Idéer för karneval i svart och vitt – kostymer, smink och dekoration

Karneval i svart-vit deco-dräktsmink

Även om Mardi Gras är känt för sina ljusa färger, betyder det inte att kostymen måste vara ljust färgad för att göra ett bra intryck. Men tvärtom! Karneval i svartvitt kan också vara roligt, imponerande och lämpligt, förutsatt att du kommer på något originellt. Och det finns många bra alternativ för detta, varav några är till och med väldigt enkla att implementera. Låt dig inspireras av våra roliga idéer nedan och hitta förslag på olika kostymer, motto och smink.

Karneval i svartvitt som partys motto

Karneval i svartvita randiga bordsdukar

Planerar du en karnevalsfest med mottot “Mardi Gras i svart och vitt” eller hjälper till med planeringen, se till att leta efter intressanta idéer för dekorationen. Du kan sätta ihop något lämpligt här med tyger, papper och andra material, men också med mellanmål, drycker och desserter. Papperstallrikar och ballonger i matchande färger hittar du enkelt i en festaffär. Använd kakaokakor, cola eller andra mellanmål och drycker som är redo att köpa eller baka kakaokakor själv som du sedan dekorerar med en vit toppning. Svarta oliver eller blåbär och hallon kan också serveras och serveras sedan inte bara för konsumtion, utan också som en trevlig dekoration.

Karneval i svartvitt parti dekorerar rutor

Du kan också göra vimpelkedjor, fläktar och svartvita konfetti eller få färdiga dekorationer i dessa två färger. Oavsett om det är streamers, lyktor, pappersstjärnor eller andra galna och roliga idéer, kan mycket sättas ihop. Och i kombination med rätt outfit för karneval i svart och vitt är hela atmosfären garanterad unik och festen en fullständig succé. Det svartvita färgtemat kan också kombineras med en accentfärg. Om det är rött, guld, mintgrönt eller någon annan färg spelar ingen roll. Se bara till att detta verkligen bara fungerar som en accent och inte driver de andra två färgerna i bakgrunden.

Dräkt tillverkad av svartvita filmtema

Svartvita filmer är också en bra idé för ett festtema. Här kan du imitera vissa hjältar från välkända filmer och naturligtvis i lämplig färg på kläderna eller helt enkelt imitera utseendet på svartvita filmer genom att bära svartvita eller gråa kläder från tidens mode och sminka din hud i en ljusgrå ton. Med en matchande frisyr, smink och smycken får du det att se ut som om du precis har klivit ur en gammal film.

Karneval i svart och vitt – idéer för outfiten

Karneval i svartvita smycken gjorda av pärlor Hepburn

Men även dräkten och sminken är viktiga för ett karnevaltema svart och vitt. Du har valet mellan klassiska varianter som pantomime, en svart ängel eller tjuvar och moderna, själv skapade varianter. Vi har också sammanställt några förslag så att du är en riktig blickfångare på karnevalen i svartvitt.

Mimes – karnevalskostymer i svartvitt

Karneval i svarta och vita pantomime förklädda kvinnor

När du tänker på en svartvit kostym kan det första du tänker på vara pantomime. Detta beror på att den här är klassiskt klädd i svart och vitt och också sminkad, varigenom röda accenter också är tillåtna för sminket (till exempel för munnen). Så om du vill ha ett visst streck färg trots karnevalsfestmottoet svart och vitt och till exempel en karnevalskostym i svart, vitt och rött, är denna variant ett bra alternativ. Dräkten är också snabb och enkel att göra själv. Du kanske redan har lämpliga kläder hemma och om inte, kan du snabbt hitta dem i butiken: högvattensbyxor eller alternativt byxor med hängslen och en långärmad, svartvitt randig skjorta, en basker, vit handskar och svarta skor är klassiska element i dräkten. Alternativt kan du kombinera den randiga skjortan i svart och vitt för karneval med en kjol med hängslen och använda en annan typ av keps eller hatt om du vill vara lite mer original.

Gruppdräkt för karneval i svarta och vita ränder

Mimedräkten kan användas som partner- eller gruppdräkt. Det är just då som kläderna kan variera så att hela gruppen ser intressant och unik ut. Om du har satt ihop mimedräkten för karneval i svart och vitt är allt du behöver rätt smink. Du hittar några tips och idéer om hur du gör detta nedan. Sammantaget kan du enkelt implementera dina egna idéer här. Detta gör hela outfiten desto mer original!

 Klä ut dig som en korp

Karneval i svart och vit korps barndräkt

Det finns också många olika svarta djur att förvandla till på Carnival. En av dem är korpen eller kråkan. Både barn och vuxna kan använda denna idé för karnevalsklädseln. Med vardagskläder som svarta byxor eller jeans och en svart tröja som du dekorerar med fjädrar eller fransar kan dräkten göras själv på nolltid. Du kan också göra näbben själv av kartong eller papper.

Svart panter för en svartvit karneval

Karneval i svartvitt pantermask DIY

Eller vad sägs om en svart panter? Om den enkla vildkatten är för tråkig för dig kan du också välja den moderna pantern från filmen och få en passande kostym i butiken. Men du kan enkelt göra denna karnevalskostym själv med svarta kläder, en mask och naturligtvis en fin lång svans. En enkel svart katt är en klassiker och särskilt populär bland kvinnor. Så om du vill välja denna gamla klassiker för karnevalen i svart och vitt, kommer du garanterat inte att gå fel.

