Bänkskivor för köket av lämpliga naturstenmaterial att välja mellan

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips mörk marmor

De rätta bänkskivorna för köket spelar en stor roll för att bestämma heminredningen när man pratar om denna eftertraktade plats för matlagning. För att göra dig riktigt bekväm och samtidigt snygg måste du först välja lämpliga material för arbetsytan. Uthållighet är logiskt förknippat med fasta råvaror, och vi har gett några av dem åt dig i den här guiden.

Viktig information om köksbänkskivor

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips granit robust kök ögrå

Varje enskilt element avgör köksytans funktionalitet. På grund av detta är köksbänkskivorna av stor betydelse för en rad aktiviteter. Följaktligen dikterar de också hur vi själva fungerar när vi lagar mat eller gör andra aktiviteter runt dem. Så du kan uppmuntras av följande praktiska idéer och tips för att utöka din arbetsyta utanför ditt köks gränser. Köksbänkskivor ger dig friheten att lägga varma redskap på dem utan att oroa dig för olösliga brännskador etc..

Det första du bör tänka på när du väljer bänkskivor för köket är materialet och färgen. Layouten och inställningen av matlagningsområdet är inte direkt en lätt uppgift. Med olika material och ytor är du ofta bortskämd med val och beslutet kan ibland vara svårt. Vi kommer att försöka delvis lösa detta pussel genom att utforska de olika typerna av bänkskivor för köket. Låt oss först titta närmare på stenplattorna och deras fördelar och nackdelar.

Snygga plattor av svart natursten

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips svart sten

Det är inte överraskande att många husägare lätt desorienteras av det stora utbudet av alternativ på marknaden. Det finns faktiskt inte otaliga varianter som är anpassade till köksbänkskivor, men fördelarna uppväger nackdelarna.

Bänkskiva i grå sten

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips grå sten

Vilka faktorer måste beaktas vid val av bänkskivor till köket? Förutom värde för pengarna måste du också tänka noga på enkel installation, underhåll, motstånd, hållbarhet och naturligtvis den estetiska sidan.

Välj bänkskivor för köket enligt dina individuella behov

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips individuella

För övrigt kan du bara utvärdera egenskaperna hos ett material med för- och nackdelar om de strider mot dina egna specifika behov. Så det är upp till dig att bestämma vilka som är primära och vilka som är sekundära kriterier.

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips vit marmor

Det första att nämna är att det inte finns några perfekta bänkskivor för köket. Alla material har sina egna styrkor och svagheter, som du måste väga opartiskt innan du väljer. Först jämför vi de vanligaste och vanligaste varianterna som granit, kvarts, marmor och skiffer.

Bänkskiva i granit – fascinerande vacker och robust

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips granit robust köksö

I decennier har granit varit ett av de mest populära valen när det gäller bänkskivor i natursten. Vi måste dock erkänna att detta inte är ett slumpmässigt fenomen eftersom detta råmaterial är en symbol för naturlig skönhet, hållbarhet och robusthet.

Beundransvärda bänkskivor i granit

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips ljus granit

Som med de flesta naturstenar är varje granitbit 100% unik i färg och nyans. Så det kan sällan finnas två liknande granitbänkskivor för köket. Andra fördelar som vi kan nämna är hållbarheten och särskilt reptåligheten hos bänkskivorna i granit. Dessutom är denna sten resistent mot fläckar, värme och fukt. Dessa bänkskivor i köket är trots allt lätta att ta hand om och finns i en mängd olika färger och mönster.

Bänkskivor för köket klädda som en monolit eller med granitplattor

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips granit färgpalett

Den största nackdelen med granit är att den är relativt dyr. Du kan dock spara pengar genom att ordna den köksbänk i granit som du vill ha. Annars är det också möjligt att arbeta med en monolitisk stenplatta.

Exklusiv köksbänkskiva i kvarts – lyx som anpassar sig till vilken stil som helst

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips kvarts

Attraktivt utseende, uthållighet och enkelt underhåll är bara några av styrkorna hos kvarts. Tack vare dessa utmärkta egenskaper är det ett av de ledande materialen vid tillverkning av köksbänkskivor. Många användare skulle till och med sätta det först.

