Sjöjungfrun kostym – 11 idéer för vuxna och barn för karneval

Alla som redan tänker på sin nästa karnevalskostym är definitivt här. I dagens artikel kommer vi att ge dig bra idéer och förslag på hur du gör en charmig sjöjungfrudräkt själv och lockar allas entusiastiska blickar till den kommande festen. I det följande hittar du idéer till enkla sjöjungfrun kostymer för kvinnor och tjejer som du enkelt och snabbt kan göra själv hemma och på så sätt se förtrollande vackra på festen. Låt dig inspireras av vårt bildgalleri!

Sjöjungfrun kostym topp-leggings-skalor-turkos-lila

Gör din egen Disney sjöjungfrun kostym för kvinnor

sjöjungfru-kostym-damer-klänning-snäckskal

Om du vill simma genom karnevalen i en gnistrande sjöjungfrudräkt, finns det flera alternativ tillgängliga för dig. Om du vill glida in i den drömlika förklädnaden kan du välja mellan en tvådelad kostym eller en klänning. När det gäller tyget till karnevalskläderna kan du använda allt som ger din självgjorda kostym den fiskskal som du vill ha.

Prinsdräkt för vuxna – välj rätt karnevalskostym för karneval eller Halloween

Underwater world costume – 20 coola idéer för barn och vuxna

Gör vackra sjöjungfrunaglar själv – tips och inspiration för trendig nageldesign

kostym-klänning-damer-sjöjungfrun-sömnad

Skimrande organza eller glittrande paljetttyger uppfyller helt sitt syfte och förvandlar dig till en elegant och attraktiv vattenfru. De glänsande tygerna till din dräkt kan vara i alla nyanser som påminner om havet och vattnet. Från grönt till turkost till blått, alla färgnyanser i denna palett är särskilt lämpliga. Ett tyg i silver är naturligtvis också ett alternativ och framkallar önskat utseende.

sjöjungfrun kostym barn topp med volanger leggings med våg

Alternativt kan du sätta ihop en outfit i de typiska Arielle -färgerna, nämligen lila och grönt. Här är några exempel:

Kombinera sjöjungfrutoppen i lila och botten i grönt

Sjöjungfru topp

Skal-skal-topp-prydnad-sjöjungfrun-kostym

Om du väljer en sjöjungfrudräkt bestående av två delar kan du välja en bikinitopp på toppen av dräkten och kombinera den med en lång kjol. Kjolen är idealiskt gjord av ett elastiskt material, sitter tätt i höfterna och blir tätare mot fötterna. En åtsittande, hudfärgad skjorta kan också förvandlas till en karnevalskostym. För att du ska kunna göra en sjöjungfrudräkt som liknar originalet så mycket som möjligt behöver du dekorationer från den maritima sektorn för den eleganta toppen av din outfit.

Vita och sandfärgade skal, liksom små snigelskal, är lämpliga dekorationer. Använd den heta limpistolen för att fästa snäckskalarna tills den främre delen är täckt med dekorationer. Låt det charmiga plagget torka ordentligt. Sedan kan du borsta skalen med silver- eller guldglitterpulver enligt dina egna idéer och få dem att glittra.

diy-sjöjungfru-ariel-tinker-kostym

Självklart kan du också sy den eleganta sjöjungfrudräkten själv. Sjöjungfrudräkten Ariel måste ha en lämplig stegstorlek så att du kan röra dig fritt. Det enklaste sättet att uppnå detta är att applicera godet veck under knäet. Det ger också intryck av att du har en fena.

vuxen-kvinna-smink-tinker-papper

Så att du själv kan göra en sjöjungfrudräkt med fin kan du använda en gammal, lång klänning från din garderob och återanvända den. Skär klänningen framtill och sy ihop de öppna ändarna så att tyget alltid avsmalnar till en punkt. Svansfenan som skapas på detta sätt kan också fästas på handleden med ett gummiband. En unik sjöjungfru -outfit kan inte bara skapas av tyg. Den vackra, exotiska klänningen på bilden ovan var gjord av en basklänning och flera kaffefilter och muffinsfoder.

