna lyser redan i staden. Feststämningen tar sakta grepp och alla upplever en slags metamorfos. Lite sockervadd och glögg kan snabbt förvandla dåligt humör till reflekterande stunder med vänner och familj. Stämningen på arbetsplatsen förändras också och de anställda ser fram emot nästa år, som förhoppningsvis blir ännu bättre. I många företag är julen ett av få tillfällen som alla anställda firar tillsammans – julfesten. För att bjuda in den goda julstämningen på arbetsplatsen är det värt att investera lite tid och kreativitet i dekorationen. Vi berikar dig med 15 idéer för julpynt på kontoret.

Idéer för julpynt på kontoret som en tävling

Idéer för juldekoration kontor arbetsplats festligt dekorera renar

Julstämningen börjar med oss ​​och med dem omkring oss. Och om du spenderar 8 timmar om dagen på jobbet, varför inte börja direkt. Det är dock inte lätt att inspirera många människor med olika personligheter och intressen att delta i sådana aktiviteter. Dessutom är det mycket troligt att inte alla skulle delta i utsmyckningen, särskilt om det inte är en rutinfråga. För att få ihop alla kring idén om julpynt kan du anordna en tävling med hela kontoret. Några team (slumpmässigt eller strategiskt) sätts ihop och var och en ansvarar för att dekorera ett specifikt område i företaget. Varje medarbetare får en uppgift och kommer att arbeta i ett team med de andra samtidigt.

Idéer till julpynt som väcker en god stämning på kontoret

Idéer för juldekoration på kontoret på arbetsplatsen

En annan möjlighet är att varje anställd kan inreda sin arbetsplats för att passa sin egen smak och med sina egna material. Så att de gemensamma rummen, korridorerna etc. inte försummas, någon bör också ta hand om dem. Vem som helst kan tillhandahålla de överblivna dekorativa föremålen för gemensam dekoration. Framför allt är det viktigt att du har roligt och inte känner dig överväldigad.

Idéer till julpynt: DIY eller köp färdigt?

Idéer för juldekoration kontor arbetsplats skrivbord advent kransljus

När det gäller julpynt finns det två alternativ: DIY eller köp dem färdiga. Om du inte har tid eller inte är en kreativ personlighet kan du alltid köpa traditionella juldekorationer och använda dem för att dekorera din arbetsyta. DIY -idéerna kräver också mer eller mindre material för hantverk och naturligtvis tid. Dessutom bidrar de kreativa fritidsaktiviteterna till att minska stressen.

idéer juldekoration kontor arbetsplats snyggt ädelt skåp

Medan för en del jul är en fredlig tid, för andra är det förknippat med många familjeförpliktelser. Om stressen i arbetet också kommer i slutet av året skulle inte alla anställda säkert vilja hantera julpyntet på kontoret. Du bör förstå detta och bara involvera volontärerna. Nu är det nödvändigt att skapa en lugn miljö som ger balans och inte skapar julstress.

idéer juldekoration kontor arbetsplats chic enkel pappersbord dekoration

Om du har tanken på att inte bara dekorera ditt skrivbord till jul, utan också att förvandla hela kontoret med dina kollegor, borde du definitivt ha diskuterat idén med din chef först. Om du är ensam på ditt kontor kan du naturligtvis låta din kreativitet gå fri.

Idéer för julpynt på kontoret som inte stör arbetsmiljön

idéer juldekoration kontor arbetsplats bord dekoration papper figurer snöflingor

Knappt någon är ensam på sitt kontor idag. Idéerna till julpynt bör först och främst vara mycket genomtänkta och diskuterade och reglerade med de anställda. Om den ena eller andra dekorationen kan skada hälsan, företaget eller arbetsmiljön är det olämpligt. Likaså bör det inte framkalla negativa associationer hos den ena eller den andra kollegan. Du bör också vara uppmärksam på föremål och dekorativa element som ger ljud. Dessa kan upplevas som särskilt irriterande under arbetet.

idéer juldekoration kontor arbetsplats papper krans god jul

Andra dekorationer som rör sig, lyser eller blinkar kan förhindra arbete och i sin tur störa arbetsmiljön. De aromatiska ljusen och andra som utstrålar mysiga juldofter används inte alltid av alla. För den ena är de mycket motiverande, för en annan fastnar dessa dofter i näsan och kan till och med orsaka huvudvärk. Därför är det bättre att diskutera med kollegor som gillar vad eller inte tål det alls.

idéer juldekoration kontor arbetsplats lampor fairy lights belysning

Du bör inte bara vara uppmärksam på vad du dekorerar kontoret med, utan också hur du fäster de dekorativa elementen. Ett brett utbud av festlig belysning som sagoljus, ljusbågar och andra är vanligtvis utrustade med en kabel för uttaget. Detta kan vara irriterande eller till och med en stötesten, särskilt när det finns kundtrafik. Dessutom är expansiva arrangemang inte en bra idé om det inte finns så mycket plats i rummet.

idéer juldekoration kontor arbetsplats hängande julgransdekorationer godisrör

För det mesta är den hängande dekorationen en bra idé om den placeras i rätt höjd. Tak av gardintyp är särskilt lämpliga för detta ändamål, eftersom dekorelementen kan hängas mellan panelerna utan att behöva borra taket ytterligare. Dekorativa band eller transparent fiskelinje kan användas för detta.

idéer juldekoration kontor arbetsplats dörr glas dekorera loop

Dörren på kontoret kan också dekoreras till jul. En särskilt uppfinningsrik idé är att knyta en dekorativ rosett till den med ett brett rött band. På avstånd ser dörren ut som en enorm present. Efter semesterperioden tas fören helt enkelt bort utan att lämna några spår på ytan.

Juldekorationer: Att välja en julgran

idéer juldekoration kontor arbetsplats julgran liten konstgjord

En julgran ska inte heller saknas på kontoret. Detta är en oskiljaktig del av juldekorationen och gör dig direkt på gott humör. Särskilt i arbetsmiljön och av miljövänliga skäl klarar sig allt fler människor utan en riktig julgran. Det är synd när man tänker på att det tar trädet cirka 12 år att glädja oss människor och det måste dö för det. Lyckligtvis blir de falska alternativen mer populära och fler och fler designers och tillverkare erbjuder intressanta modeller på marknaden.

idéer juldekoration kontor arbetsplats julgranpapper kartong wellpapp

Förutom julgranarna i plast, som finns i en mängd olika storlekar och varianter, finns det även versioner av andra material. Julgranar av kartong, papper eller wellpapp är särskilt populära bland designorienterade människor. Dessa är gjorda av återvunnet Kraftpapper och är därför miljövänliga. De kan dekoreras som den vanliga julgranen och kommer säkert att bli iögonfallande.

idéer juldekoration kontor arbetsplats dörr julgran fairy lights

Du kan också skapa en alternativ julgran själv av olika material. Här implementeras den kreativa idén för juldekorationer på en dörr och en glödande julgran är gjord av bara en lampsträng och många julbollar. Beroende på hur mycket utrymme som finns på kontoret och var granen är placerad kan anställda välja den ena eller den andra varianten.

idéer juldekoration kontor arbetsplats julgran stor