Alice i underlandet kostym – 30 idéer för barn och vuxna

Alice i Underlandet dräkt karneval familjetema

Oavsett om det är karneval eller helt enkelt för en temafest, är temat “Alice i underlandet” perfekt för att göra kreativa kostymer själv. Den populära boken och de många filmatiseringarna erbjuder en mängd intressanta karaktärer att återskapa. Det är därför vi har många bra idéer för en Alice i underlandet kostym sätts ihop för vuxna och barn att använda som inspiration för nästa kostymfest.

Alice in Wonderland -kostym för kvinnor för Mardi Gras

Alice i Underlandet kostym blå-klänning-vit-förkläde-cheshire katt

Disney -filmerna har länge ansetts vara en klassisk inspirationskälla när det gäller karnevalskostymer. Alice i Underlandet är en atypisk historia med många intressanta och konstiga karaktärer som lever i en fiktiv värld. Det är just skillnaderna i karaktärer som gör dem så intressanta och populära bland barn och vuxna runt om i världen. Huvudpersonen, Alice, är en tjej med blont hår som erbjuder en bra idé om karnevalskostymer för kvinnor eller flickor.

Gör Alice i Underlandet -dräkten själv – funktioner

Alice i Underlandet kostym klänning-alice-förkläde-rosett

I den animerade filmen bär Alice en ljusblå klänning med ett vitt förkläde, vita strumpbyxor och svarta skor. Som smycken har hon ett svart hårband med en rosett i sitt blonda hår. Om du vill göra klänningen till Alice i Underlandet -dräkten själv kan du antingen sy den eller helt enkelt krydda en matchande klänning från garderoben.

Star Wars -kostymer för karneval – 20 kreativa idéer för karnevalskostymer

Gruppdräkter för karneval – 20 idéer för familjekarnevalskostymer

Karnevalskostymer – 24 ovanliga idéer från filmerna

Kombinera Alice-kostym med smink

Alice i Underlandet kostym smink-alice-rosa-kinder

Som ett komplement till Alice-dräkten kan du också applicera smink för att matcha. Börja först med lite rosa för kinderna och en mörkare rosa nyans för läpparna. Måla sedan ögonen med ljusblå ögonskugga, applicera lite mascara och du är klar.

Roliga Alice i Underlandet -dräkter

Alice i underlandet kostym-rolig-idé-stor-alice-hus

Med ett roligt inslag blir varje karnevalskostym ännu mer intressant och iögonfallande. Till exempel kan du göra huset till den vita kaninen av kartong förutom Alice i Underlandet -dräkten och använda den för att reproducera den vuxna Alice.

Alice i underlandet syskendräkter

alice-in-wonderland-kostym-syskon-klänning-alice-girl-bunny-boy

Det finns många karaktärer i Lewis Carroll -historien som kan efterliknas tillsammans för kreativa gruppdräkter. För syskon kan du kombinera Alice in Wonderland -dräkten med den vita kaninens, Cheshire -kattens eller den galna hattens hatt.

Idéer till Alice i Underlandet -dräkten – den vita kaninen

alice-in-wonderland-kostym-gör-själv-barn-marsch-kanin

Den vita kaninen från historien är en söt idé till Alice i Underlandet -dräkten. Du kan välja mellan utseendet från animationsfilmen och den här från filmen. En mörkblå kavaj med röd fluga eller röd väst med mörk fluga – valet är ditt.

Vit kanindräkt för barn och vuxna

alice-in-wonderland-kostym-kanin-klänning-öron-pocket-watch-make-up

Den vita kaninkostymen för Mardi Gras passar både spädbarn eller barn såväl som vuxna. För män består kostymen av en vit skjorta, byxor och en kavaj. Kvinnor kan däremot ersätta byxorna och skjortan med en klänning och strumpbyxor.

Alice i Underlandet kanin kostym

alice-in-wonderland-kostym-kanin-kostym-diy-mars kanin-karneval

Men om du inte har lämpliga kläder i önskade färger kan du också använda färger och klänningar efter eget val. I det här fallet bör du dock hitta lämpliga tillbehör eller göra hantverk som du kan känna igen som den valda figuren.

