Hur gör man en blomma? Instruktioner, tips och vackra tekniker

Oavsett om det är karneval eller en barnfödelsedagsfest, är en vacker ansiktsmålning alltid en bra idé för barn och vuxna. Blommor är vackra och passar perfekt till olika kostymidéer, till exempel en skogsfe eller en enhörning. Att sminka en blomma är inte alls svårt, men det kräver lite övning. Idag kommer vi att visa dig hur du kan hitta på vackra blommor själv.

Blommans smink enkelt

Blomma och blommor smink för ansiktet

Blommor finns i många färger, former och storlekar. Du kan välja en klassisk ros, en exotisk hawaiisk blomma eller en enkel blomning. Nybörjare bör börja med enkla mönster, till exempel några blomblad. Innan du applicerar sminket i ansiktet, träna först på armen eller på ett papper. Efter några försök kommer det att fungera.

Gör upp enkla prästkragar

Blommor i ansiktet gör helt enkelt upp för Carnival

Vår första idé är bra för nybörjare med lite ansiktsmålning. För dessa enkla prästkragar behöver du bara en rund pensel och aqua-sminkfärg i gult, vitt och grönt. De ser ut som vackra fräknar och kan också utformas som en mask.

Sminka små blommor – enkla instruktioner

Instruktioner blommans smink helt enkelt prästkragar

1. Måla först några gula prickar där du vill ha blommorna. Du kan använda din pensels nedre spets för prickar av samma storlek.

2. Dra nu åtta tunna vita linjer runt varje punkt för att skapa kronblad.

3. Slutligen måla några tunna linjer i grönt här och där runt prästkragarna för att göra löv. komplett!

Smink blommor med ensträcks -tekniken

Idé för barns sminkblommor

Har du någonsin hört talas om One Stroke Technique? Det används ofta på naglarna för att måla motiv med två eller flera färger samtidigt. Denna målningsteknik är utmärkt för blommor och blad. Vi visar dig nu hur du målar ett slag blommor med vattenbaserade sminkfärger.

Dessa redskap krävs

material behövs blommans smink karneval

De redskap som behövs för denna teknik skiljer sig inte mycket från de klassiska verktygen som används för ansiktsmålning. Beroende på vilken typ av blommor du vill sminka behöver du lämpliga penslar och färger. I vårt exempel används en snedställd platt borste för att skapa en calla och en klassisk rund pensel används för de enkla blommorna. En mycket tunn pensel kan sedan användas för detaljer och små element som tarmar och små blad. För de vackra tvåfärgsdesignerna kan du antingen köpa de så kallade “split cakes”, som består av flera färger, eller så kan du själv blanda de färger du vill ha på en palett.

Enkel tvåfärgad blomstersmink

enkla blommans sminkinstruktioner karneval

Först måste du späda ut sminkfärgen med lite vatten. Fukta sedan en rund pensel (ju större pensel desto större blir blommorna) och ta upp huvudfärgen (i det här fallet vit). Torka av överflödig färg på en kökshandduk och doppa bara spetsen på den runda penseln i den andra färgen. Stämpla nu sex kronblad från spetsen till borstens bas för att skapa en blomma. Med lite övning kan denna teknik snabbt bemästras.

Delade kakor används för ett slag teknik

One Stroke Technique Face Paint Material

För att skapa mer komplicerade blommor som rosor och hibiskusblommor behöver du en platt borste. Den erbjuds i en rak och vinklad version, med den vinklade borsten som används i detta exempel. Fukta detta först och doppa det sedan i Split Cake Palette med några rörelser fram och tillbaka för att få upp tillräckligt med färg. Du bör doppa de längre borsten i den ljusare färgen och de kortare i den mörkare. Nu är det dags att måla.

One Stroke Flower Makeup Instruktioner

Calla blomma lära sig att applicera smink Carnival

Innan du applicerar smink på blomman i ansiktet, gör några experiment på en slät yta. Hur man ritar en calla blomma:

1. Tryck borsten vertikalt på ansiktet och böj den lite och dra ner den.

2. Upprepa slaget i motsatt riktning för att slutföra den andra sidan av blomman.

3. För att skapa blommans mitt, gör en V-stroke på den nedre delen och se till att den ljusare färgen fortfarande finns på toppen av borsten. Anslut änden på V-linjen med kanten på den första raden.

Tips: För att färgerna inte ska stöta på varandra bör det första lagret vara helt torrt innan du lägger en andra över det. En torr svamp kan användas för att torka sminkområdet snabbare. Doppa det några gånger är nog.

4. För att avsluta callablomman gör du en liten S-linje längst ner från vänster till höger.

Vackra barnsmink med blommor: så fungerar det!

Calla flower make-up instruktioner steg för steg

Nu när du vet hur du gör de olika blommorna själv kan du trolla fram en vacker design av dem. Här hittar du steg-för-steg-instruktioner för barns sminkning med callas och blommor, som du kan sätta på ditt barns ansikte för Mardi Gras.

Calla och blommor målar på hudinstruktionerna

För att slutföra sminket, använd en tunn pensel för att måla streck av vitt och grönt för att rama in blad och vinstockar. Lite glitter här och där kan göra detta barns smink ännu mer märkbart. Ge det bara ett försök!

Carnival flower make -up – Färgglada pensé

Blommans smink pensé instruktioner

Andra blommor kan också sminkas med de färgglada kakpallarna. Vad sägs om till exempel en vacker pensé till karneval? Du kan designa detta i valfri färg så att det passar bra med kostymen.

Applicera rosmake-up steg för steg med one stroke-tekniken

One Stroke Flower Make Up Rose Instruktioner

En ros skulle inte vara så svår att sminka heller. Följ stegen i bildguiden för att sätta drottningen av blommor på ditt barns ansikte. Du kan också titta närmare på stegen i videon.

Idéer till vackra barnsmink med blommor

Enkel smink av blommor och kronblad

Barn sminkar helt enkelt blommor med kronblad

Fina rosor med stjälkar och blad

Blommans smink Barnens ansiktsmålning med rosor

Smink blommor som en färgstark karnevalsmask

färgglada blommor smink blomma krona karneval

Smink blomkrona från olika blommor

Blomma krona barns make-up idé att imitera karneval

Hawaii blommans smink – hibiskusblomman som det perfekta tillägget till kostymen

Hawaii blommig smink karneval