Karnevalslekar för barn – 12 roliga idéer för gott humör på karnevalen

karneval fest idéer karneval spel barn

På karnevalen kan barn leka av hjärtat och glida in i rollen som sina förebilder för en dag. Men inte ens den vackraste karnevalskostymen eller den mest färgstarka masken kan garantera den goda stämningen på karnevalsfesten. Ett väl förberett stödprogram säkerställer att så är fallet. Detta kan innehålla massor av roliga karnevalslekar för barn som säkert kommer att hålla de små nöjda. Planerar du en karnevalsfest hemma eller behöver du bara några idéer för barnkarneval i skolan / dagis, då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat de mest populära karnevalsleken för barn som garanterar en hög nivå av kul.

Karnevalslekar för barn i alla åldrar

karnevalspel barn roliga karnevalsidéer

Karnevalstid är tiden för överflöd och liv och rörelse. Varje februari fylls gatorna med många frossare, var och en klädd på ett mer intressant och iögonfallande sätt. Samtidigt anordnar dagis, grundskolor eller familjer stora karnevalsfester, som barnen väntar med spänning på. Vad en karnevalsfest för små gillar så mycket är inte bara förklädnaden, utan också de roliga spelen som spelas på den.

karneval spel idéer barn karneval pirat

Karnevalslekar skiljer sig vanligtvis inte mycket från de vanliga barnleken för barns födelsedagar och fester. Men för att matcha tillfället har de vanligtvis en speciell karnevalsreferens, vilket betonas av dekorationen och kostymerna. Du behöver ingen specialutrustning eller timmar av förberedelse. De flesta karnevalspel använder föremål som finns i nästan alla hushåll. Några ballonger, rolig musik, utsökt fingermat och färgglada festtillbehör är allt du behöver.

Letar du också efter idéer för att göra karnevalsfesten oförglömlig, lägg sedan ett gott humör med roliga karnevalslekar. Spelen vi valde går definitivt bra. Och det gäller både skol- och dagisbarn.

Karnevalspel om musik

karneval spel barn barn karneval idéer fest

När musik spelar in är kul garanterat. Musikspel på barnkarneval är det perfekta tillfället att minska energin som samlats in och att röra kroppen lite mer. Och eftersom bara dans inte är lika roligt som att spela, anses karnevalspel på musik som den gyllene medelvägen. Här är några bra förslag!

Resa till Jerusalem i karnevalsvariant

Resa till Jerusalem, eller helt enkelt stoldansen, är ett populärt spel för barn som kan användas vid många olika tillfällen. Du kan naturligtvis spela det med barnen på Mardi Gras, men det blir mer tematiskt när det förvandlas till en Mardi Gras -variant.

Vad du behöver: Musik, festtillbehör, t.ex. B. masker, clownnosor, hattar etc. (lite mindre än antalet spelare)

Specialfunktioner: från 3 spelare, helst över 10

Placera först bordet (helst runt / oval) i mitten av rummet och lägg de valda karnevalstillbehören på det. Artiklarna bör definitivt vara en mindre än spelarna. Nu spelas musik och barnen kretsar runt bordet tills musiken stannar. Sedan ska varje barn ta en mask eller en clownnos och sätta på den. De som inte har mask / näsa elimineras. Spelet varar tills en vinnare återstår.

karneval spel musik dans stopp dans rolig

Sluta dansa

Som namnet antyder bör deltagarna i detta spel frysa vid ett visst ögonblick. Detta leder till väldigt roliga poser och naturligtvis massor av leende ansikten.

Vad du behöver: musik, dansgolv

Specialfunktioner: 5 – 10 spelare (ju fler, roligare)

Du slår på rolig musik och deltagarna dansar till den. Om du stoppar musiken på ett ögonblick måste barnen förbli förstenade och ingen får röra sig. Den som vinglar efter musikstoppet elimineras till nästa omgång. Den sista spelaren som är kvar vinner spelet.

spel barn mardi gras karnevaldans

Tidningsdans

Vad du behöver: musik, tidning

Specialfunktioner: jämnt antal spelare

Ett lag består av 2 spelare vardera. Du sprider en dubbelsidig uppslag av tidningen på golvet framför varje lag. Slå nu på musiken och varje lag måste dansa effektivt på tidningen utan att kliva över kanten. Om det händer, elimineras laget. I nästa omgångar viks tidningen en gång i mitten. Så dansgolvet blir mindre och mindre och dansar – hårdare. Vinnaren är laget som stannar på det lilla dansgolvet sist.

Spel med ballonger

ballonger karneval dekoration spel idéer

Karneval kan vara färgstark, så ballonger är definitivt en del av festen. Du kan inte bara göra en färgstark karnevalsdekoration av den, utan också organisera många roliga spel. Här är några av dem:

Ballongdans

De klassiska karnevalsleken för barn får inte saknas från en bra karnevalsfest. Ballongdansen är ett populärt spel i alla åldrar eftersom det är väldigt lätt att spela.

