Gör hantverk för Mardi Gras med barn i grundskolan – idéer för färgglada dekorationer och festtillbehör

Mardi Gras är verkligen en färgstark tid som både vuxna och barn njuter av. Det är spännande, roligt och ibland lite galet att klä ut sig och glida in i olika roller. Carnivalfestivalens magi finns naturligtvis inte bara i de fascinerande kostymerna. Hemma, på dagis och i skolan gillar folk särskilt att måla och göra hantverk under denna tid. I dagens inlägg har vi sammanställt bra idéer för karnevalhantverk med barn åt dig. Följande idéer för karneval är främst avsedda för barn i grundskolan, men kan också roa yngre barn med lite stöd från dig.

Mardi Gras pyssla med barnkalas krans

Färgglada skakburkar för karnevalskramp med barn

pärlkransar karnevalfärger glitter karnevalsdekorationer pysslar med barn

Om du letar efter idéer för karnevalhantverk med barn, är du bortskämd med valet och måste välja något som passar ungdomarnas ålder från det stora utbudet av aktiviteter för barn. Barn i förskole- eller grundskoleåldern har redan förvärvat mycket färdigheter och kan behärska de flesta hantverksprojekten för det mesta på egen hand, vilket du naturligtvis kommer att vara mycket stolt över senare. Vår första slöjdidé är lika färgstark som själva karnevalsäsongen. Vad sägs om ett glitterskakerglas??

Skakande glas kransfigurer glitter för karnevalhantverk med skolbarn

Det skakande glaset är i sig en fantastisk karnevalsdekoration, som inte bara pryder bankettbordet och fönsterbrädan, utan också uppfattas som en hantverksidé för karnevalen som spännande och på något sätt magisk av ungdomarna. För ett fantastiskt blickfång behöver du en ren murad burk med skruvlock, vatten, flytande glycerin och skräpdekoration. Glitter och pärlor som barnen kan klippa från ett karnevalpärlhalsband är mer än tillräckligt.

Gör hantverk för Mardi Gras på dagis – hantverksidéer för masker, tillbehör och dekoration

6 idéer för fantasifulla tillbehör för karneval -pyssel med barn

Barnkarnevalsmask – 22 idéer för hantverk & uttrycka

Gör slem till Mardi Gras med barn

gör slem själv utan boraxfärg

Låt nu ditt barn fylla glaset med vatten nästan till brädden och tillsätt lite glycerin. Glycerin förhindrar att glitteren sjunker snabbt. Skruva fast glaset och testa för första gången om det är tätt. Sedan kan du täta locket på kanten med vattentätt flytande lim. Häll allt i glaset till ditt hjärta som är vackert färgat och gör dig på gott humör. Du hittar inte den här modelleringslera som du ser på bilden ovan är lika färgstark och fascinerande?

hantverk för karnevalslime melber gör spel för barn

Slemfenomenet har nått oss under en tid. Att göra slem själv har utlöst en enorm trendvåg runt om i världen och kommer definitivt att förbli på mode ett tag. Medan knådning i barndomen främjar finmotorik och utvecklar kreativitet, har skolbarn jättekul att göra klibbiga goo själva. Det finns många möjligheter och recept med vilka du kan göra slem i ljusa färger med barnen till Mardi Gras. Det finns verkligen inga gränser för fantasin här och ibland finns det verkligen inget bättre än att gräva genom glittrande glitter.

Tinker med toalettpappersrullar för karneval med barn i grundskoleåldern

hantverk idéer karneval fest konfetti kanon washi tejp

Tomma toalettpappersrullar är ett populärt och billigt hantverksmaterial som kan användas för att skapa många saker att leka med och dekorera med. Dessa konfettikanoner är utan tvekan en av de bästa hantverksidéerna för karneval. Konfettiregnet som översvämmar festlokalen kan ibland göra det svårt att städa efter festen, men det är definitivt värt det roliga. Om du vill göra en konfettikanon för karneval behöver du tomma toalettpappersrullar, konfetti, ballonger och färgstark tejp.

karneval tinker toalettrullar maskeringstejp konfetti kanon

Barn i denna ålder kan göra detta enkla och stora hantverksprojekt helt själva. Först och främst måste toalettrullen, som faktiskt fungerar som en kanonkropp, piggas upp till ditt hjärta. Det är upp till dig om du använder färgat papper för limning, låter barnen måla rullarna själva eller kanske täcker dem med washi -tejp med färgglada och roliga motiv. Nu måste ditt barn klippa av spetsen på en ballong och lägga den över toalettrullen. Det är bäst att fixa ballongen med lim. Nu är det bara att fylla den färdiga kanonen med konfetti av alla slag och dra i ballongen.

