12 herkullista katuruokaa Punessa: kuuluisia vierailukohteita!

Pune, toiseksi suurin kaupunki Maharastrassa Mumbain jälkeen, katsotaan valtion teollisuuspääkaupungiksi. Se on vain 150 km: n päässä Mumbaista, 3 tunnin pituinen jännittävä ajomatka länsimaisten ghatien keskellä. Pune -ihmisiä kutsutaan tunnetusti puneri -ihmisiksi. Kaupungissa esiintyvien eri toimialojen ja ohjelmistoyritysten vuoksi voit löytää ihmisiä eri alueilta, perinteistä ja kulttuureista tässä kuuluisassa kaupungissa. Samoin löydät myös erilaisia ​​katuruokaa, joita on kaikkialla Intiassa, kuten etelä -intialaisia, pohjois -intialaisia, pohjoisen itäisiä ruokia ja ilmeisesti oman valtion Maharastran peruselintarvikkeita.

Luettelo 12 kuuluisasta ja ainutlaatuisesta katuruoasta Punessa:

Odotatko kutittaa niitä makuhermoja herkullisella katuruoalla seuraavan vierailusi aikana kuningas Bajiraon kaupungissa? Alla on joitain kuuluisia katuruokaa, joita voit maistaa Punessa.

1. Chaat:

Katuruoat Punessa

Minne ikinä menetkin Intiassa, chaatilla on paikkansa katuruoka -luettelossa. Chaat on kaikkien aikojen suosituin välipala. Kuuluisa chaat Pune sisältää Se sisältää monia huulipunaisia ​​välipaloja, kuten Panipuri, Bhelpuri, Vada pav, Pav Bhaji, Sev puri, Misal Pav, Kachi Dabeli jne

Pani Puri: Pani puri tai Puchaka on julistettava Intian kansalliseksi katuruoaksi, koska minne menet Intiassa, löydät varmasti tämän ruokapaikan. Pallon muotoinen ontto puri on täytetty maustetulla vedellä (tavallisesti tamarindivedellä), ja seos keitettyä grammaa ja mausteista perunamuusia, jossa on kirpeä tamarind chutney ja tarjoillaan sipuliristikoilla, tekee tästä suussa sulavan katuruoan.

Bhel Puri: Tämä välipala on varsin kuuluisa Maharastrassa. Sanotaan, että Bhel Puri tarjoiltiin ensin Juhu -rannalla ja saavutti hitaasti Puneen, ja sitten se näytettiin jokaisessa chaat -valikossa. Bhelpuri on valmistettu paisutetusta riisistä, kasviksista, kuten raastetusta sipulista, viipaloidusta tomaatista ja perunamuusista, sevistä, kirpeästä tamarindikastikkeesta.

Pav bhaji: Pav bhajia pidetään maharashtrialaisten katuruoana. Tämä kuuluisa katuruoka maistuu kaikille. Se koostuu voissa paistetuista sämpylöistä ja kasvis currystä, jossa on runsaasti mausteita. Se on täydellinen ateria, sekä maukas että terveellinen. Paistettuja sämpylöitä tarjoillaan mausteisen curryn kanssa, ripaus sitruunaa sirotettuna currylle ja hieman raastettua sipulia. Voit vähentää voin määrää, jos olet terveysfriikki ja laskea kaloreita.

Vada Paav: On sanonta, että et ole todellinen Maharashtrian, jos et tiedä mitä Vada Paav on. Tällä välipalalla on erityinen paikka kaikkien valtioon kuuluvien sydämissä. Löydät tämän välipalan tienvarsien myyjältä 5 tähden ravintolaan. Tämä välipala koostuu friteeratusta perunanäkistä pehmeän leivän välissä, kirpeän vihreän chutneyn ja paistettujen vihreiden chilien välissä. Tätä välipalaa kutsutaan myös nimellä Bombay Burger.

Sev Puri: Tämä välipala on myös laajalti saatavilla jokaisessa chaat -valikossa. Tämä välipala on samanlainen kuin Pani puri, paitsi että maustettua vettä ei käytetä. Täällä pyöreä muotoinen ontto puri on täytetty mausteisella perunamuusilla, tomaattiviipaleilla ja sipulilla sekä puolikiinteillä aineilla, kuten vihreä chutney ja tamarind chutney, ja sen päällä on sev. Jotkut rakastavat tätä juustoa, jota he kutsuvat Dahi Puriksi.