Black Angel – White Angel

Karneval i svartvita ängelvita hårvingar

Ängelskostymen är också lämplig för karneval i svart och vitt. Om du väljer den svarta eller den vita ängeln är naturligtvis upp till dig. Men du kanske vill vara original? Sedan kan du kombinera båda i en kostym. Så du kan göra ena halvan av kostymen i vitt och den andra halvan i svart. Kombinationen av svarta och vita änglar är lika lämplig för en partnerdräkt. Går du på karnevalsfesten med din bästa vän eller syster? Då vore det en bra idé, eller hur?

Klä ut dig som en inbrottstjuv

Inbrottstjuvdräkt svartvit randig polis

Även som inbrottstjuv kan du bära svarta och vita ränder till karnevalen. Dessutom finns det svarta byxor eller leggings, en hatt, mask och naturligtvis pengapåsen som du har lyckats fånga i förväg. Om det är en individuell dräkt till karnevalen i svartvitt eller som gruppdräkt med en polis spelar ingen roll. Du kommer garanterat att le leenden. Du kan också designa masken med svart smink om du inte har hittat någon och inte har lust att göra hantverk eller har tid.

Vit och svart svan

Karneval i svartvita svanmänsdräkt kvinnor

Du kan också kombinera svart och vitt med dessa underbara djur, eller så kan du välja en variant. Det är upp till dig. Redan som man kan du välja svanen och skratta lite på festen med några feminina tillbehör. Stämningen ska ju vara glad och rolig! Leggings och en tutu samt några fjädrar kan räcka till kostymen. Det enda som saknas är rätt smink till karnevalen i svartvitt och du kan vara på väg.

Smink för karneval i svart och vitt

Mime sminkade sig för karnevalsmink

Båda färgerna kan kombineras med varandra eller användas individuellt för karnevalsminkningen. Allt beror på vilken dräkt du har valt och hur du föreställer dig det övergripande utseendet. Det finns trots allt inga strikta regler. Och så länge du inte väljer komplicerade mönster kan du som nybörjare trolla fram något intressant med karnevalsmink. Vi rekommenderar att du testar det planerade projektet i förväg så att du har en exakt idé och inte plötsligt pressas på tid på festdagen om du inte är nöjd med resultatet.

Pantomimen, som vi redan har nämnt ovan, kan göras på olika sätt. Ett sorgligt, busigt, ett lyckligt, men också ett dystert ansikte kan utformas, varigenom det glada och leende ansiktet möjligen passar bäst för Carnival. Den vita färgen fungerar som bakgrund och bas. Designa sedan ögonen, ögonbrynen och munnen i svart. Du kan se några förslag på detta på bilden ovan, men självklart kan du också komma på något själv. Hjärtan, rutorna eller prickarna på kinderna är inte ovanliga och gör sminken ännu livligare. Målade tårar är också mycket typiska. Om du har bråttom eller inte vill lägga så mycket tid på att sminka dig, kan du också lämna den vita bakgrunden för din karnevalsmakeup i svartvitt och lämna den med din naturliga hudfärg.

Skapa din egen smink för karneval i svart och vitt

Idéer karnevalsmink svart ögonskugga

Sminket för Mardi Gras behöver inte nödvändigtvis skildra ett visst tema eller en viss figur för att vara intressant. Här kan du till exempel se en originalidé som du bokstavligen kan hantera med några penseldrag och det utan att du har någon speciell erfarenhet av smink. Med svart karnevalsmink designar du först locket, liksom de återstående områdena runt ögat. Plocka sedan upp lite smink med borsten och lägg till så många pinnar du vill. Dessa kan också töjas lite.

svartvitt sminkinspiration för ansiktsmakeup

Denna idé, där ansiktet är uppdelat i hälften, är också mycket originellt. Detta är till exempel en bra variant för dubbelängeln eller svandräkten, men ser också väldigt effektiv ut med en enkel kostym, klänning eller annan oufit. Dela ansiktet med en rak linje eller en vågig som den här som du vill. Sminket ser också väldigt intressant ut diagonalt. Testa bara vad du gillar bäst. Denna sminkidé för en karneval i svart och vitt är särskilt lätt och även bra för nybörjare.

Sminka djur

Djur sminkar sig till karnevalskaninmusen

Oavsett om det är en vit kanin eller en svart katt, kan du göra upp ansiktet för vissa djur i rätt färg för karneval i svart och vitt. Det finns säkert lämpliga masker, men om du vill göra ett ännu större intryck är det bara att prova det med smink. Många djur är inte så svåra att hitta på som du kanske tror. Till exempel kan du bara använda en vit färg som bas. De mindre elementen läggs sedan till med svart. Detta inkluderar morrhår, näsa, ögonbryn och andra accenter. Damer kan till och med lägga till en eyeliner.

Carnival peruk i svart och vitt

Peruk för karneval i vitt svart läder

Och om kostymen inte är särskilt iögonfallande, kan du ställa in den perfekta accenten med en vit eller svartvit peruk. Detta är också det perfekta tillbehöret för en sista -minuten -kostym. Den är inte bara lämplig för klassiker som Cruella Deville, en peruk kan också användas för väldigt individuella dräkter, eftersom den finns i en mängd olika varianter – långa och korta, svartvita och med effekter. Du kan till och med göra peruker själv av olika material. Vad sägs om en peruk gjord av papper eller ull? Beroende på perukfärgen, använd en lämplig dräkt så att den understryks väl.

original peruk i svartvita effekter damer

Som du kan se är det inte så svårt att sätta ihop allt du behöver för ett perfekt karnevalsfirande i svart och vitt. Med lite fantasi, entusiasm och våra förslag kommer allt garanterat att fungera bra för dig också, vare sig det är valet av kostym eller hela planeringen av ett firande inklusive karnevalsdekorationer och måltider. Oavsett vad du väljer önskar vi dig all framgång och naturligtvis mycket nöje på den kommande festen!