Dessa DIY juldekorationsidéer med citrusfrukter utstrålar en underbar atmosfär

Juldekoration med apelsiner för att knyta torkade apelsinskivor

Är du en av dem som vill fylla semestern i december med tradition? Att festligt dekorera dina egna fyra väggar är utan tvekan en av de ritualer som förskönar vårt hem, skapar en mycket speciell atmosfär och får oss på ett avslappnat humör. Om du verkligen tycker om att sitta vid köksbordet för att utföra fantastiska DIY -projekt, hittar du massor av inspirerande idéer för juldekorationer med apelsiner och andra citrusfrukter i detta inlägg. De kan användas för att göra vackra och härligt doftande dekorativa element för adventstiden.

Tinker juldekorationer med apelsiner – krans av torkade apelsinskivor

grangröna torkade apelsinskivor juldekorationer tinkerkrans

Fyll din lägenhet med julstämning och gör en vacker, doftande juldekoration av torkade apelsinskivor. Denna krans av apelsinskivor kan dekorera trapphuset, väggarna eller fönstren i ditt hem. Tänk på att på grund av den tid det tar att torka apelsinerna tar det några dagar att slutföra projektet.

Nödvändigt material:

Apelsiner eller klementiner

Bakplåten

Bakplåtspapper

Pappershandduk

Garn / band / sladd

nål

sax

Juldekorationstråd en krans av torkade apelsinskivor

Det första steget i att göra juldekorationerna från apelsiner är att torka apelsinskivorna. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka dem i en förvärmd ugn på 100 grader i 2-3 timmar. Vänd skivorna emellanåt. Så snart kanterna blir något bruna tar du ut plåten ur ugnen och lämnar apelsinskivorna på ett galler i 2-3 dagar.

Hantverk idéer barn juldekoration apelsiner citrusfrukostkrans

Här krävs lite tålamod. Massan måste torka helt, annars kommer den att riva vid trådning. Om du vill ha en mer intensiv doft kan du lägga några droppar eterisk olja på skivorna innan de torkas. Nu kan du trä de torkade apelsinskivorna på ett snöre. Klipp sladden till önskad längd och bind sedan ihop de två ändarna.

juldekoration apelsinskal stansa ut fräsar grenar krans

Vackra juldekorationer kan också skapas av apelsinskal. Kassera inte dem på grund av detta. Med skalet av citrusfrukterna och olika kakskärare kan du skapa snygga dekorativa element som du sedan kan montera till vackra kransar eller använda dem ensamma som chica smycken till julgranen. När du skalar av citrusskalet, försök att hålla det så oskadat som möjligt. Ha olika miniklippare redo – bokstäver, pepparkaksmän, stjärnor, klockor etc..

julgarland diy -projekt med barn apelsinskal som dansar ut bokstäver figurer

Lägg skålarna på en bit hushållspapper och klipp ut önskad form. Trä vinterformarna och lägg kransen mellan 2 ark bakpapper. Så att den självgjorda juldekorationen med apelsiner torkar platt, lägg några tunga böcker på den. Så snart citrusskalet är torrt kan du använda det för att dekorera var du vill eller ge en kärleksfull och personlig present till en god vän.

Gör en juldekoration av en orange krans

Låt din kreativa fantasi springa iväg när du designar kransarna med citrusfrukter. Kombinera de doftande apelsinskivorna eller skalen med rosmarinkvistar, handgjorda tredimensionella figurer från kanelstänger som svenska Himmeli, tygband, torkad frukt, stjärnanis, etc..

Juldekoration apelsinskivor Himmeli gör kanelstänger krans

Himmeli kanelstänger apelsinskivor skapar juldekoration

apelsiner juldekoration krans rosmarin torkade apelsinskivor tygband

juldekoration apelsiner kanelstänger rosmarin krans DIY

Juldekoration apelsinskivor tinker lagerblad krans

krans naturmaterial kottar juldekoration apelsinskivor

juldekoration torkade apelsinskivor kanelstjärnanis chilipeppar

Bra hantverksprojekt för julpynt med apelsiner – krans av gröna grenar och citrusfrukter

tinker dörrkrans apelsiner juldekoration idéer eukalyptus

Apelsiner, citroner och klementiner är också särskilt lämpliga för att göra och dekorera adventskransar. En sådan krans skär en fin figur på entrédörren och välkomnar dina gäster. Men det är också en naturlig och harmonisk bordsdekoration under adventstiden. För detta fantastiska hantverksprojekt behöver du en kransram eller ring, blomsterhandlare, färska gröna kvistar och små citrusfrukter. Först måste du väva grangröna eller andra gröna grenar i ramen i en riktning tills den inte längre syns. För att fästa mini -apelsinerna måste du sticka två bitar av tråd tvärs genom frukten och linda de utskjutande ändarna runt granen.

juldekoration apelsiner eukalyptustrådskrans hantverksmaterial

tinker juldekoration med apelsiner färska eukalyptuskvistar

Eucalyptus tråd julkrans citrusfrukter dekoration tinker

apelsin juldekorationskrans gör dig torkade skivor av citrusfrukter

Skapa julpynt från apelsiner

apelsiner som torkar juldekorationer kanelstänger band DIY

Du kan kombinera de torkade skivorna av citrusfrukter med andra kryddor och använda dem för att trolla fram vackra, doftande smycken till julgranen. Trä helt enkelt apelsinskivorna på en bit presentband och binda kanelstänger mellan de enskilda fruktskivorna. Oavsett om du vill göra prydnadsföremål i flera delar och hänga upp individuella apelsin- och citronskivor som julgransdekorationer, utstrålar dekorationen med citrusfrukter en magisk julstämning.

juldekoration apelsiner gran träd prydnader torkade apelsinskivor

Juldekoration apelsinskal som slår ut stjärnsmycken

DIY apelsinskal prydnad julgran kakskärare stjärna sisal

smycken tinker citroner tygband juldekorationer citrusfrukter diy

Dessa vackra citronprydnader är en aromatisk och billig juldekoration. Skär av toppen av citronen och skeda ut fruktköttet. Använd ett spetsigt föremål för att göra ett hål genom citronen. Använd ett träspett för att trä ett vackert hängande band. Säkra citronhalvan med en knut och upprepa samma process med den andra halvan. De förtrollande citronprydnaderna kommer säkert att locka allas uppmärksamhet.

gran träd smycken diy juldekorationer citron spett tyg band

Julpynt med apelsiner och kanel – naturlig rumsdoft för en härlig julstämning

juldekoration apelsiner med kryddnejlika dekorera mönster

juldekoration orange kryddnejlika mönster bordsdekoration vintrig aromatisk

apelsiner repa juldekorationer infoga kryddnejlika

Servettring med julsmaker

tinker servettring bord dekoration doftande jul dekoration apelsiner kanel

juldekoration apelsiner torkade stjärnanis kanelstänger doftande

Gör en lykta av ihålig apelsin

Juldekoration orange telyshållare klipp ut skalskal