Misal Pav: Tämä mausteinen välipala, joka on peräisin Nashikista, on kuuluisa ainutlaatuisesta maustaan. Tämä välipala tarjoillaan aamiaiseksi, iltapalaksi tai täyteen ateriaan Punessa. Tämä välipala koostuu Misalista (mausteinen curry, joka on valmistettu itäneistä kuorista), tarjoiltuna pav (intialainen leipä). Lopullinen välipala on täytetty sevilla, ripauksella sitruunaa, sipulia ja myös murskattua papadia.

2. Keema Pav:

Paras nv -katuruoka Punessa

Tämä välipala on melko samanlainen kuin Vada pav tai Pav Bhaji; Ainoa ero on, että täällä tarjoiltava bhaji tai curry on ei-kasvissyöjä. Tämä välipala tarjoillaan mausteisella lampaan kheemalla, johon on lisätty ripaus limeä ja haluttaessa sevia, sekä intialaista leipää ja hienonnettua sipulia ja vihreää chiliä. Jos olet kyllästynyt syömään kasvissyöjä pav bhajia, tämä välipala tyydyttää ehdottomasti haluasi.

3. Sujata Mastani:

Kuuluisa katuruoka Punessa

Mastaani !!! Onko hän Bajiraon rakastaja? Kyllä, hän oli, mutta täällä Mastaani on jokaisen punerin rakastaja, joka pitää kulfista ja jäätelöstä. Tämä on sekoitus maitoa ja jäätelöä, johon on lisätty kuivattuja hedelmiä ja kesaria. Tämä paikka nimeltä Sujata Mastani tarjoilee sinulle erilaisia ​​makuja, kuten kermavaahtoa, suklaata, pähkinöitä jne., Jotka voivat tappaa nälkäsi heti.

4. Sabudana Vada:

Myöhäisillan katuruoka Punessa

Jos olet Punessa, sinun ei ehdottomasti pidä unohtaa tätä välipalaa. Tämä on tämän kaupungin perinteinen paistettu välipala. Saago tai sabudana -tahna paistetaan vada -muodossa kuumassa öljyssä ja tarjoillaan mausteisen vihreän chutneyn kanssa, ja ripaus limeä ripotellaan vadojen päälle. Nämä ovat niin rapeita ja sulavat helposti suussa. Parhaat vadat löytyvät kohteen JM road Pune läheltä.

5. Bhaakarvaadi:

katuruoan pune

Bhaakarvaadi Lähdetkö Punesta kokeilematta Bhaakarvaadisia. Silloin se on rikos. Kyllä, kukaan ei lähde Punesta kokematta tätä herkullista bhaakarvaadista. Muistat varmasti meidät sen jälkeen, kun olet syönyt Bhaakarvaadiksen Chitale Bandhu Punessa.

6. Paneer Pav Bhaji Dosa:

Ruokakatu Punessa

Vau!! Tämä kuulostaa herkulliselta. Tämä välipala on sekoitus paneer pav bhajista tyypillisen Etelä -Intian Dosan päälle. Nigdin Manna Magic Dosa tarjoilee erilaisia ​​annoksia herkullisen sambar -kookospähkinän kanssa. Älä missaa tätä paikkaa.

7. Daal Baati:

Katuruoka pune yöllä

Tämä on perinteinen Rajasthani -ruokalaji, joka tarjoillaan Punen kaupungissa. Baba Ramdev Dhaba tarjoilee tämän herkullisen ruuan, joka on valmistettu upeaan Rajasthani -tyyliin. Varaa viikonpäivä nauttiaksesi tästä herkusta.