Gör Alice i Underlandet -dräkten själv – den vita kaninen

alice-in-wonderland-kostym-damer-kanin-fickur-öron-kjol

Den vita kaninen från Alice i Underlandet har alltid bråttom och bär därför en stor fickur. Klockan och kaninöronen är de viktigaste elementen i den vita kaninkostymen. I det följande hittar du två instruktioner om hur du enkelt kan göra dessa själv.

DIY kaninöron för kaninkostymen

alice-in-wonderland-kostym-kanin-öron-tinker-pannband-pip-rengörare

För att skapa öronen behöver du ett pannband och några vita pipstädare. Ta först två rörrensare och sätt ett “X” på toppen. Vrid sedan ihop det tills du får en “V” -form. Vik nu ändarna runt pannbandet väl för att hålla dem på plats. Vik sedan en annan rörrengörare på mitten och klipp den mellan det stora örat. Upprepa för det andra örat och de enkla kaninöronen är klara.

Tinker fickur

alice-in-wonderland-kostym-smycken-kanin-pocket-watch-tinker

Förutom kaninöronen behöver denna Alice in Wonderland -dräkt även fickuret. Du kan göra en enkel klocka av ett runt skumämne, guldpapper, en urmall och guldband.

Alice i Underlandet kostym för män – hattaren

alice-in-wonderland-kostym-tema-karneval-grupp-kostymer

En av de mest populära kostymerna för Alice i Underlandet för män är Mad Hatter. I Disney -animerade filmen har hattaren vitt hår och bär en grön topphatt som är märkt ”10/6”. I filmen av Tim Burton, å andra sidan, ser hattaren, spelad av Johnny Depp, lite mer excentrisk ut och det här utseendet är därför att föredra för kostymen till Mardi Gras.

Mad hattare kostym

alice-in-wonderland-make-your-own-hat-maker

För att göra hattens Alice i Underlandet -kostym själv behöver du mycket kreativitet och många olika kläder. De viktigaste funktionerna är topphatten, jackan med spetsar på ärmsluten och den färgglada fluga.

Hattmössa med peruk

alice-in-wonderland-kostym-hattare-diy-kostym-peruk

Kvinnor kan också klä ut sig till hattaren för Mardi Gras eller vid något annat tillfälle. När det gäller kläder kan du också improvisera och använda kläder från din egen garderob. Med en orange peruk, ett DIY -patronbälte med trådrullar och en cylinder får du den galna hattmotorn.

Hattmössa med smink

alice-in-wonderland-costume-mad-hatter-costume

En annan viktig del av hattaren som Johnny Depp spelar är smink. Hattmakarkostymen är komplett med rätt färger för ansiktet. För detta behöver du en vit primer, ögonskugga i blått, rött och rosa, samt rosa läppstift och rodnad.

Make up the mad hatter – instruktioner

alice-in-wonderland-costume-mad-hatter-make-up

För att göra upp den galna hattens ansikte bör du först täcka hela ansiktet med en vit bas och avsluta med pulver. Gör sedan ögonens vattenlinje med vit eyeliner. Gör sedan upp det vänstra ögonlocket med blått och det högra med lila ögonskugga. Applicera lite rött under ögonen och på kinderna och smink läpparna med rosa läppstift. Slutligen kan du antingen applicera orange smink på ögonbrynen eller klistra rött hår på dem.

Queen of Hearts Alice in Wonderland -kostym för Mardi Gras

alice-in-wonderland-kostym-drottning-av-hjärtan-kostym-smink

Den andra Alice i Underlandet -dräkten som bara är lämplig för kvinnor är hjärtans drottning. Den finns i många olika varianter och du kan vara kreativ med att göra kostymen själv. En viktig del av denna dräkt är återigen rätt smink.

Queen of Hearts -dräkt med smink

alice-in-wonderland-kostym-drottning-av-hjärtan-smink-instruktioner

Här hittar du detaljerade instruktioner för Queen of Hearts smink. Beroende på din sminkupplevelse kan dessa instruktioner vara väldigt enkla eller lite krävande, men med lite övning kommer du säkert att lyckas. Men om du inte kan sminka dig själv, be en vän om hjälp.

