Modern adventskrans för en vacker juldekoration – 20 inspirationer

Moderna adventskransidéer-gröna blad-ljusstake-smycken-vackra-juldekorationer

Julen närmar sig sakta och du bör redan nu överväga årets julpynt. En viktig del av detta är adventskransen som ska vara klar senast i slutet av november. Den klassiska adventskransen är vanligtvis gjord av grangröna, tall-, gran- och barrgrenar och fyra ljus. Istället för de traditionella adventskransarna, dock, a modern adventskrans föredraget som passar bra med en modern inredning. I artikeln hittar du några idéer och tips om hur du kan göra moderna adventskransar själv.

En modern adventskrans och hur den skiljer sig från den klassiska

Moderna adventskransidéer-kreativa-glas-vatten-ljus-kransar-träpärlor-moderna

De moderna adventskransarna skiljer sig från de klassiska främst i de material som används och deras design. Medan den traditionella adventskransen har en rund form, kan den moderna vara långsträckt, oval eller till och med lite kaotisk. Du kan också avvika från det klassiska färgschemat med den moderna adventskransen och använda ljusa färger istället. Du kan välja olika storlekar och färger för ljusen och dekorera dem med dekorativa element.

Modern adventskrans med brandskydd

Modern adventskrans själv-tinker-glas-flaskor-numrerade-vinterfärger-vit-blå-grå

En viktig aspekt när du gör adventskransen själv är de nödvändiga säkerhetsåtgärderna. Materialen bör väljas så att det inte finns någon risk för brand. Ljusen ska antingen placeras på underlägg eller vara självsläckande. Om du vill utforma adventskransen modern och med brandskydd, kan du använda små flaskor av glas eller glasflaskor som ljusstakar, vilket avsevärt minskar risken för brand.

Julpynt med stjärnor – gör attraktiva smycken

Juldekorationer inuti – vad ska man se upp för att skydda husdjur?

Gör julpynt själv – kyssboll som ett alternativ till dörrkransen

Modern design av en adventskrans gjord av naturmaterial

Moderna adventskransidéer-naturmaterial-brun-vit-juldekoration

En modern adventskrans kan också tillverkas av naturmaterial som grenar och kottar, men den bör ha en anpassad design. Om du bestämmer dig för till exempel de bruna grenarna ska du välja ljusen i en neutral färg och inte fästa grönt på adventskransen.

Gör moderna adventskransar själv – inspirationer

Moderna adventskransidéer-rund-avlång-trä-tall-kottar-målade-trä-stam-juldekoration

Om du vill designa adventskransen på ett modernt sätt kan du låta din kreativitet gå fri och lägga till din egen till de befintliga idéerna. Här har vi presenterat två vackra idéer som inspiration – en för en adventskrans i en rund bricka och en med en trästam och kottar.

Gör adventskransen själv

modern-advent-krans-självgjorda-mossa-barrträd-kottar-vita-ljus-jul-dekoration-idé

En modern adventskrans med naturgrönt kan designas mycket billigt eftersom du kan hitta materialen i naturen. Adventskransen kan antingen utformas som ett bordsarrangemang eller hängas från taket på breda band.

Idéer för moderna adventskransar med succulenter

modern-advent-krans-tinker-modern-advent-krans-idéer-jul-saftiga-ljus

Istället för den traditionella granen kan en modern adventskrans dekoreras med succulenter och vintergröna krukväxter. De gröna växterna kombinerar vackert med ljus i ljusa pastellfärger, som kan anpassas till inredningen eller väggfärgen.

Modern adventskrans med husväxter – nödvändiga material

modern-advent-krans-material-jul-bollar-mossa-succulenter-ljus-modellering lera

För en modern adventskrans med succulenter är det första du behöver en tallrik eller en bricka som kommer att fungera som grund. Du behöver också önskade succulenter, några julbollar, lite mossa, modelleringslera och naturligtvis de fyra ljusen.

Gör den moderna adventskransen själv

modern-advent-krans-lila-advent-krans-modern-gör-det-själv-idéer-saftiga-mossa

En modern adventskrans på en tallrik eller bricka är väldigt lätt att göra. Ett blomsterarrangemang ska göras av växterna och fästas på brickan tillsammans med ljusen med hjälp av modelleringslera. Observera att ljusen ska fästas ordentligt så att de inte kan stickas.

