Gör karnevalskostymer själv till karneval med ett annat motto – 40+ idéer med instruktioner

Veckorna i januari efter de festliga juldagarna och en glad nyårsafton är lugnet inför nästa storm. Det som förstås menas är den färgstarka och högljudda karnevalsfestivalen som följer. Som med andra stora fester är förväntan högst hög och du kan knappt vänta med att börja förberedelserna. Och särskilt om du vill göra karnevalskostymer själv, ska du inte vänta länge.

Gör karnevalskostymer själv - Enkla och snabba instruktioner med olika material

Oavsett om du själv, för barnen eller för hela familjen, om du vill göra karnevalskostymer själv, bör du planera tillräckligt med tid. Först då kan du avsluta dina unika modeller i god tid och förbereda inför den kommande festen. Så att detta inte bara fungerar, utan också ger dig några bra förslag och idéer, skulle vi vilja presentera dig för några kreativa, roliga och ovanliga karnevalskostymer idag. Naturligtvis finns det också instruktioner och förklaringar om hur man gör karnevalskostymerna själv.

Gör karnevalskostymer själv för kvinnor – soldat

Gör karnevalskostymer själv med byxor eller kjol och tröja eller topp

Om du letar efter en sista minuten -kostym för karneval, tar du ett bra beslut med denna idé. Om du vill göra en soldatdräkt själv behöver du inte leta länge efter rätt kläder och accessoarer och bläddra bland många butiker. Du kan hitta allt du behöver i en militärklädbutik. Du kan själv bestämma om du besöker en av dessa personligen eller föredrar att beställa online.

Gör karnevalskostymer själv - DIY -soldat av vanliga kamouflagekläder

Och vad behöver du exakt om du vill göra en soldatdräkt själv? En jacka och byxor i kamouflagefärg, kombinerat med ett linne i svart eller khaki, ett par stövlar och eventuellt en hatt i kamouflagefärger – inget mer är nödvändigt om du själv vill göra soldaten till karnevalskostymer. Du är också välkommen att använda kamouflagemake-up i ansiktet och leksakspistoler för att göra outfiten ännu mer äkta. Aviator solglasögon är också ett lämpligt tillbehör

Byxorna kan vara korta eller långa som du vill, eller de kan ersättas av en kort kjol. Om vädret är ganska fräscht kan en bomberjacka också bäras, medan håret kan bäras öppet, liksom i en hästsvans, flätas eller fästas. Som du kan se är varianterna många om du vill göra militära karnevalskostymer själv.

Eld- och isdräkt

Gör karnevalskostymer själv - eld och is som pardräkt för man och kvinna

Den perfekta kostymen för par är eld och is. Naturligtvis kan du också välja en av de två om du föredrar att göra solokarnevalskostymer själv. Med lite kreativitet kan du dock också kombinera både i en och till exempel designa ena sidan som is och den andra halvan som eld. Låt oss börja med en variant för elden:

Gör elddräkt själv

Gör karnevalskostymer själv - gör lägereldar med ved av frigolit

 • Frigolit eller skumcylindrar
 • Akrylfärg i beige och brunt
 • Orange och gult skumgummi eller filt
 • vitt papper
 • pensel
 • sax
 • varmt lim
 • kartongkniv
 • T-shirt och byxor i gult och / eller orange
 • brett elastiskt band eller enkelt band

Om du själv vill elda som karnevalskostymer finns det en mängd olika alternativ. En av dem är följande: Använd en verktygskniv eller hantverkskniv för att skära cylindrarna till önskad storlek. Hur många du behöver beror på storleken på elden du vill skapa. Måla sedan några av dem med beige och andra med den bruna färgen.

Gör eld som karnevalskostymer själv av filt - lägereldidé med instruktioner

Medan färgen torkar kan du förbereda lågorna. Förbered tre pappersmallar i olika storlekar i arkform. Överför sedan formerna till skumgummit och skär ut dem. Lim den nedre, rundade sidan tillsammans med det heta limet. Så här får du ett 3D -utseende. Limma sedan ihop de målade cylindrarna som träet runt en lägereld. Sprid sedan lågorna emellan tills du är nöjd med resultatet.

Gör karnevalskostymer själv för par - eld- och isidéer att efterlikna

Du kan nu antingen limma den färdiga elden direkt på T-shirten eller så kan du fästa en tejp som passar runt midjan och knyta den direkt runt kroppen. Om du använder gummi ska längden vara kortare än midjemåttet så att elden sitter stadigt och inte glider ner.

Gör karnevalskostymer själv med “glass” som tema

Gör karnevalskostymer själv - vitt hår och smink till glassdräkt eller snödrottning

Isdrottningen är fantastisk när du vill representera is. Hon är kreativ, attraktiv och en riktig blickfångare. Herrar kan välja en iskung istället. Du behöver:

 • För håret: vit färgspray för hår eller peruk
 • Som kläder: en vit, silver, grå eller ljusblå klänning och, om du vill, en kappa eller cape.
 • För ansiktet: vit, ljusblå eller grå Mardi Gras smink och läppstift; valfritt: kontaktlinser, vita konstgjorda ögonfransar, glittereffekter
 • Som tillbehör: en krona och eventuellt en spira

Gör karnevalskostymer själv - snödrottning med vitt hår och videoinstruktioner för sminkning och krona

Så utarbetad som isdrottningsdräkten kan verka kan du sätta ihop den själv. Outfiten är särskilt lätt att hitta. Att sminka sig är lite mer tidskrävande, men du behöver inte nödvändigtvis välja något komplicerat här heller. Så om du har bestämt dig för att du ska göra karnevalskostymerna själv i år är allt du behöver för dessa enkla karnevaldräktidéer en vit, ljusblå, silver eller grå klänning. Glittereffekter på tyget är välkomna, men inte obligatoriska.

Frisyridé för en hemlagad isdräktdräkt

Eftersom det fortfarande är vinter rekommenderas en lämplig kappa eller cape. Håll också utkik efter matchande skor. Du kan också styla håret med en vit spray och öppna, fästa eller till och med retas som du vill. Det är ännu enklare att använda en peruk. Detta kan till och med väljas i barockstil.

Isdrottning med barockperuk, krona, päls och smink i vitt och blått

Coola karnevalskostymer som isdrottningen är naturligtvis bara kompletta med rätt smink och tillbehör. Det är därför vi använder följande videoinstruktioner för att visa dig hur du applicerar smink till match och hur man gör en iskrona av enkelt varmt lim. Om du vill göra karnevalskostymerna själv blir de så kompletta.

Gör en krona av hett lim

Gör en dömd kostym själv

Gör karnevalskostymer själv - dömda för män och kvinnor av svartrandiga kläder

Oavsett om det är en dömd dräkt för en kvinna, man eller barn – om du vill göra en snabbdräkt själv som du inte ens behöver sy, tar du rätt beslut. Använd bara svartvita randiga kläder. Det spelar ingen roll om du väljer byxor med en T-shirt, leggings eller en attraktiv klänning som smickrar din figur. Rätt tillbehör är också viktiga:

 • Sköld med dömd nummer
 • valfritt: randig keps, fotled manschetter, handbojor, plånbok

Gör karnevalskostymer själv - gör en fångdräkt med svart tejp

Tips och tricks: Om du inte har eller inte kan hitta randiga kläder hemma och vill göra en sista minuten -kostym för Mardi Gras, kan du också helt enkelt ta vita kläder och designa den med bred svart tejp för att få ränder. Du kan göra en fotled manschett av aluminiumfolie och några metallringar, som du sedan knyter runt foten eller fäster på byxorna. Så du kan skapa roliga karnevalskostymer samtidigt som imponerar med kreativitet.