Tinker med byggpapper för karneval med barn

clown kostym idé med barn för karneval pompon party hatt

Clownen är en av karnevalsäsongens klassiska figurer. Det är inte ovanligt att ungdomar drömmer om att glida in i en brokig kostym. Om du håller på att göra en slående färgglad clowndräkt med din dotter eller son, behöver du också motsvarande tillbehör som gör den glödande figuren så fascinerande. Så du kan göra en vacker clown eller festmössa för karneval. Barnen kan forma en hatt i den färg de väljer och dekorera den enligt sina egna kreativa idéer. Pomponer, rörstädare, spetsar etc. är särskilt lämpliga. Stans festhatten på båda sidor, fäst elastiskt band och den roliga clownhatten är klar.

Gör en mask med barn

hantverksidéer för karneval för barn i grundskolans ansiktsmask

Inte bara för karneval utan även för Halloween och olika temafester är maskerna en viktig del av festkläderna. Beroende på vilken karaktär du vill förvandla till karnevalsfesten är maskerna ett bra tillbehör som kompletterar kostymen och ger bäraren ett unikt utseende. Underbara ansikts- och ögonmaskar kan tillverkas av papper och ett gummiband. Med rätt mallar kan masken klippas ut snabbt och behöver bara dekoreras individuellt.

Hantverk för karneval med barn grundskolans ögonmask vaxkritor

Barnen kan uppnå denna ursprungliga och attraktiva färggradient på ett sätt som är ovanligt för dem, men som utan tvekan kommer att fascinera dem. Skaffa vaxkritor i olika färger för denna karnevalshantverksidé och låt barnen vässa dem med skärpan. De färgade flisarna som blir kvar efter slipning är grunden för färgprovet. Låt barnen sprida ut dem på en bit vaxpapper. Lägg kartongen ovanpå och låt barnen stryka på den under övervakning. Vaxet smälter mycket snabbt och resultaten är bara fantastiska.

Idé med papperstallrikar

gör tamburin själv karnevalshantverk med barn med papperstallrikar

Folk gillar att skratta, dansa och sjunga på Mardi Gras. Det är bara en del av att vara högljudd. Barnen är särskilt bra på detta och kommer att fascineras av följande idé. Vad tycker du om att trolla fram ett musikinstrument med nära och kära? En tamburin kan till exempel enkelt göras av pappersplattor. Instrumentet är lätt att använda och kommer att bli höjdpunkten för den kommande festen. Två pappersplattor krävs för tamburinen.

Tamburinklockor från pappersplattor dekorerar hantverksidéer för karneval

Lägg dem ovanpå varandra och låt barnen göra 8-10 hål längs plattans kant med stansen. Nu kan ungdomarna släppa ut ånga kreativt och dekorera kartongplattorna med färger, pennor, paljetter och vad som helst som går in i hjärtat och kan fastna på. Ta nu tag i små klockor eller slå försiktigt på flasklock med en syl. Lägg nu båda pappersplattorna ovanpå varandra så att ett hålrum skapas i mitten och fäst klockorna på hålen med en färgstark tråd eller ett presentband.

Krydda skor till en karnevalsfest

Färgskor pyssel idéer för karneval grundskolebarn

När kostymerna för karnevalsfesten är klara behöver du bara tänka på rätt tillbehör och ingenting står i vägen för den roliga stämningen. Du kan göra hantverk med barn för Mardi Gras med vackra, färgglada och framför allt unika skor. De kommer att avrunda din outfit och ge din kostym en individuell touch. Barnen kan krydda skorna med textilfärger, glitterpulver, olika strykjärn eller med strass enligt sina egna idéer. På detta sätt trollar de fram skor som egentligen bara finns en gång.

Gör hantverk för karneval med barn

plysch figurer karneval dekoration hantverk idé med barn

Om du vill anordna en fest i dina egna fyra väggar med din familj och goda vänner under Mardi Gras tillfälle, måste rumsinredningen också säkerställa en festlig festatmosfär. Piperensaren är ett perfekt formbart hantverksmaterial som barn älskar att pyssla med. Ungdomar i skolåldern kan använda dem för att forma söta, små män med några enkla steg som kan pryda fönster, fönsterbrädor och hyllor. Valet av färg är naturligtvis helt upp till dig och beror på det valda ämnet och din smak.

konfetti mugg karneval dekoration själv pyssla med barn

En enhällig bordsdekoration är också en del av en framgångsrik och original karnevalsdekoration. Nästa idé som vi skulle vilja presentera för dig är väldigt lätt och ett bra sätt att bjuda in gäster på en god drink. Ditt barn kan göra en så färgglad kopp med konfetti själva på bara några minuter. Kopparna skär en bra figur på det festligt dukade bordet, men är också en idealisk present. Du kommer säkert att attrahera nyfikna och entusiastiska utseende när du visar dig ute med en så glittrande to-go-mugg.

pyssla med skolbarns instruktioner gör konfetti själv

För detta fantastiska hantverksprojekt för barn behöver du en klar, dubbelväggig termomugg i plast och en handfull konfetti i så många färger som möjligt. Du kan köpa konfetti i olika färger och former eller så kan du göra dem själv. Din dotter eller son kan använda en motivstans för att göra konfetti av folie eller färgat papper. Ju mer färgstark, desto bättre, är karnevals motto. Nu kan du lägga konfettin i ytterkoppen och fylla på med lite vatten. Den flytande konfettin måste vara praktiskt taget mellan den faktiska dricksbägaren och den yttre koppväggen.