Designa den moderna adventskransen i lila

modern-advent-krans-långsträckt-lila-sten-vit-mossa-paljett-band-ljus

Om du vill lägga lite gnista till adventskransen kan du antingen köpa ljus med glitter eller dekorera tallriken med paljetter. Mousserande rosetter och band skapar också en liknande effekt och gör iögonfallande julpynt.

Hängande adventskrans som julpynt

modern-advent-krans-bindande-hängande-advent-kransar-moderna-idéer-kvistar-ängel-papper

För småbarnsfamiljer rekommenderas en hängande adventskrans, som är utom räckhåll för barnen. Till exempel kan den hängas på en takkrok, vilket säkerställer barns säkerhet. I det här fallet bör du dock göra adventskransen så lätt som möjligt och fästa den väl i taket.

Material och instruktioner – gör en hängande adventskrans

modern-advent-krans-gör-det-själv-pyssel-blad-saftiga-instruktioner-material-steg

Här hittar du enkla instruktioner för en hängande adventskrans gjord av gröna grenar. Det gröna kan vara antingen konstgjort eller fräscht, med friskheten som ger en behaglig doft. Förutom grenarna krävs silvertråd, myrttråd, floratape, tång, ljus och dekorationer efter eget val för adventskransen.

Använd bärgrenar till juldekorationen

modern-advent-krans-hängande-advent-krans-modern-konstgjord-bär-grenar-röda ljus

Den hängande adventskransen tar ingen plats på bordet och passar bra för mindre lägenheter. Om du vill använda den för en färg accent i interiören kan du använda konstgjorda bärgrenar och färgade ljus, som omedelbart kommer att bli ett blickfång.

Designa din hängande adventskrans på ett modernt sätt

modern-advent-krans-idé-jul-dekoration-bord-vaser-hängande-advent-krans-modern

En hängande modern adventskrans ska inte nödvändigtvis hängas i taket. Olika metallställ som adventskransen är placerad på är lämpliga för modern design. Metallstället kan antingen placeras på golvet eller på ett sidobord.

Modern adventskrans – en enkel idé

modern-advent-krans-gör-det-själv-lätt-naturliga-material-kvistar-pinecone-ljus

Om du vill designa adventskransen på ett modernt sätt, men saknar tid, kan du imitera denna mycket enkla och snabba idé. Du kan använda en silverbricka som bas, dekorera den med kvistar och kottar och fäst de fyra ljusen på den.

Modern adventskrans med reducerad design

modern-advent-krans-tunna-kvistar-advent-krans-trä-idéer-ljus-grå-siffror-advent

En modern adventskrans med en puristisk design passar perfekt i en minimalistisk inredning. Färger som vitt, grått, brunt och beige talar för stil och elegans och kan vanligtvis enkelt anpassas till en modern inredning.

Gör en adventskrans själv eller med barn

modern-advent-krans-trä-kvistar-bindande-dekorera-papper-stjärnor-pyssla-ljus-numrering

Du kan också göra dekorationen till den moderna adventskransen själv eller tillsammans med barnen. Olika figurer som stjärnor av vit kartong eller papper kombinerar vackert med en krans av naturliga grenar. En annan bra idé är de små siffrorna för varje advent, som kan fästas på de enskilda ljusen.

Modern adventskrans med olika ljus

modern-advent-krans-idéer-olika-ljus-former-färgglada-trä-pärlor-tallkottar

En modern adventskrans kan utformas i vilken form som helst på en liten skifferplatta och dekoreras med träpärlor istället för julbollar. Valet av snygga ljus i olika former säkerställer också en modern design, eftersom den traditionella adventskransen är utformad med fyra identiska ljus.

Dekorera ljus eller ljusstake för att matcha adventskransen

modern-advent-krans-trä-design-tallrikar-olika-ljus-dekoration-trä-smycken

Om du gör adventskransen själv kan du vara kreativ och designa ljusen och brickan efter dina önskemål. Om du vill klara dig helt utan en grön adventskrans kan du använda en skål eller bricka av trä och dekorera den som du vill.

Modern adventskrans med glitter att göra själv

modern-advent-krans-silver-rund-tallrik-glittrande-jul-dekoration-värmeljus-värmeljusglasögon

Du kan göra en modern adventskrans, som kan designas på några minuter, från juldekorationer som stjärnor, kottar, granar, snöflingor och renar. För en gnistrande effekt kan du använda smycken med lite glitter. Istället för stora ljus kan enkla värmeljus i dekorerade värmeljusglas också användas, med vilka det inte finns någon risk för brand.