Gör karnevalskostymer själv med en vit skjorta och svart tejp - fångeidé

Gör karnevalskostymer själv och klä ut dig som en bondhustru

Gör helt enkelt en bondedräkt själv med dirndl eller dungarees och gummistövlar

Skulle du vilja göra en bondekvinna själv som kostym? Inget enklare än så! Wellington -stövlar, en rutig skjorta eller blus, jeansbyxor eller klänning och ett par wellington -stövlar är allt du behöver för denna idé. Du kan avrunda kostymen med en halmhatt och en kratta, en spade eller andra trädgårdsredskap eller med en korg med frukt och grönsaker (t.ex. gjord av filt). Du är också välkommen att använda en dirndl med ett förkläde som en kostym för karneval. Flätade frisyrer som är idealiskt fästa är den perfekta stylingen.

Gör sleepyhead -kostym själv

Rolig sleepyhead som en förklädnad för karneval med pyjamas och tofflor

Enkla kostymer är också de sömniga idéerna. Allt som är förknippat med sömn kan användas om du vill göra sådana karnevalskostymer själv. Fluffiga tofflor, nattrockar eller pyjamas, morgonrock, sovmössa, kudde och till och med glasögon att ha på pannan. Du kan också använda smink för att applicera smink på dina mörka ringar. Vill du göra något med ditt hår också? Välformad är fel här! Kasta istället håret och lägg det med hårspray.

Gör en jonglerdräkt själv

Gör en hatt till jonglerkostymen av skumgummi och klockor

Om karnevalskostymerna är hemlagade gör du ett särskilt stort intryck. Därför kan du själv göra den mest lämpliga figuren för karneval som karnevalskostym. Jonglören är avsedd. Typiskt för honom är den tjusiga hatten, som du kan göra av olika material som papper, skumgummi eller filt om du inte vill sy den separat. Här är en guide som du kan använda för alla tre materialen:

 • tryckta mallar (se nedan)
 • Filt, skumgummi eller papper i valfri färg
 • Limpinne eller varmt lim
 • penna
 • sax
 • Perforator
 • Klockor eller pomponger

Om du vill göra jonglörhatten av papper, använd limpinne och små pomponger eller papperscirklarna från mallen (klockor är för tunga för papper), medan varmt lim och klockor eller pomponger är lämpliga för skumgummi eller filt.

Instruktioner för att göra en jonglermössa av skumgummi eller papper

Instruktioner för papper: Skriv ut mallarna (den första sidan tre gånger och de andra två varje gång) med det färgade papperet. Skär sedan ut elementen. Du får: 3 remsor, 6 trianglar och 12 cirklar. Limma ihop två av remsorna i ena änden vardera (eller alla tre, om dessa inte räcker) och håll den resulterande långa remsan runt ditt huvud för att bestämma den längd som krävs för din huvudomkrets. Skär bort överskottet. Men lämna en bit att hålla på.

Klä ut dig till en jonglör och gör en hatt till kostymen själv

Ordna nu trianglarna på den, men utan att limma dem. Beroende på remsans längd kan det vara så att de måste överlappa lite. Lämna också en bit fri för att kunna limma ihop de två ändarna av remsan i slutet. Om de 6 trianglarna inte räcker till, skriv ut en annan mall. När remsan är täckt, testa storleken igen och tejpa ihop ändarna. Remsan ska vara på utsidan.

Jonglermössa av papper i blått, gult och rött - hantverksidé för nybörjare

Limma nu cirklar till varje spets och sedan även till den andra sidan av spetsen. Använd stjärnorna för att dekorera hatten. Slutligen böjer du ned spetsarna något med en penna. Jonglören är jättebra om du vill göra barndräkter själv. Men det ser naturligtvis också väldigt bra ut på vuxna och kan till och med väljas i olika färgkombinationer för en gruppdräkt.

Gör din egen jonglermössa av skumgummi i enkla steg

För varianten tillverkad av filt eller skumgummi Skriv ut mallarna på normalt vitt papper och använd sedan de utskurna formerna som en mall för att överföra dem på filt eller skumgummi. För att limma, använd varmt lim och följ samma steg som i instruktionerna ovan. Du utformar spetsarna med klockor eller pomponger istället för papperscirklar.

Mall för utskrift här.

Gör karnevalskostymer själv till ett temafest i Mexiko

Anordna en temafest Mexiko för karnevalen - idéer till kostymerna

Är du inbjuden till en karnevalsfest och temat för festen råkar vara “Mexiko”? Då har du verkligen många alternativ att klä ut dig på. En mexikan med sombrero, poncho och mustasch är bara en av dem. Vi vill erbjuda dig ytterligare fyra varianter:

Gör en mexikansk dräkt själv

Gör dig själv en mexikan som karnevaldräkter - enkla idéer från vanliga kläder

Du behöver:

 • en axelblus med volanger och en matchande kjol eller byxa eller en axelröd klänning
 • Cowboy stövlar
 • Sobrero eller blommor som hårtillbehör

Om du vill göra den mexikanska kostymen själv kan du till och med hitta de nödvändiga sakerna i din garderob. Om inte, leta efter ett fynd i en vanlig butik. Du kan bära håret öppet med ljusvågor och en stor blomma som en hårprydnad. Ljusa färger är att föredra. Om du väljer en vit blus, se åtminstone ut efter en färgglad kjol.

En sombrero och cowboystövlar passar såväl mexikan som mexikan. Vi tycker också att idén med ett gevär och patronbälte är väldigt rolig, vilket ger dräkten ett revolutionerande utseende.

Pinata som en rolig kostymidé för karnevalen gjord av crepe -papper

Eller vad sägs om det Pinata -dräkt ovan, som du skär remsor av filt, skumgummi eller crepe för att skapa fransar och sedan limma dem på alla kläder med varmt lim? Kaktusen som dräkt är också lämplig för temat.

Tequilakostym med salt och citron eller kanel och lime

Tequila som gruppdräkt med salt och citron eller kanel och lime - kreativa förslag

Tequila är också lämplig för en solokostym, men du kan också välja den om du vill göra karnevalskostymer själv för 3 personer. En person är tequila och de andra två är antingen salt och citron eller kanel och lime, beroende på typ av tequila. Du behöver:

 • vit eller silverklänning för vit tequila; gul eller orange klänning för gyllene tequila
 • vit klänning för salt; ljusbrun eller bronsfärgad klänning för kanel
 • gul klänning för citron; grön klänning för lime

Naturligtvis kan du sätta ihop plaggen olika hur du vill. Till exempel kan en grön topp för lime bäras med en svart kjol eller så kan du välja enkla jeans. Det handlar om att använda så många element som möjligt för dessa karnevalskostymer från din egen garderob istället för att köpa nya.

Gör din egen saltdräkt till tequila-dräkten i Mexiko

Ändå måste lite pyssel göras så att det verkligen känns igen vad du vill representera. Enkla axelmärken med ordet “salt” eller “kanel” och etiketten på en tequila -flaska är perfekta. Du kan också designa en citron eller lime på en skjorta med vit filt (se instruktionerna nedan), helt enkelt skriva eller skriva ut “Tequila” och “Salt” på toppen med en markörpenna. Här krävs kreativitet, men det betyder också att möjligheterna är många.