Krans av pappershattar

karneval dekoration pyssel med barn fest koja krans

En annan bra idé för karnevalshantverk med barn, som du kan implementera tillsammans med ditt barn med de enklaste materialen, är de roliga karnevalkransarna som omedelbart för in den festliga stämningen i rummet. Du kan klippa ut olika figurer och former från papper och en lång sträng, som sedan träs på tråden. Här kan barn i förskole- och grundskoleåldern ta initiativ och göra en glad väggdekoration till Carnival på egen hand.

Hantverk för karneval för fönstret

Färgglada spiraler att hänga upp som festdekoration för karnevalen

Om du vill dekorera huset för att matcha temat kan du naturligtvis också göra en karnevalsdekoration speciellt för fönstret. Girlanden ovan är fantastiskt lämpad för detta ändamål, men hur är det med fönsterbilder eller följande hemgjorda streamers? De kan hängas fritt i rummet eller i form av en fönsterdekoration för karnevalen direkt på eller framför fönstret och är bra hantverksidéer för karnevalen för barn.

  • färgat papper
  • penna
  • sax
  • Lim
  • Tallrik

Hantverk med färgat papper för vackra DIY -karnevalsdekorationer

Lägg plattan på det färgade papperet och spåra gränsen. Alternativt kan en kompass användas. Skär sedan ut den resulterande cirkeln. Nästa sak att göra är att rita en spiral med pennan, vilket kan vara lite knepigt, särskilt för mindre barn, så du måste hjälpa till med det. Du bör därför antingen ta detta steg själv eller:

Instruktioner för att göra streamers som festdekorationer för barn och vuxna

Använd en linjal för att mäta lika avstånd från kanten till mittpunkten och markera dem med prickar eller små linjer. Barnen måste nu ansluta dessa punkter för att skapa en spiral. Detta skärs sedan ut längs linjen. Om du sedan försiktigt drar isär dem får du en vacker streamer eller hängande krans.

Skapa en karnevalsfest med hemlagade pappersströmmar

Om du vill kan du lägga till en extra dekoration i den nedre änden när du gör spiralerna för Mardi Gras. Stjärnor användes i exemplet, men andra karnevalsmotiv är också lämpliga (t.ex. munkar, festmössor, clown -silhuetter etc.). Skriv bara ut önskat motiv (alla typer av bilder finns på Internet) och använd det som en mall för att överföra det till färgat papper.

Papperspomponger

Gör vackra och färgglada pomponger själv av crepe eller silkespapper

Pom-poms är också mycket fina dekorativa element, men de tar mycket tid att slutföra. Ett bra alternativ som är inte mindre vackert att titta på är dessa versioner gjorda av crepe -papper, som du kan göra som dekoration till Carnival. För dessa karnevalshantverksidéer behöver du bara:

  • Kröp papper i valfri färg
  • linje
  • sax

Gör din egen pappersbobble med barn att dekorera på festen

Skär crêpepappret för pomponger som idéer för karneval för barn i rektanglar på cirka 25 x 40 cm. Denna storlek kan naturligtvis variera beroende på hur stor du vill att dina pomponger ska vara. Lägg flera rektanglar ovanpå varandra, växla färger och vik dem på längden flera gånger som ett dragspel.

Använd ett snöre för att knyta den resulterande remsan i mitten. Allt du behöver göra är att dra isär de enskilda lagren. Var försiktig när du gör detta eftersom papperet kommer att riva snabbt. Tips: Innan du tar isär de enskilda lagren kan du runda av de smala ändarna med sax så att de färdiga pompomsna ser ännu snyggare ut.

Tinkerpapper krans med barn

Slöjdidé för barn - gör ringar själv och designa en festkrans

En klassiker bland kransarna är den som är gjord av självgjorda pappersringar. Och det är inte konstigt när du tänker på hur lätt det är att göra. Denna hantverksidé är till och med lämplig för mindre grundskolebarn eller äldre dagisbarn. Du kanske bara behöver förbereda pappersremsorna, men det beror också på åldern.

Garland tillverkad av färgade pappersringar för en färgstark karnevalsdekoration

Följande gäller för Carnival: ju mer färgglada, desto bättre. Därför rekommenderas olika pappersfärger. Ringarnas ändar limmas helt enkelt ihop, med remsan som omsluter den föregående ringen. Girlanderna kan göras så länge du vill och dekorera väggar, fönster eller dörrar.