9 kuuluisaa meriluolaa ympäri maailmaa kuvilla

Meriluolat ovat luonnon kauneimpia nähtävyyksiä. Muodostunut aaltojen jatkuvasta ja valtavasta voimasta rantaviivan tai rannikkokallion heikentyneellä paikalla, joka saa ne halkeilemaan sisältä ja muotoutumaan vuosien varrella, meriluolia on tullut kaikkialle maailmaan, joista osa on pieniä ja osa suuria. Näiden meriluolien mysteeri kiinnostaa ihmisiä kaukaa ja läheltä tutustumaan niihin. Kaksi tunnetuinta meriluolaa ovat Euroopan Fingalin luola Staffan saarella Skotlannissa ja Caprin sininen luola, Kreikan saaret, Yhdysvaltojen länsirannikon valtiot, Bristish -saaret ja Havaijin saaret. meriluolat.

Meriluolia voi tutkia veneillä tai kävellen laskuveden aikaan, mikä on suositeltavaa, koska aalto kuljettaa enemmän voimaa luolan sisällä. Toisin kuin maanpäällisissä luolissa, meriluolan sisällä ei ole veistoksia tai kaiverruksia tai tutkittavia syvyyksiä. Mikä sitten kiinnittää ihmisen huomion? Se on merielämän pelkkää kauneutta ja olemassaoloa. Lähdetään kullatulle kiertueelle saadakseen visuaalisen käsityksen joistakin maailman kiehtovimmista meriluoista.

Fingalin meriluola:

meriluolat

Fingalin meriluola Skotlannin Staffan saarella on ylivoimaisesti maailman tunnetuin meriluola. Sen ainutlaatuinen rakenne, joka on muodostettu kuusikulmaisesti nivelöidyistä basalttipylväistä, on todellinen Äiti Luonnon teos. Pylväät muodostavat rukoilevan kävelytien, jotka kutsuvat kävijöitä tutkimaan syvälle sisälle.

Waiahuakuan meriluola:

Waiahuaka -luola, joka sijaitsee Na Palin rannikolla Havaijin Kauai -saarella, on maailman toiseksi pisin ja yksi kauneimmista meriluolista. Se ulottuu yli 350 metriä ja on tunnettu sisäänkäynnistään ja poistumisestaan, minkä vuoksi se tunnetaan myös nimellä Double Door Cave. Tämän luolan pidättävin piirre on vesiputous, joka virtaa kallion katon halkeamasta.

Merileijonan luolat:

Amerikan suurin meriluola Firenzessä, Oregonissa, on merileijonien koti. Kylmän talvikauden aikana voit löytää heidät kokoontuen, kun taas kesällä heidät voidaan napata lämpimässä.

Pafoksen meriluolat:

Kyproksen Coral Bayn pohjoispuolella karu rannikkoalueella sijaitsevat Pafoksen meriluolat, joissa on kivisiä pylväitä ja luonnollisia luolia, ovat rauhallisuuden ja rauhallisuuden kuva.

Syvänmeren luola:

Syvänmeren luolat ovat ehdoton jännitys vedenalaisille sukeltajille, jotka haluavat tutustua monimutkaiseen luolijärjestelmään ja olemassa olevaan meren elämään, jota ei löydy muualta.

Meren luola, Malta:

Maltan Blue Grotto Sea Cave on vaikuttava näky. Tämä luonnollinen meriluola on nimetty Caprin sinisen luolan mukaan, ja sen sisäänkäynnillä on kohoava holvikäytävä, jonka kautta kävijät pääsevät veneisiin. Se koostuu kuudesta luolista, jotka kimaltelevat heijastuessaan kirkkaasta sinisestä merestä.

Englannin meriluola:

Englannin meriluola

Englannin Mewstone Sea Cave näyttää tuoreelta sadusta. Sisäänkäynti mahdollistaa näkymän horisontissa laskevalle auringolle, mikä tekee vaikuttavan näyn.

Sea Cave -ravintola, Italia:

Koe merellä ruokailun ihmeet Grotta Palazzesen italialaisessa Sea Cave -ravintolassa. Vuosisadan vanha ravintola, joka on veistetty kallion kalkkikivipinnasta ja ulottuu 74 jalkaa merenpinnan yläpuolelle, tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen ruokailukokemuksen.

Meren elämää meriluoissa:

Mikro -organismit ovat meren elämää. Pienikokoiset ja tuskin paljaalla silmällä näkyvät, ne menestyvät paikoissa, joissa useimmat muut merilajit eivät pysty. Jotkut muut tavalliset merieläimet, joita löytyy meriluolan seinistä ja lattioista, ovat hanhenkaulapuut, sienet, pienet leopardihait ja merileijonat.