Gör karnevalskostymer själv – karnevalskostymblomma

Gör karnevalskostymer själv - mask och huvudbonad i en av papper

Blommor är färgglada och glada och därför perfekta för tillfället. Utöver det finns det riktigt enkla idéer och tekniker för att göra en blomsterdräkt. Om du själv vill göra blommor som karnevalskostymer har vi några rekommendationer för dig. Den första idén handlar inte om en viss typ av blommor. Därför kan du leka med färgerna som du vill. Skumgummi och filt användes, men papper är också lämpligt.

 • Skumgummi i valfri färg
 • gul filt
 • vitt papper
 • Papperstallrik
 • sax
 • Perforator
 • sudd
 • Stift
 • varmt lim

Gör dina egna tillbehör till karnevalskostymer med skumgummi - tinker med blommor

Om du vill göra en blomma själv som en karnevalskostym, är det bäst att börja med att klippa ut kronbladen. Så att de är desamma, förbered först en mall av vitt papper och överför formen till skumgummit. Du kan själv välja kronbladets form. Klipp sedan ut pappersplattans inre cirkel så att det finns en ring kvar. Hålet ska vara tillräckligt stort för att ditt ansikte ska passa igenom. Därför kan ett ovalt hål vara bättre än ett runt.

Använd sedan den heta limpistolen för att limma blommorna på baksidan av den utskurna plattan. Eftersom ringen fortfarande är synlig efteråt, bör den täckas med nästa element. För exemplen klipptes en vågig ring ut och för den andra blomman klipptes små bitar med fransar ur den gula filten. Men du kan också hitta på något eget.

Så snart du är klar med blomman, slå hål i den på två motsatta platser och knyt ett gummiband som du kan fästa blomman på huvudet. Du kan antingen imitera stammen med gröna kläder eller så kan du också göra den av skumgummi och limma den på de vanliga kläderna som du vill ha på Carnival. Du bör också ha några pappersark med dig.

Gör karnevalskostymer själv – maskrosdräkt

Rolig maskros med matchande huvudbonad och grön klänning

Maskros är verkligen en original idé när det gäller hemgjorda karnevalskostymer för vuxna och barn. På bilden nedan kan du se det material som behövs. Men de fluffiga ändarna av fröna kan tillverkas av olika material så att du kan bli kreativ. Vi presenterar dig nu för en snabbguide och några alternativ:

Du kan använda hållare för ballonger, kebabspett eller andra typer av pinnar, vars spetsar sedan kan täckas med vita fjädrar, vit bomull eller falsk päls på ena sidan. Blommskummet är försett med varmt lim och förs in i hatten. Limma hatten på skummet på detta sätt så att ingenting kan glida. Skapa sedan fröna och stick dem genom locket i skummet.

Maskros som kostym - möjliga material för karnevalsklädseln

Om du inte har spett till hands eller om du föredrar att klara dig utan att kostymen är till exempel avsedd för ett barn kan du lämna dem ut och klistra det vita materialet direkt på hatten. I det här fallet krävs inget blommigt skum och istället för en hatt kan du också använda en tunn damstrumpa som inte håller dig varm. Använd gröna kläder för att matcha huvudbonaden, utformade för att imitera stammen.

Gör solrosdräkt själv

Instruktioner för en enkel gul filt solros

Om du själv vill göra de populära solrosorna som karnevalskostymer kan du välja det första blommönstret och helt enkelt använda färgerna gul och mörkbrun för blomman. Eller vad sägs om ett sådant pannband som tillbehör till karnevalskostymen?

 • gul filt
 • brun filt
 • Pannband
 • Varmt lim eller textillim
 • vitt papper
 • Stift eller klipp

Solros som kostymidé för karnevalen med en blomning för huvudet

Skär ett kronblad ur papperet. Du använder sedan denna form som mall och överför den till den gula filten. Klipp ut kronbladet, samt en brun cirkel (ca 7,5 cm) och en brun remsa (ca 5 x 30 cm). Vik sedan remsan på längden i mitten, som på bilden, och nyp eller nyp sidorna så att den inte viker ut sig igen. Skär remsan längs vikningen flera gånger på ett litet avstånd från varandra, rulla sedan remsan som en snigel, applicera lim med jämna mellanrum.

Gör ditt eget pannband med tre solrosor till karnevalskostymer

Limma nu den bruna cirkeln på pannbandet. Vik en del av de gula kronbladen längst ner och limma ihop de två sidorna. Detta skapar en 3D -effekt. Lim dessa kronblad längst upp längs cirkeln. Distribuera igen utfällda kronblad på nedre sidoförskjutningen från de andra. Slutligen lim den bruna snigeln på blomman och din huvudbonad är redo för karneval.

Gör karnevalskostymer själv – idéer till matdräkten

Du kan göra många livsmedel själv för karnevalskostymer

Mat som en idé att dölja är inte bara roligt, utan också mycket populärt. Idéerna sträcker sig från frukt och grönsaker ovan Snabbmat upp till Godis och desserter. I det följande kommer vi att visa dig några idéer om hur du kan göra sådana karnevalskostymer själv. Låt oss börja med friska frukter!

Ananas kostym

Varianter för ananasdräkten att imitera för barn och vuxna

Som du redan kan gissa kan du komma med många varianter för ananas om du vill göra karnevalskostymer själv. Vi visar dig en matchande huvudbonad och några idéer för resten av kläderna.

Gul klänning och bladkrona för en exotisk ananasdräkt

Gör lövkronan till karnevalskostymer själv

Allt du behöver för den gröna kronan är:

 • grön filt
 • Pannband
 • Toalettpappersrulle
 • sax
 • penna
 • varmt lim

Enkla instruktioner för kronan av ananasens blad - Hur man gör huvudbonaden

Rita bladformer som en krans längs filtarkets längd, en sicksacklinje, så att säga. Bladen behöver inte vara perfekt formade och varje ny krans bör vara några centimeter smalare än den föregående. Börja med den bredaste som du klistrar runt loo -rullen. Lim sedan den näst största kransen på den och fortsätt så här tills den smalaste kransen också är limmad. 5 till 6 lager borde räcka.

Gör ett tillbehör till karnevalskostymer själv av filt och ett pannband

Du kan sedan försiktigt böja bladen nedåt. Om spetsen är för bar för dig kan du också klippa ut enskilda filtark och limma in dem. Limma nu den färdiga kronan på pannbandet och du kan göra dig redo för karnevalsfesten. Låt oss nu visa dig hur du kan göra outfiten för ananas -karnevalskostymer själv!

Ananasförklädnad för unga och gamla med en hemgjord poncho av gul filt

Gör karnevalskostymer själv – kläderna

I exemplet ovan har du redan sett att allt du behöver är en gul klänning eller skjorta med gula byxor för att klara karnevalskostymen. Så det är den perfekta sista minuten -kostymen som gjorts på några minuter. I det följande kommer vi också att visa dig en praktisk filtponcho som du kan göra inte bara för barn:

 • stort ark filt i gult
 • svart tuschpenna eller akrylfärg
 • sax
 • T-shirt av personen du själv vill göra denna typ av karnevalskostym

Gör en gul kostym av filt - En poncho för ananasdräkten som görs enkelt utan att sy

Vik filten till hälften en gång och sedan igen. Tänk på hur lång du vill att ponchon ska vara och markera sedan denna längd på flera ställen, mätt från det vikta hörnet. Klipp ut denna kvartscirkel. Om du nu viker upp filten får du en cirkel som du viker en gång i mitten. Ta en T-shirt, placera öppningen för huvudet i mitten av vecket och markera de två ändarna och den nedre mitten av öppningen på filten. Hur man får rätt storlek för öppningen av ponchon.

