Θαύματα των σπηλαίων Karla Βρίσκεται στη Lonavla, Maharashtra με φωτογραφίες

Τα σπήλαια Karla βρίσκονται στη Lonavla, η οποία είναι ένας λόφος κοντά στο Pune της Μαχαράστρα. Χτίστηκε από Βουδιστές μοναχούς πριν από αιώνες περίπου και είναι πραγματικά μια ισχυρή αναπαράσταση της Βουδιστικής αρχιτεκτονικής. Τα περίπλοκα σκαλίσματα διατηρήθηκαν ακόμη και μετά από τόσα χρόνια και είναι μερικά από τα ιστορικά μέρη για τα οποία η χώρα μας είναι τόσο περήφανη. Έχει ύψος περίπου 160 πόδια στην κορυφή και περίπου 15 μέτρα ύψος. Αυτά τα σπήλαια είναι μια μεγάλη απόδειξη των σπουδαίων βουδιστικών διδασκαλιών και ιδεολογιών. Τα stupas και οι επιγραφές εδώ είναι εντυπωσιακές.

1. Πυλώνες λιονταριών:

Πυλώνες των Λιονταριών

Οι Στύλοι των Λιονταριών βρίσκονται στην είσοδο των σπηλαίων Karla Buddha. Η ισχυρή αναπαράσταση βράχου τριών λιονταριών φαίνεται υπέροχη. Ο ναός σας δίνει μια πολύ γαλήνια ατμόσφαιρα και είναι κάπου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις ότι παρά το θάνατο τόσων ετών, αυτές οι πολύτιμες εικόνες και δομές έχουν εκτιμηθεί και αποτιμηθεί.

2. Η Βουδιστική Αίθουσα Διαλογισμού:

Η αίθουσα του Βουδιστικού Διαλογισμού

Οι σπηλιές Karla είναι το κατάλληλο μέρος για διαλογισμό και περισυλλογή. Η αίθουσα του Βουδιστικού Διαλογισμού εδώ είναι δυναμική. Η αρχιτεκτονική, οι πυλώνες και τα σχέδια που χρησιμοποιούνται είναι κάτι που θα σας ζαλίσει. Η είσοδος αυτού του τόπου έχει σχήμα παπούτσι αλόγου και είναι η βουδιστική Chaitya που διαθέτει μια στούπα μέσα του.

3. Γλυπτά:

Γλυπτά

Η Chaitya των σπηλαίων Karla έχει διακοσμηθεί με όμορφα και υπέροχα γλυπτά και εικόνες. Η αρχιτεκτονική είναι απολύτως απίστευτη. Υπάρχουν 37 πυλώνες μέσα στην αίθουσα που είναι βασικά μορφές ανδρών, γυναικών, ελεφάντων και λιονταριών. Δημιουργούν δύο παράλληλες σειρές και είναι πραγματικά κάτι που θα σας ιντριγκάρει και θα σας ενδιαφέρει.

4. Εξωτική στέγη των σπηλαίων Karla:

Εξωτική στέγη των σπηλαίων Karla

Κάθε δομή και δημιουργία των σπηλαίων Karla είναι εξωτική στην εμφάνιση, το ίδιο και η οροφή. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο τικ και οι βαριές σανίδες έχουν σκαλιστεί και στερεωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν καταρρεύσει μέχρι τώρα. Αυτή είναι μια αληθινή επίδειξη της δεξιοτεχνίας που υπήρχε πίσω. Οι επιγραφές στους στύλους ήταν συνήθως στην παλί ή τη σανσκριτική γλώσσα

5. Η συνεισφορά του βασιλιά Asoka:

Η συμβολή του βασιλιά Asoka

Ο Βασιλιάς Asoka, ο οποίος είχε στραφεί προς τον Βουδισμό προς την αναπόφευκτη ηλικία του, είχε χτίσει αρκετούς βουδιστικούς ναούς, μερικοί από αυτούς βρίσκονταν επίσης στις σπηλιές της Κάρλας. Φρόντισε ότι πολλά Chaitya χτίστηκαν έτσι ώστε η θρησκεία να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

6. Μοναδικά γλυπτά του Βούδα:

Μοναδικά γλυπτά του Βούδα

Υπήρχαν πολλές σπηλιές που ιδρύθηκαν όπου οι Βουδιστές μοναχοί θα διοικούσαν τα σχολεία τους. Αυτά τα σπήλαια είναι πραγματικά ένα παράδειγμα της καλλιτεχνικής ικανότητας που υπήρχε εκείνες τις μέρες. Τα περίπλοκα σκαλίσματα που δείχνουν με επιτυχία την εικόνα του Βούδα είναι μαγευτικά για τα μάτια. Τα μοσχεύματα που το περιβάλλουν είναι όλα πιο ελκυστικά και γραφικά.

7. Κεφαλή ελέφαντα των σπηλαίων Karla:

Κεφαλή ελέφαντα των σπηλαίων Κάρλα

Το Elephant Head of Karla Caves φαίνεται συγκλονιστικό. Σκαλισμένο σε μία πέτρα, το κεφάλι του ελέφαντα μοιάζει σχεδόν αληθινό. Υπήρχαν αρκετές εικόνες και δομές που είχαν σπάσει από ανθρώπινα όντα, αλλά το καλό είναι ότι εκπληκτικές δημιουργίες όπως αυτές έχουν διατηρηθεί και φαίνονται εξωτικές όπως πάντα.

8. Ekveera Mata Mandir:

Έκβερα Μάτα Μαντίρ

Το Ekveera Mata Mandir είναι μια πρόσφατη κατασκευή των σπηλαίων Karla και δεν χτίστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. Η Ekveera είναι μια φημισμένη Ινδουιστική Θεά που λατρεύεται κυρίως από τους ψαράδες αυτής της περιοχής. Είναι επίσης αρκετά διάσημη σε μέρη όπως η Βομβάη.

9. Δυναμική Είσοδος:

Δυναμική Είσοδος

Η είσοδος των σπηλαίων Karla είναι πανέμορφη. Τα παράθυρα έχουν επίσης κατασκευαστεί έτσι ώστε να επιτρέπεται η διείσδυση του ηλιακού φωτός.