Krydda gamla leggings

pyssla-dig-leggings-tyg-sax

Du kan uppnå skalutseendet på den mystiska varelsen från havet om du viker pappersfodralen till en halvcirkel, klistrar fast dem och fäster dem på klänningen med en liten överlappning. En kreativ DIY -idé, eller hur? Färgad sprayfärg skapar nyanser som smälter in i varandra. De subtila utsmyckningarna på axeln och midjan kan tillverkas av sugrör och flexibel plysch, som när de formas påminner starkt om koraller. Om du vill bära en sjöjungfrudräkt med mer rörelsefrihet kan du också välja leggings eller åtsittande byxor i blått eller turkost för din speciella outfit och kombinera dem med en matchande topp eller skjorta för att göra en perfekt festförklädnad.

tyg-glitter-byxor-gör-det-själv-tinker-kostym

Få ett mjukt, mousserande tyg i nyanser av blått, guld, lila och rosa och använd en mall för att klippa ut cirklar av samma storlek. När du väljer tyget till den självgjorda sjöjungfrudräkten är det viktigt att tyget inte sliter. Ordna cirklarna bredvid och ovanpå varandra, något överlappande. Täck hela leggings med den.

byxor-fin-kostym-sjöjungfrun-sy-själv

Om du vill använda nya leggings eller byxor till din självgjorda sjöjungfrudräkt för kvinnor eller barn och är orolig för att plagget kan gå sönder kan du också ta en bit tyll och fästa vågen på den. Lägg flera lager tyll ovanpå varandra längst ner på fotleden. Detta gör att du kan imitera fenorna utan att begränsa dina rörelser.

Gör Arielle sjöjungfrun kostym för barn själv

tillbehör-tillbehör-tjejer-skor-topp

Små tjejer fascineras också av de mytiska varelserna i havet, varför sjöjungfrudräkten är särskilt populär bland dem. Även här kan du krydda vardagskläder och återanvända dem tematiskt. Om en karnevalskostym är gjord för barn måste den vara bekväm och så trogen originalet som möjligt så att ungdomarna känner sig bekväma och mycket speciella.

fin-filt-tjej-barn-sy-kostym

Flickans sjöjungfrun kostym på bilden ovan är gjord av en klänning i mjukt, glänsande rosa och en kjol med en fena av grönt skum. Som redan förklarats ovan produceras vågen och ordnas från botten till toppen. Du kan klippa ut fenan från ett stort skumark och fästa den på insidan av den blågröna kjolen.

barn-karneval-sjöjungfrun-dig själv

Om du vill krydda toppen av karnevalskostymen för barn kan du dekorera den med små snäckskal eller sjöstjärnor. Skorna till sjöjungfrun dräkten måste vara bekväma i första hand, varför du är välkommen att bära platta skor. Flip flops och sandaler är särskilt lämpliga. Den magnifika och glamorösa outfiten får dig att se elegant och attraktiv ut även utan höga klackar. Skor i silver eller guld är naturligtvis mycket lämpliga för barndräkten, men de är inte heller ett måste.

montera-själv-tjej-sjöjungfrun-kostym

Om din tjej kanske vill se ut som den självsäkra och äventyrliga Ariel, sjöjungfrun från Disneys tecknad film, kan du välja en vacker kostym från en kropp i en ljus krämfärg, en bikinitopp i lila, strumpbyxor i grönt, blått eller turkos och den typiska svansfenan trollar fram den fantastiska undervattensvärlden.

halloween-smink-sjöjungfrun-turkos

För att komplettera kostymen kan damerna lägga till stora accenter i håret med färgat hårspray. Både vuxna och barn är välkomna att bära en röd, lila eller turkos peruk. Du kan bära håret öppet och vågigt. Om du vill kan du ge ditt hår ett fuktigt utseende eller använda en mussla eller sjöstjärna för att få ett nautiskt utseende.

Smink, hår, accessoarer och tillbehör till sjöjungfrudräkten

Smink-sjöjungfrun-kostym-hår-prydnad

Förutom huvudbonader kan du skapa ett feminint och elegant utseende med olika andra tillbehör som kedjor och örhängen. Överdriv inte med tillbehören. Ett annat tillbehör som passar din sjöjungfrudräkt är ett bredmaskigt nät som en sjal. En liten korallfärgad handväska avrundar din perfekta karneval eller Halloween-outfit. En trefald som du kan göra själv av papper skulle också passa mycket bra med din förklädnad.

nagel-tema-sjöjungfrun-ariel

Den naturliga och vackra sminken ger din sjöjungfrun kostym pricken över i: et och ger dig det nödvändiga självförtroendet. Låt din fantasi springa iväg när du sminkar dig som en sjöjungfru. Färgerna som visas i din outfit är också ett utmärkt val när det gäller sminkning. Ögonskuggor i havsblått, grönt eller lila i kombination med små stjärnor, strass och paljetter runt ögonen ser väldigt äkta ut.

tillbehör-sjöjungfrun-tillbehör-tinker-trident

Du är välkommen att framhäva dina ögon med silver eller blå mascara. Med en sjöjungfrudesign ger du din originaldräkt pricken över i: et. Det finns naturligtvis flera designalternativ att välja mellan. Oavsett om du kombinerar de typiska havsfärgerna, skapar ett ombré -utseende, dekorerar dina naglar med små skal eller stenar eller skapar en fiskskalutseende är helt upp till dig och din smak.