DIY -kostym utan att sy för nybörjare att enkelt imitera - ananas

Skär sedan ut en halvcirkel (som när den viks ut blir en hel cirkel) och skär i filten en gång ca 5 cm. Om du vill kan du lägga till öppningar (slitsar) för armarna. För att göra detta, lägg kort på den hemgjorda ponchon för att ta reda på var det skulle vara mest praktiskt. Skär sedan i filten vid dessa punkter och du kan rita ananasmönstret från bokstaven “V” upp och ner med den svarta färgen eller en markörpenna.

Svampdräkt för kvinnor

Söt svampkarnevaldräkt och hur du kan göra kepsen själv

Det enda du måste pyssla med om du själv vill göra svamp som karnevalskostymer är svamphatten, men detta tar också lite mer tid. För resten av dräkten, välj helt enkelt en enfärgad klänning eller byxor, leggings eller kjol och skjorta, topp eller blus i en färg: beroende på svampen i vitt (t.ex. flugsvamp eller svamp) eller i ljusbrun eller beige ( t.ex. porcini -svamp). Vi visar dig en flugsvamp i exemplet, men du kan också göra en annan svamp och helt enkelt ändra färgerna.

 • röd filt
 • vit filt
 • kartong
 • vit musslin eller annat texturerat tyg
 • brett band eller resår för att knyta hatten
 • Fyllning (valfritt, men rekommenderas)
 • varmt lim
 • Papperstejp
 • sax
 • Skär eller mattkniv

Instruktioner för en svamphatt av kartong och tyg - tinker med flugsvamp

Klipp en ca 3,5 cm bred remsa från kartongen som är huvudets omkrets plus 2 centimeter, eftersom det kommer att bli tyg mellan huvudet och kartongen senare. Limma ihop ändarna och skär ut ytterligare två remsor av samma bredd ur kartongen. Fäst detta på ringen i en X -form. Skär sedan ut en stor cirkel av kartong som är flera centimeter större än huvudets omkrets.

Som en svampförklädnad för karneval och gör en hatt själv

Du kan sedan använda nackstödet du just gjorde som en mall för att rita en cirkel i mitten och klippa ut den. Du kan sedan anpassa detta hål till huvudets form och klippa det ytterligare. Limma sedan nackstödet och ytterligare fyra kartongremsor förskjutna till varandra på ringen du har fått. Deras längd beror på hur hög svamphatten ska vara och kan väljas individuellt.

Gör karnevalskostymer själv av filt - paddor i rött och vitt

Klipp en cirkel ur tyget som är 30 cm större än huvudet. Skär ut ett hål 20 cm större än det i pappringen i mitten. Vänd din kartongram och lim tyget på den med varmt lim. Gör massor av veck, som borde fungera fantastiskt på grund av den större storleken. Vänd sedan tillbaka hatten och lägg den röda filten ovanpå för att få den nödvändiga storleken. För att vara på den säkra sidan borde filten vara lite längre. När du har fäst den på hatten kan du klippa bort överskottet.

Paddselidé för karnevalen med en hemgjord mössa och vita kläder

Skär sedan ut fläckar i olika storlekar och former från den vita filten, som du sedan breder ut på svamphatten och klistrar på. På insidan av hålet för huvudet behöver du bara fästa en tejpbit för att knyta den under hakan eller en bit gummi vid två motsatta punkter.

Gör karnevalskostymer själv – gurkkostym

DIY pickles för vuxna och barn att göra själva

Om du skulle vilja göra en kostym själv för mottot grönsaker har du ett riktigt stort utbud. Vi visar dig pickles av filt som du kan göra dig själv som karnevalskostymer. Detta görs genom att sy, vilket är riktigt enkelt!

 • mörkgrön filt (khaki)
 • Kände en ljusare nyans av grönt
 • gröna band
 • Varmt lim eller textillim
 • Stift

Klipp ut fram- och baksidan för panelen från den mörkgröna filten. För detta ändamål kan du använda dina kläder från garderoben (eller någon annan som kommer att bära kostymen) som en guide. Området ovanför benen kan skäras rakt och påsliknande. Oroa dig inte för de exakta måtten eftersom de inte behöver vara perfekta. Tillåt också några tum till för sömmen så att dräkten sitter löst. Så var mer generös.

Hemlagad pickles för tjejer i mörkgrön

Lägg sedan de två bitarna ovanpå varandra (höger sida tillsammans om du använder ett annat tyg) och sy ihop de två sidorna under armarna. Limma eller sy bandet under axlarna, varefter du kan prova kostymen en gång för att hitta rätt ställen att öppna benen på. Fäst den del som ska sys ihop till vänster, ta av dig dräkten igen och sy ihop delarna. Men du kan också bära kostymen så här. Då blir det som en klänning.

Slutligen klipp ut några cirklar av olika storlekar från den lättare filten, bred dem på karnevalskostymen och lim eller sy dem. Bär en topp i en liknande färg, liksom byxor, tights eller leggings.

Gör citrondräkt själv

Gör-det-själv skum citron som en förklädnad för barn och vuxna

Att göra karnevalskostymer själv kan vara så enkelt! Detta bevisas också av denna citrondräkt, som du kan göra på bara några minuter.

 • gul klänning eller andra gula kläder
 • vit filt
 • Varmt lim eller textillim
 • en bit kartong
 • vitt papper

Gör dina egna frukter som karnevalskostymer - gör citron och lime

Rita ett citronsegment på pappret och klipp ut det. Rita nu konturen längs mallen på den vita filten. Exakt hur många du behöver beror på storleken. Klipp ut segmenten och en ring, som du sedan klistrar fast på skjortan eller klänningen. Alternativt kan du välja variant från bilden ovan eller följande, för vilken du behöver skum, gul akrylfärg, kartong, lim, pensel och ett brett elastiskt band:

Skär en cirkel ur skummet och ett citronsegment från kartongen som mall. Rita en kant runt skumcirkeln med den gula färgen, lägg sedan mallen på cirkeln och spåra dess kontur med färgen. Upprepa detta tills du har utformat tillräckligt med segment. Färg sedan in dem och låt färgen torka. Lim en bit elastik på ryggen som är något kortare än midjemåttet och du är klar.

Gör druvdräkt själv

Gör druvor av ballonger med blad av grön filt

Förmodligen är den enklaste varianten för en druvdräkt att använda ballonger. Du kan välja mellan ljusgröna och lila druvor. Det är bäst att ta en romper eller t-shirt och byxor med liknande färg, blåsa upp ballongerna och säkra dem på plats genom att sätta in säkerhetsnålar genom knutarna och tyget. Detta fungerar bäst när någon bär kläderna.

Gör ett enkelt gäng druvor av lila ballonger och bär det till karnevalen

Du kan sedan bära en krage av grön filt i form av blad. Du kan också stänga detta med en säkerhetsnål i nacken eller förse den med en tryckknapp. Alternativt kan du också använda en krans av löv som huvudbonad och designa senorna med gröna eller bruna pipstädare. Om du vill göra din partners karnevalskostymer själv kan du välja grönt och de andra lila druvorna.

Designa druvdräkten med löv och kvistar från rörstädare

Gör jordgubbskostym själv

Gör en söt jordgubbe av en röd klänning och frön av filt

Om jordgubbskostymen ska klä kvinnor kan du använda en röd klänning och gröna leggings. Herrar kan också gå för en enkel röd t-shirt och gröna byxor. Från gul, svart eller vit filt, klipp ut små tår-liknande former som kommer att vara fröna. Ta sedan grön filt, vik den på mitten på längden och lägg den ovanpå halsen.