8. Kandha Pohe:

Kuuluisia katuruokapaikkoja Punessa

Älä anna ystävillesi mahdollisuutta pilkata sinua, ettet ollut kokeillut Pohetta vieraillessasi Punessa. Tämä välipala on peräisin tästä paikasta itsestään. Litteä riisi on paahdettu chilillä, sinapilla, sipulilla, kumina-siemenillä ja curry-lehdillä, mikä tekee tästä huulipunan. Tämä ruokalaji tarjoillaan yleensä aamiaisena tai välipalana tai jopa illallisena. Tätä välipalaa syövät laajalti yölliset ihmiset, kun nälkä iskee puolenyön jälkeen. Paras paikka kokeilla tätä ruokaa on Amruteshwar Pune.

9. kiinalainen Bhajiya:

paras kiinalainen katuruoka Punessa

Oletko koskaan kuullut tästä? Ei oikein. Vishrantwadissa on nöyrä kioski, joka myy näitä kiinalaisia ​​bhajiyoja. Bhajiyat paistetaan täydellisesti, ja tiedät, että yksi lautanen maksaa vain 20 ruplaa. Nämä bhajiyat tarjoillaan kahdessa muodossa, kuumina ja kuivina. Toinen tarjoillaan mausteisen punaisen kiinalaisen kastikkeen kanssa.

10. Chutney -voileipä:

pune paras katuruoka

Jokainen Puneri-kaveri tietää tästä välipalasta, tiedät miksi paikka, jossa se tarjoillaan, on kuuluisa ruokapaikka koululle ja ylioppilaille. Marz-O-Rin on paikka, jossa tarjoillaan makaronia ja juustoa sekä kanaa. Hinta on melko alhainen, mutta tarjoiltu määrä tappaa nälkäsi.

11. Aloo Paranthas:

Yö katuruokaa Punessa

Jopa Punessa asuvat hardcore -pandžabit ylistävät tätä Chaitanya Parathas -nimistä paikkaa, jossa tarjoillaan etnisiä ja perinteisiä parathoja sekä lasillinen täynnä maukkaampia lasseja. Aito maku, jossa on suuria täytteitä perunamuusia ja runsaasti voideltua voita, on tehnyt tästä paikasta rakastettavan jokaisen Punerin sydämessä.

Parhaat katuruokapaikat ja saatavilla olevat ruoat Punessa:

  • Hyvää onnea -kahvila Deccan Gymkhanassa on melko kuuluisa Keema Pavista. Täällä tarjoiltava ruoka on hygieenistä ja on win-win-tilanne taskuusi.
  • Jos kaipaat kanahampurilaista, East Street on sinun paikkasi. Tämä paikka on lähellä Phul -porttia Pune. Täällä oleva hampurilainen on ehdottoman herkullinen, joten tällä on kohtuullinen odotusaika.
  • JJ -puutarha on paikka, josta löydät parhaan Vada -pavin koko Punessa. Tämä paikka sijaitsee osoitteissa 948 ja 949 Boottee street camp.
  • JM -tie on varsin kuuluisa kaikista Punessa saatavilla olevista katuruoista. Löydät parhaan Sabhudhana -vadan Hindavi Swaraj Thelasta ja parhaat kiinalaiset ruoat.
  • Punen täysimittaista katuruokaa on saatavilla Khao gallisissa. Punessa on erilaisia ​​Khao galliseja, kuten Symbiosis Infotech Campus Hinjewadi Phase-1, Koregaon Park, Yerwada Central Jail on myös Khao galli, voit jopa syödä Narayan Pethin ympärillä.
  • Ferguson College Roadilla, joka tunnetaan yleisesti nimellä FC road, on erilaisia ​​katuruokaa, kuten momos, kiinalainen, Maharashtrian, Etelä -Intia. Tämä paikka on erinomainen kohtaamispaikka ja ruokapaikka kaikille, erityisesti korkeakouluopiskelijoille.

Jos olet Mumbaikar tai jos vierailet Punessa liikematkoilla tai lomalla, älä viettää liikaa ylellisissä ravintoloissa koko ajan. Anna mahdollisuus paikallisille myyjille ja katuruokapalvelimille, jotka voivat palvella sinua parhailla mahdollisilla ruoilla, jotka voivat tyydyttää sinun himoasi. Koska Punessa ja sen ympäristössä on paljon vaihtoehtoja, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä ruokia ennen kuin sanot hyvästit tälle kaupungille. Odotamme sinun jakavan matka-, oleskelu- ja ruokakokemuksesi Punessa.