Queen of Hearts smink inspirerad av filmen

alice-in-wonderland-kostym-smink-dam-av-hjärtan-ögon-läppar

I Tim Burton-filmen för Alice i Underlandet har Queen of Hearts ett strikt utseende, som du behöver en specifik smink för. Röda drottningens ansikte är grönt igen, ögonlocken är helt påhittade med blått upp till ögonbrynen och munnen är målad som ett hjärta. Röda drottningen har ett litet födelsemärke på vänster kind.

Gör din egen Alice in Wonderland Queen of Hearts -dräkt

alice-in-wonderland-kostym-lady-of-hearts-costume-collar-cards

Det finns många alternativ för Queen of Hearts Alice i Underlandet -dräkten. Färgerna, där rött och svart dominerar, är viktiga. En bra DIY -idé för kostymen skulle vara en krage av kort som du kan göra själv med spelkort och en häftapparat.

Tillbehör till drottningen av hjärtan

alice-in-wonderland-kostym-dam-av-hjärtan-kläder-idéer-tillbehör

Hjärtformade motiv och element spelar en viktig roll i drottningen av hjärtan. Om du syr kostymen själv kan du tänka på några hjärtan av filt till klänningen eller kjolen. Du kan också krydda tillbehören med mottot, till exempel med spelkort.

Hjärtans drottning och Kung av hjärtans kostymer för barn

alice-in-wonderland-kostym-drottning-av-hjärtan-kung-av-hjärtan-idéer

Och vad är en drottning utan sin kung? Hjärtans drottning och Hjärtans kung presenterar en underbar idé för partnerdräkter för barn eller vuxna. Röda kläder, sceptrar med hjärtan och handgjorda kronor är allt du behöver.

Enkel Alice i Underlandet -dräkt från kortsoldater

alice-in-wonderland-kostym-kort-soldat-vit-t-shirt-spadas

Om du inte har tid för lång förberedelse inför karnevalen eller temafesten kan du göra en snabb kostym som kortsoldat själv. För detta behöver du en vit t-shirt som du kan dekorera med självhäftande film som ett spelkort.

Alice i Underlandet -dräkter för vuxna

alice-in-wonderland-kostym-enkla idéer-hattare-flinande-katt

Även om Alice i Underlandet är en barnbok, gillar vuxna också att klä ut sig till bokens mest populära karaktärer. Med kläder i rätt färger och lämpliga tillbehör kan du spara mycket pengar på köpta kostymer och ändå se bra ut på kostymfesten.

Populära idéer för Alice i Underlandet -dräkten – Cheshire Cat

alice-in-wonderland-kostym-cheshire-katt-gör-det-själv-smink

En annan populär karaktär från historien är Cheshire Cat. Den kännetecknas av sin stora, leende mun och tvåfärgade päls. Alice i underlandet-dräkten till Cheshire-katten kräver därför bra smink eller åtminstone en mask.

Gör Cheshire Cat -kostymen själv

alice-in-wonderland-costume-cheshire-cat-costume-make-yourself

Cheshire -katten som kostym är en populär idé för barn. För att göra kostymen själv kan du använda en blus i lila och dekorera den med konstgjord päls i en ljusrosa nyans med ränder. Svansen och öronen kan också tillverkas av samma material.

Cheshire kattdräkt för barn

alice-in-wonderland-costume-cheshire-cat-costume-accessories-diy

Det viktigaste kännetecknet för Cheshire -katten är leendet. Om du vill göra Alice i Underlandet-dräkten utan smink, kan du göra flin själv. Klipp först ut mallen från Katon och papper, måla sedan tänderna med en svart penna och fäst dem på en träpinne.

Partnerdräkter från Alice in Wonderland

alice-in-wonderland-kostym-gör-själv-idé-tvillingar

Tvillingarna Diedeldei och Diedeldum är en bra idé för partnerdräkter från Alice i Underlandet. Dräkten passar perfekt för syskon eller bröder och passar både tjejer och pojkar.

Gör tvillingarna Alice i underlandet kostym själv

alice-in-wonderland-kostym-tvillingar-diedeldei-diedeldum

För att perfekt imitera kostymerna från Diedeldei och Diedeldum behöver du gula T-shirts med vit krage och blå rosett, röda byxor och röda kepsar. Dekorera mössorna med en gul flagga och tvillingarna Alice i Underlandet -dräkten är klara.