Gör karnevalskostymer själv - DIY -idé för en jordgubbe för nybörjare

Markera lätt utklippet på filten med en penna. Klipp ut en halvcirkel (när du öppnar den får du nu ett hål i mitten av filten). Klipp nu ut bladen runt den, så att en krage skapas. Slutligen klipp upp den så att du kan lägga den runt halsen och sätta på den. Limma det och fröna på kläder. komplett!

Men du kan också göra en poncho av röd filt själv som i instruktionerna för ananas som en karnevalskostym och sedan limma de gröna bladen till halsringningen. En huvudbonad kan också göras för att utöka kostymen. Till exempel är idén om ananasens krona väl lämpad.

Gör karnevalskostymer själv – pommes fritesdräkt

DIY -kostymer för nybörjare utan sömnad - pommes fritespåse med hantverksinstruktioner

 • kartong
 • röd och gul sprayfärg
 • tjockt skum (ca 7,5 cm tjockt)
 • kartongkniv
 • sax
 • varmt lim
 • vitt band
 • gul klänning

Klipp ut elementen för pommes frites från kartongen enligt följande: Baksidan är 83 cm hög på den högsta punkten, framsidan på de lägsta 48 cm; båda är 63 cm breda. Sidopanelerna är 38 cm breda, baksidorna på båda är lika höga som utsidan av baksidan och framsidorna är lika höga som utsidan av den främre delen. Spraya sedan de utskurna elementen rött (helst utomhus eller med fönstret öppet).

Gör enkla pommes frites av kartong och röd färg

När färgen torkat, limma ihop elementen med varmt lim. Var generös med limmet. Stå i påsen och se var remmarna ska vara så att de vilar på dina axlar. Markera platserna och limma banden i önskad längd där.

Skär skummet i långa pommes frites och spraya dem med gul färg

Använd sedan verktygskniven för att skära skummet i remsor som är ungefär lika breda som skummet (så att pommes fritesen har fyra sidor av samma storlek). Skär pommes frites av olika längd (i exemplet 60 och 100 cm). Spraya sedan remsorna gula, vilket lätt kan resultera i ett fläckigt utseende. Ordna pommes fritesen på kanten av pommes fritesen och limma dem på plats. Kom ihåg att lämna utrymme på sidorna för dina armar.

Gör roliga idéer till karnevalskostymer själv - pommes frites från långa ballonger

Dricks: I stället för skum kan du också använda långa ballonger och märka påsen (t.ex. med “pommes frites” eller en McDonald’s -logotyp).

Gör karnevalskostymer själv – ostdräkt

Gör enkla ostkarnevalskostymer själv med kartong, blommigt skum och gul färg

 • 2 stora hantverkslådor
 • gul akryl eller sprayfärg
 • Cirkelskärare för papper
 • Resårband
 • sax
 • varmt lim
 • Kläder i gult

För huvudbonaden också:

 • orange färg
 • Blommigt skum
 • pensel
 • Pannband eller pannband
 • Mattkniv eller liten såg
 • Matsked eller teskedGöra ost med hål - Anvisningar för att hänga skyltar

Använd cirkelskäraren för att klippa ut cirklar i olika storlekar från båda kartonger. Måla sedan eller spraya lådorna med gul färg. Om hålens insida inte är färgad vid sprutning kan du hjälpa till med en pensel. Klipp två elastiska bitar av samma längd och lim dem på de två kartonglådorna så att du har remmar för axlarna.

Tinker schweizisk ost med hål och bär den till karnevalen

För huvudbonaden: klipp ut en triangulär bit ur blomskummet och skrapa bort några hål här och där med en sked. Spraya också blommig skumgult och måla sedan hålen med en pensel och orange färg. Lim osten som erhållits på detta sätt på ett pannband eller pannband.

Rocher bolldräkt

Ferrero Rocher -dräkt i guld och brons för kvinnor och män

För en Ferrero Rocher -dräkt behöver du bara en brun kjol och en blank guldtopp. Andra alternativ som du kan använda för att göra sådana karnevalskostymer själv är:

 • gyllene klänning, som klistras med det bruna Rocher -papperet i det nedre området
 • brun topp med guldkjol
 • Riktiga Rocher -bollar kan fastna på kjolen och / eller toppen
 • Istället för att leta efter ett guldkläder kan du klistra guldfolie på en enkel

Du kan också använda Ferrero Rocher -dräkten som gruppdräkt och kombinera den med andra läckerheter som Raffaelo, Ferrero -kyssar och liknande.

Gör karnevalskostymer själv – godisdräkt utan sömnad

Lekfull och färgad karnevalskostym - färgstarkt godis med tyll och filt

 • Kände mig i olika godisfärger (pastellfärger), inklusive vitt
 • vit tyll
 • Tyg sax
 • varmt lim
 • Fiberfill
 • Säkerhetsnålar
 • Resårband
 • tejp

Tänk på hur stort du vill ha godiset och skär två cirklar ur den vita filten i den här storleken (75 cm diameter i exemplet). För detta ändamål kan du till exempel använda en hula hoop eller en stor tvättskål som mall. Klipp sedan ut flera virvlar i två olika storlekar från de färgade filttygerna. Så att de är desamma kan du förbereda en mall i vitt papper i förväg.

Hantverk för Mardi Gras - barndräktsinstruktioner för godis

Sprid virvlarna på en av de vita filtcirklarna och lim dem på plats. Skär helt enkelt bort allt överflödigt material. Vänd sedan cirkeln med den färgade sidan nedåt framför dig och den andra cirkeln ovanför den. Limma ihop båda kanterna med varmt lim. Men lämna en liten öppning genom vilken du sticker polyfyll. När du är nöjd med mängden bomull, tejp fast öppningen.

Gör godis som karnevalskostymer själv med folie och en festmössa

Använd säkerhetsnålarna och sedan lite lim för att fästa det elastiska bandet på baksidan, genom vilket armarna senare kommer att sättas. Bred sedan ut tyllen framför dig, lägg godiset på den med den färgade sidan nedåt, linda tyllen runt den och knyt de två ändarna med bandet. På samma sätt och med en pinne kan du göra en liten slickepinne som tillbehör.

Gör godisdräkt själv

Idéer för godisflickor med riktigt godis, peruk och hemlagad slickepinne

Vill du göra en godisflicka själv? Då kan det vara riktigt färgglatt och du kan använda en mängd olika material för att göra godis och kombinera dem till karnevalskostymen. Alla typer av kläder med en stark eller pastellfärg är lämpliga som kläder. Här är några idéer med vilka du kan göra den här typen av karnevalskostymer själv:

Lekfulla kostymidéer för karneval och halloween med godis som tillbehör

 • färgglada pappersrullar för strössel
 • sticka riktigt godis eller gummibjörnar på kläder
 • Tutu gjord av färgglada tyllremsor som kjol
 • rosa färgad vaddering för sockervadd
 • färgglada pomponger
 • Halsband tillverkade av riktigt godis
 • rosa peruk

Eller vad sägs om godis i storformat som denna lolly och rockgodis:

Candy Girl Idea - Kreativa tillbehör till dräkten med godis socker och slickepinne

De klubba Tinker med en skumcirkel och en träpinne, som du sprayar vitt och sticker i cirkeln. Måla skummet med ljusa färger och skapa virvlar. De Bergsocker stick en frigolitboll i en av ändarna på en träpinne och färg båda beige. Sockret gör du själv av poolnudlar som du först skär i skivor och sedan i små bitar. Lim dessa kuber generöst på träpinnen och spraya dem sedan i valfri färg (tejpa av träpinnen för detta).