Inte en riktig stenplatta

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips granitvitt

För att definiera det korrekt måste det förklaras vid denna tidpunkt att kvartsplattorna i sig inte är stenplattor. Efter att ha extraherats från jorden krossas detta hårda mineral i små bitar och blandas med hartset som ska formas.

Köksö av fläckig kvarts-en icke-porös och slagfast disk

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips kvartsmonolit

Kvarts är ett icke-poröst material, så du behöver inte nödvändigtvis täta det. Det är mer flexibelt än granit och därför mindre känsligt för transport och installation. Dessutom har den antibakteriella egenskaper. Vissa kompositmaterial är inte 100% värmebeständiga. Du måste också komma ihåg att detta kompositmaterial inte är helt värmebeständigt. En varm gryta som stannar kvar på kvartsdisken under lång tid kommer i slutändan att reagera med hartset och lämna ett brännmärke.

Steatit eller täljsten som arbetsyta i köket

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips steatit täljsten

Täljsten, även känd som steatit, är en natursten. Dess namn kommer från mjukheten eller den mjuka känslan som kan kännas på ytan. Detta orsakas av förekomst av talk i stenen. Steatite är inte lika tung som de tidigare förslagen, men det är fortfarande ganska tätt och ihållande. Till skillnad från granit är den inte porös. Täljsten är också resistent mot smuts och syror.

Bänkskivor för köket av antracitgrå steatit med fina klara ådror

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips täljsten steatit

Denna metamorfa sten finns i olika nyanser av grått, blått och grönt. Några av dem är dekorerade med marmorering. Eftersom det är en icke-porös sten behöver den inte förseglas i detta avseende. Det är därför de flesta köksbänkskivor som är tillverkade av täljsten är praktiskt taget underhållsfria.

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips täljsten steatitsvart

Den goda nyheten om steatit är att den också är värmebeständig. De marmorerade ränderna tenderar att ge karaktär till stenens yta. Om så önskas kan dessa enkelt poleras med sandpapper.

Köksö med grå täljstensbänk och industriella pallar

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips täljsten steatit pall

Dessutom är köksbänkskivorna i täljsten ett miljövänligt val. Detta är en långsiktig investering som inte bara kommer att överleva, men kommer att se ännu bättre ut med tiden.

Bänkskiva från Steatite – makalöst äkta charm

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips täljsten steatit diskbänk

Den enda nackdelen med täljsten är dess mer eller mindre begränsade färgpalett. För många husägare uppväger dock det oregelbundna råa utseendet nackdelen med dess monokroma palett.

Den aristokratiska naturstenen – bänkskiva av evig marmor

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips marmor

Sist men inte minst, låt oss fokusera på en klassiker som kommer att ge aristokratiska accenter utan motstycke till alla rum den kommer i kontakt med. Du gissade rätt – det här är marmor, som särskilt anses vara ett ädelt och evigt naturstensmaterial för tillverkning av bänkskivor för köket.

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips svart marmor

Fördelarna med marmor är många. Vi kan lugnt säga att det här är en sten som utmärker sig i flera kategorier. En bänkskiva i marmor är ganska repfri och värmebeständig, men bara upp till 180 °.

Marmor belyser köket

bänkskivor till köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips marmorbelysning

Den marmorerade bänkskivan kan också ofta finnas i dekorativa mönster. Carrara -marmor, Imperator -marmor, svart eller vitt, med rosa, gröna eller gyllene toner, med breda eller fina ränder, matt, lätt satinerad eller blank – det finns alla möjliga saker.

Köksö krönt med Carrara -marmor

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips

Nackdelen med marmor är dess känslighet för smuts och syror. Kostnaden för denna lyxiga natursten är inte heller försumbar. Priset kan faktiskt överstiga 500 € / m².

bänkskivor för köket välj lämpliga naturstenmaterial idéer råd tips glansig marmor

Sammanfattningsvis kan vi sammanfatta att många bänkskivor för köket, som är gjorda av naturstenmaterial, kan vara den absoluta motsatsen. Förutsatt att de uppfyller dina förväntningar. Väg styrkor och nackdelar opartiskt så att du själv kan bestämma vilken variant som är den bästa lösningen för ditt kök.