Vad du behöver: ballonger, musik

Specialfunktioner: jämnt antal spelare

Barnen bildar par tillsammans och möter sin partner. Ge varje par en uppblåst ballong för att kila in mellan magen, pannan eller ryggen. Händerna spelar inte med. Du slår på musiken och paren måste dansa vilt utan att ballongen faller på golvet. Om detta ändå händer kommer paret att elimineras. Det sista paret med sin ballong i luften vinner spelet.

karnevalspel ballonger trampa trädgård

Sparka ballonger

Ett av de mest populära spelen för Carnival är spelet “sparkar i ballongerna”. Förutom hög musik ryser det mycket och skrattar.

Vad du behöver: ballonger, garn, musik

Specialfunktioner: från 3 spelare

I detta spel får varje barn en uppblåst ballong som du knyter till benet. När du slår på musiken måste barnen dansa och försöka krossa de andra spelarnas ballonger samtidigt som de skyddar sina egna. Om ballongen brister är du ute ur tävlingen. Vinnaren är den som försvarade sin ballong till slutet.

roliga karnevalspel barnidéer ballonger

Klä med en ballong

Karnevalslekar med ballonger är roliga och mycket roliga för barn. Nästa spel är fortfarande känt som ballongkungen och gör också många leende ansikten.

Vad du behöver: två ballonger, två stora pyjamasbyxor, två långa jackor

Specialfunktioner: spelare från 6 år

Två barn leker mot varandra. De står bredvid varandra med ett avstånd på ca 1 meter. De ger sedan varje barn en uppblåst ballong, samt byxor och en jacka. När du ropar ”Gå!” Spelarna måste svänga sin ballong i luften och ta på sig kläderna genom att hålla ballongen i luften hela tiden. Den som klär sig först utan att hans ballong rör vid marken vinner rundan. Det finns så många omgångar som kan spelas innan den slutliga vinnaren avgörs.

Läcker kul på karnevalen: Karnevalslekar med mat

karnevalspel klassisk chokladkyss äter tävling

En tävling om att äta chokladkyss är ett måste på Mardi Gras. Men om det inte är ditt favoritgodis kan du naturligtvis också överväga andra matspel med karnevaltema.

Chokladkyss äta tävling

Vad du behöver: stora chokladpussar / skumpussar för alla spelare

De andra spelarna sitter vid bordet och lägger händerna på ryggen. Lägg sedan en chokladkyss på bordet framför varje spelare. När du ropar ”Go!” Börjar alla barn äta godiset framför dem bara genom munnen. Den som slukar chokladkyssen först vinner spelet.

äta gissning spel karneval barn karneval fest

Tipsa om att äta

Vad du behöver: en trasa för att knyta ögonen, små bett att gissa (t.ex. frukt och grönsaker i bitar, bröd, skinka, ost, ketchup, majonnäs, etc.)

Specialfunktioner: spelare från 4 år

Ögonbind ett barn och ge honom en sked med något att äta. Sedan bör du gissa vad den har ätit genom att smaka. Varje barn samlar poäng tills de gör ett misstag. Den som har fler poäng än de andra i slutet av spelet är vinnaren.

Tips: Ta reda på i förväg om eventuella allergier barnen kan ha.

karnevalspel barn äppelfiske rolig karneval

Äppelfiske

Karnevalsspel för barn kan också testa deras färdigheter. Ett bra exempel är äppelfiske, som ofta spelas på barns födelsedagsfester.

Vad du behöver: Äpplen (så små som möjligt), vatten, skål / stort bassäng

Fyll skålen med vatten och tillsätt ett äpple till varje skål. Förbered lika många skålar som antalet spelare. Varje barn ska försöka fiska sitt eget äpple ur skålen bara med munnen. Håll händerna knäppta på ryggen under spelet. Den första vinner.

Roliga och tematiska spel för karneval

karnevalslekar barn klär sig tillsammans

Klä upp tillsammans

Om du vill göra karnevalsfesten ännu mer intressant i år, be dina gäster att komma undangömda och vid behov ta med förklädnad. På detta sätt kan roliga karnevalskostymer för barnen göras av befintliga kläder och tillbehör.

Den tickande tidsbomben

Detta spel är lämpligt för alla tillfällen eftersom det är mycket spännande. Så om du behöver karnevalspel som är riktigt spännande, så har du definitivt rätt med det här.

Vad du behöver: skokartong, köksklocka

Specialfunktioner: från 4 spelare

Ställ väckarklockan t.ex. B. i 3 minuter och lägg den i en skokartong. Nu skickas ”bomben” i tur och ordning, där varje barn själv bestämmer när den ska lämna skokartongen. När larmet går ut elimineras barnet med ”paketet” i handen. Den sista som återstår vinner.

roliga karnevalspel barndräkter karneval

Alla fåglar flyger högt i karnevalsvarianten

Känner du redan det populära barnspelet “Alla fåglar flyger högt”, där barnen lyfter armarna i luften när spelmästaren säger ett flygande djur? Det kan dock modifieras lite så att spelet har en karnevalsreferens.

Vad du behöver: musik, dansgolv

Specialfunktioner: från 10 spelare, som alla måste vara förklädda

Barnen dansar över rummet. Plötsligt stoppar du musiken och ropar ett kommando, till exempel ”Alla pirater hoppar på ett ben!” Nu får bara de som är förklädda som en pirat hoppa. Ett annat kommando kallas i nästa omgång. Den som inte lyder ordern ska sätta sig ner.