Designa kökets bakvägg – accenter med metallplattor

Kakelkök upptar

Metallplattor på Köks bakvägg är ett bra alternativ för att förbättra det övergripande utseendet på ditt kök. Många olika mönster finns i olika färger, och varje design ger en modern smak till interiören.

Köksvägg med metallplattor – Steg 1

Metall kök väggplattor

Om du befinner dig i området Köks bakvägg När du har förberett kan du lägga metallplattorna. Se till att dina händer är väl skyddade så att plattorna inte skadar din hud. Lägg först plattorna på en plan bas så att du kan få en uppfattning om hur de kommer att se ut och för att avgöra vilka brickor som måste klippas ut. Skapa gränsen genom att markera på brickorna med en krita.

Köksvägg med metallplattor – steg 2

 moderna kök splashback metallplattor

Starta metallplattan från vardera änden av Köks bakvägg. Lägg lite lim direkt på väggen, men var försiktig – inte för nära väggens ändar.

Måla en ruta med ett X i mitten, se till att det finns tillräckligt med lim för en kakel. Mönstren på de olika panelerna ska matcha. Pressa brickan mot väggen med din hand i några sekunder. Fortsätt att limma alla brickor på väggen och vid behov kan du klippa ut några.

Köksvägg med metallplattor – steg 3

modernt rostfritt köksstänk

Använd kakelskärare för att klippa brickorna. Det är i alla fall bättre om du använder hela längden på plattorna. Innan du klipper brickorna markerar du brickorna beroende på storlek och form du behöver – markera brickorna på baksidan. Använd snickartorget så att du kan göra mer exakta markeringar.

Köksvägg med metallplattor – steg 4

metall-kök splashback-modern-design

När du har limmat alla metallplattor kan du dessutom säkra dem med speciella spikar. Om du hamrar naglarna i en vinkel för att göra dem mer hållbara. Rengör plattorna och injektera kanterna. Rengör plattorna igen med en ångad trasa och polera sedan igen med en torr trasa.

Steg 6 – efterbehandling

väggdesign av kökskakel i brons

Det bästa med köksstänk av metallplattor är att du alltid har Köks bakvägg kan måla i en färg. Se till att färgen matchar brickorna. Om du gillar plattornas naturliga färg kan du lägga en lämplig lack på dem som skydd mot korrosion och smuts.

Original accenter i köket

original-metall-accenter-kök

Elegant kök med metallplattor

moderna-kök-metall-kakel

Mysigt klassiskt kök med metallplattor

moderna-kök-metall accenter

Vitt klassiskt kök

Väggkök i metall

Modern bakvägg med metalldekoration

elegant-kök-bak-vägg-metall