Gör karnevalskostymer själv – Levande röda och vita dräkter gjorda själv

Tink helt enkelt röda och vita dräkter för karneval och kostymfester

Rött och vitt är populära färger för karneval och kostymer i allmänhet. Förutom flugsvampen från guiden ovan finns det många sätt och teman som du kan använda färgerna för. Här är några idéer om hur du kan göra karnevalskostymer själv i den här färgkombinationen:

Gör en fyrdräkt själv

Gör en rolig fyr för röda och vita karnevalskostymer själv

Den enklaste varianten som du själv kan göra fyrkarnevalskostymer med är att använda vita kläder och bred, byråkrati som du kan skapa ränder på kläderna med. Detta fungerar i princip som instruktionerna för den dömde ovan. En vid klänning som blir smalare mot toppen ser bäst ut, men vid behov passar även vita byxor med vit T-shirt. Sätt en hjälm på huvudet och utrusta den med en strålkastare.

Gör din egen huvudbonad till fyren och dekorera den med en ficklampa

Även denna hatt, som ursprungligen var avsedd för en katt-i-hatt-kostym, men är också bra som ett tips för fyren.

 • rött och vitt skumgummi eller filt
 • kartong
 • sax
 • varmt lim
 • silvertejp
 • Pannband

Gör karnevalskostymer själv - fyrhatt till dräkten

Forma en cylinder av tunn kartong och tejpa ihop ändarna med tejp. Klipp ut två cirklar från en annan kartongbit, som ska ha en något större omkrets än cylindern. Du använder den här cirkeln som mall för att klippa en cirkel ur det röda och vita skumgummi / filt, som i sin tur är större än den i kartongen. Täck båda pappcirklarna med skumgummi -cirklarna. Vik gummit inåt och limma fast det i pappcirkeln.

Instruktioner för en randig hatt gjord av kartong och skumgummi för att matcha fyrkostymen

Du behöver också tre remsor av varje färg, klippt ut ca 3,5 cm i längd. Lim dessa remsor omväxlande runt cylindern (börja med rött upptill och sluta med vitt nedtill). Det kan vara så att den sista remsan är för bred och behöver skäras lite smalare. Limma nu cylindern på den röda sidan av den röda cirkeln och sedan den fula sidan av den vita cirkeln till cylindern. Du fixar den färdiga hatten på ett pannband. Om du vill kan du lägga till en ficka eller LED -lampa.

Tips för sista minuten hatt: Alternativt kan du också använda vit kartong till cylindern, på vilken du sedan målar röda ränder med en filtpenna eller akrylfärg.

Gör popcorndräkt själv

Gör popcorn -karnevalskostymer själv i enkla steg - flera instruktioner för att pyssla

Oavsett om det är en röd och vit randig klänning för karneval eller en hemlagad pappkasse som i exemplet för pommes frites, kan en popcorndräkt sättas ihop snabbt och enkelt på ett kreativt sätt. Du kan hitta några bra idéer med instruktioner i vårt inlägg om popcorndräkter. Det finns till och med en idé med en bärsele så att du kan delta i karnevalsfesten med din bebis.

Gör Queen of Hearts -kostym själv

Hjärtans drottning med en krona av kort i en röd klänning för Mardi Gras

Hjärtans drottning från filmen “Alice i underlandet” är vanligtvis förknippad med drottningen av hjärtan, och det är också en riktigt populär karnevalskostym. Vi har redan presenterat några idéer för Queen of Hearts-dräkten samt instruktioner för sminkning. Om du vill göra Queen of Hearts -dräkten själv kan du också använda själva spelkortet som tema och bli riktigt kreativ i processen.

Hjärtans drottning från Alice i Underlandet har varit en av de mest populära kostymerna i flera år

En röd klänning är grunden om du själv vill göra hjärtkarnevalsdräkter för dig själv. Alternativt är en vit också lämplig. För smink använder du naturligtvis samma färger och ett vitt ansikte med röda läppar och eventuellt röda ögonbryn, ögonfransar, ögonlock och kinder är att föredra. Du kan också lägga lite hjärta på kinden. Tillbehören är också viktiga! Limma tre spelkort till ett pannband och gör en spira med en spets av kort. Eller vad sägs om en krage?

Få prinsessan att dölja dig själv

Prinsessa med en lila tyllkjol och en papperskrona - idéer och instruktioner att imitera

En lång, hemgjord tyllkjol och en krona är nästan allt du behöver om du vill göra prinsessekarnevalskostymer själv. En topp och eventuellt strumpbyxor i matchande färger ingår givetvis också. Och det gäller både barn och vuxna. Naturligtvis kan du också leta efter en passande klänning i butiken. Men du bör åtminstone göra kronan själv, för då är den garanterat unik

Tinker a princess crown – DIY idéer för karneval eller barns födelsedagsfester

Tinkerkronor från olika material för att matcha kostymen

Prinsessedräkt för tjejer – snabbt och enkelt DIY -projekt utan att sy

Diskobollkostym

Gör en diskokula för att klä ut dig från pappersmake och dekorera den med glansigt papper

 • ca 90 cm stor, rund ballong
 • Tidningspapper
 • mjöl
 • vatten
 • holografisk tejp (eller papper som du skär i strimlor)
 • silvertejp
 • sax
 • silverband eller band med paljetter
 • Pakettejp
 • silver, vit eller grå topp och shorts (syns inte)

Instruktioner för att göra diskobollen med en stor ballong och tidning

Blanda mjölet och vattnet i ett 1: 1 -förhållande för att göra en pasta för pappersmaskinen (en konsistens som tjockt lim). Blås sedan upp ballongen och riv eller skär tidningen i remsor. Doppa en remsa i limmet, pressa ut eventuell överflödig vätska och lägg remsan på ballongen.

Upprepa detta många, många gånger tills hela ballongen är täckt. Du behöver sedan ytterligare tre lager, så att varje lager torkar innan du applicerar nästa. När det fjärde och sista lagret är torrt kan du genomborra ballongen och det som återstår är pappersmaskens lock. Klipp ut två hål på toppen och botten, med det nedre ett lite bredare, så att du kan gå medan du bär bollen.

Gör karnevalskostymer själv - gör en boll för förklädningar som bollar, äpplen och mer

Klipp långa remsor av holografisk tejp och skär en av långsidorna flera gånger för att skapa fransar. Tejp remsorna runt bollen med tejp, börja längst ner och arbeta långsamt uppåt. Varje ny rad ska överlappa den föregående. Allt du behöver är en transportör. Be någon att hjälpa till att mäta rätt längd medan du bär kostymen. Fäst sedan de färdiga silver- eller paljettband för remmarna på insidan av bollen med förpackningstejp (eller med en häftapparat).

Dricks: Du kan också använda en machéboll för många andra kostymidéer (t.ex. godisdräkten ovan).

Gör en läkarkostym själv

Läkarens kostym är en klassiker och kan snabbt sättas ihop med enkla saker

Du behöver en vit kappa. För barn kan du använda en vit vuxenskjorta, och för en vuxen kan du använda en överdimensionerad skjorta. Alternativt kan en enkel vit T-shirt klippas upp framtill om du inte har en skjorta till hands. Om du vill kan du måla ett rött kors på den tinkerade smocken och få sista handen med rätt tillbehör: ett stetoskop, en termometer, en mask, en spruta (utan nål!) Och liknande är superpassade och kan vara används i en apotek eller leksaksaffär.

Gör en regnbågskostym själv

Färgglada filt regnbåge att hänga runt för förklädnad för karneval

Regnbågsdräkten är effektiv och enkel att göra samtidigt. I kombination med en sol och ett regnmoln med blixtnedslag, regndroppar eller snöflingor passar den fantastiskt bra för en gruppdräkt med temat “väder”. Du behöver:

 • Kände mig i olika färger på regnbågen
 • vit filt
 • sax
 • varmt lim
 • Band för remmarna

Klipp ut halva ellipser eller halvcirklar från alla färger (utom den vita) enligt följande: Börja med bottenfärgen, som du kan använda som vägledning efteråt. Klipp ut en halvcirkel av valfri storlek (eller ellips). Lägg sedan denna på nästa färg, mät ett avstånd på ca 5 cm och klipp ut den här färgen också. Lägg sedan den andra halvcirkeln ovanpå den tredje färgen och upprepa alla steg tills du har klippt ut alla färger. Limma sedan ihop dem eller klipp ut alla element en gång till på baksidan.

Klipp ut moln från den vita filten för att dekorera botten av din regnbåge. Limma bandet på insidan och häng det erhållna tecknet runt halsen eller så kan du använda ett annat skylt för baksidan och limma fram och bak med två band av samma längd för att hänga ut dräkten över axlarna. Använd kläder av valfri färg (t.ex. ljusblå för himlen).

Bra regnbågsidéer med en färgglad tyllkjol, poolnudlar eller filt

På bilden ovan kan du se några fler idéer för att göra dräkten. Till exempel kan poolnudlar användas för hantverk eller en DIY tyllkjol av färgglada tyllremsor. Ett litet moln som du håller fast vid ett pannband passar som huvudbonad.

Karnevalskostymidéer från badrummet

Idéer från badrummet - Hur man klär sig enligt detta motto

Badrummet har massor av föremål och inspiration för att skapa en original och super rolig kostym. Här är några idéer du kanske gillar om du vill göra karnevalskostymer själv:

Gör karnevalskostymer själv – skumbaddräkt

Gör karnevalskostymer själv med ballonger - idé till ett bubbelbad med vita ballonger, duschlock och svamp

Gör karnevalskostymer själv och härma ett bubbelbad? Det låter inte bara roligt, det är det också! Du behöver vita kläder och vita ballonger som efterliknar såpbubblorna och skummet. Du gör sedan kostymen med samma instruktioner som för druvorna. Ytterligare tillbehör som du kan använda är en duschkeps, borste, badand, svamp eller flaska schampo. Kom på något roligt!

Gör karnevalskostymer själv – kostymdusch

Till duschdräkten kan en partner klä ut sig till en papptoalett

 • PVC -rör, tillräckligt stora för att hula -ramen ska passa in
 • Anslutningar
 • Rörisolering
 • Duschdraperi (plus ringar, om det inte finns)
 • Duschhuvud
 • Rörskärare
 • buntband
 • brett papperstejp
 • alla tillbehör (t.ex. duschlock, borste, svamp

Gör en dusch som en karnevalskostym av PVC -rör och en duschdraperi

Om du själv vill duscha som karnevalskostymer behöver du ett stöd för axlarna som håller gardinen. Du bygger detta från rören och kontakterna genom att följa mallen på bilden ovan. Det är bättre att klippa större rör först, som du sedan kan förkorta vid behov. Täck över elementen på axeln med isoleringen och täck dem med tejp.

Även nybörjare kan göra duschar som karnevalskostymer själva

Förkorta hula hoop om det behövs. Öppna den vid den ursprungliga öppningen och försök att ta upp kontakten så att du kan sätta ihop det förkortade däcket igen. Det återstående avskurna stycket stoppar du i duschhuvudet och sedan i ett längre PVC-rör, som du sedan sätter in i en av de två nedre öppningarna i stödet. Du kan också spraya däcket vitt eller linda det med papperstejp.

De andra öppningarna är också försedda med slangar som är tillräckligt långa för att nå däcket. Häng upp duschdraperiet och knyt stödet till däcket med kabelband (klipp av eventuella utstickande band). Inkludera också ringarna så att de inte kan glida. Häng upp tvål eller en svamp, sätt på en huva så är du igång.

Gör karnevalskostymer själv – idé till en tandkrämdräkt

Tandkrämdräkt dricker ur vita kläder

Du tycker inte att fången, soldaten eller häxan är så original och tråkig? Alla dessa är visserligen ganska ofta valda karnevalskostymidéer. Om du letar efter roliga kostymer som också är ovanliga är tandkrämdräkten utan tvekan en underbar variant. Och trots allt ska det vara kul på karnevalen!

Improvisera! Ta ett lakan där du skär ett hål för ditt huvud, en lång klänning eller en vit skjorta med vita byxor. Skriv sedan namnet på vilken tandkräm som helst på den. Eller gör ett rör av kartong (lim ihop det till en cylinder) och fäst remmar för axlarna. Du kan använda en större papperskopp som en hatt för att imitera ett lock. En tandborste för en partnerdräkt passar också.

Gör cookie monster kostym själv

Roligt kakmonster i mörkblått med en fjäder- eller tyllkjol och ett ansikte av filt

Filt är perfekt om du vill göra enkla karnevalskostymer själv. Den stora filten spelar in igen med Cookie Monster. Du behöver:

 • ljusbrun och mörkbrun filt
 • svart filt
 • vit filt
 • mörkblå kläder (t.ex. topp, leggings och tutu)
 • valfritt: mörkblå fjädrar

Möjligheter för kakmonstret som en förklädnad för karnevalen och instruktioner för huvudbonad

En mörkblå T-shirt utgör grunden om du själv vill göra karnevalskostymer. Du formar kakmonsterets ansikte på den och det är riktigt enkelt. Klipp ut två cirklar av samma storlek från den vita filten och klipp ut samma storlek från den svarta, förutom att de måste vara mindre än de vita. Lim sedan på ögonen i bröstet. Du bestämmer själv om du vill skapa ett slingrande monster, få det att se upp, ner eller åt sidan. Testa bara innan du klistrar på allt.

Tröjor och overaller i mörkblått är lämpliga för kakmonstret som en karnevalskostym

Du kan också forma munnen som du vill av svart filt. Då behöver du några fler kakor, som består av stora ljusbruna cirklar och små mörkbruna filtbitar. Du kan sprida sådana kakor var som helst på kostymen. Stick i sin tur en bit kaka i munnen. Och det är allt! Du kan också göra en tutu av blå tyll eller fjädrar. Män kan också bara bära skjortan och mörkblå byxor med den. Om du vill kan du göra huvudbonaden enligt instruktionerna på bilden ovan (frigolitbollar, pannband, blå fjädrar och svart filt).

Gör din egen julgransdräkt

Gör din egen julgran att bära av tutu, tyll, kartong eller filt

En grön topp, en grön tutu och en grön kofta, med vilken du bär bruna strumpbyxor eller leggings (för bagageutrymmet) och som du dekorerar med julkransar och sagoljus, är allt du behöver för julgranen. Men det är naturligtvis inte det enda alternativet. Eftersom denna variant inte har den klassiska julgransformen, bör julelementen hålla en hänvisning till beklädnadens tema.

Om det är för juligt för dig och du hellre vill göra neutrala julgranar som karnevalskostymer själv, rita trädet på ett stort pappersark eller kartong och klipp ut det. Du har nu en mall med vilken du kan överföra julgranen två gånger som du vill på kartong, grön filt eller grönt skumgummi och klippa ut den. Om du använder kartong, måla den grön. Du knyter sedan ihop båda elementen på ett större avstånd och tar på dig kostymen.

Du kan också sy ihop filt och sedan sätta på den. I det här fallet bör du göra de två elementen tillräckligt stora för att passa inuti. Detta gäller särskilt hålet för huvudet. Om det behöver göras väldigt snabbt kan filt också helt enkelt limmas ihop.

Gör karnevalskostymer själv – som ett djur för karneval

Klä ut dig som djur och gör karnevalskostymerna själv - idéer för katter, leoparder och björnar

Djur som förklädnad för karneval är utan tvekan en klassiker för både vuxna och barn. Valet är naturligtvis oändligt, eftersom inte bara däggdjur kan väljas, utan även insekter, reptiler och fiskar. Vi visar dig nu fyra populära idéer för djur som du kan göra själv som karnevalskostymer.

Gör katten förklädd själv

Montera svart katt ur vanliga vardagskläder

Även om färgen svart vanligtvis väljs till kattdräkten behöver det inte betyda att du inte kan välja andra typiska pälsfärger. Hur som helst kan du bära vanliga kläder som en skjorta (lång eller kortärmad som du vill) eller en topp och leggings eller byxor. Accenten är mer på kattmakeup och tillbehör när du gör en kattdräkt själv. Ytterligare idéer:

Idéer för kattöron gjorda av rörstädare, tråd, filt eller papper

 • fluffig tröja
 • Fuskpälsväst
 • Tulle tutu
 • kort klänning och leggings
 • (öppna) handskar

Öron till kattdräkten av tråd, filt, piprensare eller spets

Gör öronen för karnevalskostymer själv

Till öronen behöver du ett pannband i färgen på din dräkt. För öronen har du många alternativ att välja mellan. Du kan klippa dem av papper, filt, skumgummi eller falsk päls, men du kan också forma dem av tråd- eller piprensare och fästa dem på pannbandet.

Cheshire katt som ett alternativ till den normala katten som en förklädnad med video för smink

Gör Cheshire -katten själv som karnevalskostymer

Eller vad sägs om att välja Cheshire Cat från Alice in Wonderland istället för klassikern? Färgen lila ska inte saknas i dräkten. Men framför allt är sminken viktig här.

Gör karnevalskostymer själv – leoparddräktskarneval

Leoparder för damdräkter gjorda av kläder med djurtryck

Eftersom djurutskrifter är väldigt fashionabla nuförtiden, kommer du säkert att ha några leopardtryckskläder i din garderob, eller hur? Om inte, spelar det ingen roll, för du kommer förmodligen att hitta rätt kläder i varje butik, så att du snabbt och enkelt kan göra din egen leoparddräkt själv. Och bäst av allt: Du kan fortsätta bära kläderna efter karnevalen.

Smink ansiktet korrekt till leoparddräkten

Det är bäst att använda följande typer av kläder, varav några också kan vara svarta för att inte överdriva mönstret:

 • Topp
 • tröja
 • Leggings (t.ex. klänning med leopardmönster och svarta leggings eller vice versa)
 • Kappa (med leopardmönster över svart tröja, topp eller skjorta)
 • Väst (över långärmad skjorta)
 • Stövlar (svarta med leopard leggings / byxor eller med djurmönster med svarta benkläder)
 • Jumpsuit

Leopardsmink

Fläckarna är i princip väldigt enkelt gjorda med svart färg. Men det är användbart att lägga till några fler färger för att uppnå det typiska beige-orange utseendet på leoparden. Det är också viktigt att använda en bra foundation så att leopardsminkningen håller länge.

Gör fårkostymbarn själv

Får görs snabbt och enkelt med en vit väst och bomullstussar

 • vit tunika eller kort klänning och mössa hatt eller väst med huva
 • svart långärmad skjorta (om du använder väst) och leggings eller byxor
 • svarta skor
 • svart filt
 • Bommulsbollar
 • varmt lim

Allt du behöver göra om du vill göra en fårkostym själv är att sticka bomullstussarna runt hela västen (eller tunikaen). Klipp ut långsträckta öron från den svarta filten och lim dem på sidorna av huven (eller locket). Ta på dig de svarta kläderna och västen över den. En enkel svart prick på näsan räcker som smink.

Gör björndräkt själv

Brunbjörn för män, kvinnor och barn - Hur du kan göra karnevalskostymer själv

Speciellt för barn kan en enkel tröja med huva som också har björnöron snabbt hittas i en butik. Sedan är det bara att sminka sig och hitta en brun byxa eller leggings som passar den. Men om du föredrar att hjälpa till själv kan du också göra öronen själv. Vad sägs om till exempel en DIY -vårdbjörn som du också kan använda som gruppdräkt.

Panda i svartvita kläder och runda glasögon

Gör karnevalskostymer själv – pandakostym

Du kan använda samma klädesplagg för pandakostymen som för fårdräkten, bara den här gången behöver du inte bomullstussar. Du kan göra en panda ansikte och öron av filt och fästa dem på huven. Du kan också sminka ansiktet: ett vitt ansikte och svarta cirklar runt ögonen, det är allt du behöver. Men vi tycker också att idén med glasögonen är väldigt söt. Detta ska vara stort och runt.

Isbjörn med overall eller väst i vitt med huva eller keps

Gör isbjörndräkter som karnevalskostymer själv

Naturligtvis behöver du vita kläder till isbjörnen. Om du gör karnevalskostymerna själv kan du göra ärmar och byxben eller skor med klor av svart filt och ett björnsikte på huven eller en vit keps. Naturligtvis kan du bara fästa öron här och sminka ansiktet istället.

Gör karnevalskostymer själv – racerförardräkt

Gör racerförare som karnevalskostymer själv - idéer med overaller och en bil av kartong

Är du eller ditt barn ett fan av Formel 1? Då är kostymer med mottot ”racing” bara något för dig. Och det bästa är att tävlingsförare till exempel enkelt kan göra karnevalskostymer själva. Allt du behöver är en jumpsuit eller sportdräkt i valfri färg (t.ex. röd för Ferrari), som du designar med svart och vit rutig tejp. Glöm inte basebollkeps när du sätter ihop Mardi Gras -dräkten. Alternativt kan en retro läderlock med glasögon imiteras som på bilden ovan.

Alternativt kan du också klistra upp reklambanderoller på baksidan och en flagga på bröstet. Om du vill kan du också fästa tejpen på skorna. Riktiga hantverksentusiaster kan prova sig fram med en kartongracebil som hängs på axlarna. För instruktioner, se videon nedan. Länken till mallen för utskrift finns i kommentarerna till videon.

Gör Falbala -kostym själv

Till Falbala -dräkten för Mardi Gras behöver du en vit kjol och en blå topp

Falbalas kläder från filmen Asterix och Obelix är lätta att kopiera och behöver inte nödvändigtvis vara en exakt kopia. Allt du behöver är en blå, längre topp och en tätt passande sjöjungfru-stil kjol, vars nedre fåll du designar med en blå remsa av filt eller gaffatejp. Dessutom kan du bära ett vitt bälte i midjan, samt blå örhängen och en armband.

Falbala från Asterix och Obelix designar för en kostymfest med temafilmer

Det blonda håret är ett kännetecken för Falbala. Så om du inte har blont hår rekommenderar vi definitivt att använda en peruk. Bra tillbehör att tänka på är en korg eller en bukett blommor.